Infectie nespecifica - Rezultate bune, pacient la pamant

20-03-2014
Bbbianca
Nu este medic/terapeut
Bbbianca
Buna ziua.
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi si pareri in ceea ce priveste situatia urmatoare: in urma unor secretii dubioase, mama mea in varsta de 53 ani, a fost la un consult ginecologic unde i s-au depistat niste polipi vaginali. In urma unor analize a primit urmatorul rezultat: Examen microscopic cultura secretie vaginala: bacil gram negativ, in rest toate rubricile ok; iar la ex Babes Papa Nicolau: negativ leziuni intra epiteliale sau maligniale; diagnostic citologic pap: celule scuamoase superficiale si intermediare, polinucleare neutrofile, flora bacilara. Medicul a tras concluzia atunci ca exista o 'infectie nespecifica', si i s-a prescris tratament cu eficef 10 zile, si spalaturi, ovule macmiror si flamexin.
La 3 saptamani dupa extirparea polipilor, ca urmare a unor dureri persistente (ce au tinut toata perioada asta), si dupa 3 uroculturi ce au iesit bine, a fost diagnosticata cu metroanexita bilaterala, si s-a mentionat din nou acea 'infectie nespecifica', mai exact ar fi o infectie cu o bacterie ascunsa, care nu iese la analize. I s-a prescris de aceasta data augmentin 7 zile si antiinflamator.
Acum, in timpul tratamentului cu augmentin, a dezvoltat o pneumonie groaznica, cu simptome agresive. In urma vizitei la medic i s-a prescris Zinat 500mg, 7 zile si eurespal. De asemenea, medicul a dat de inteles ca poate acea 'infectie nespecifica' ar fi de vina pentru nesfarsita serie de simptome care mai de care... si ca exista posibilitatea sa fi intrat in circulatie. Nu i s-a recomandat insa nici o analiza... nu stiu.. nu prea mi se pare normal ca dupa 3 serii cu antibiotice succesive sa vorbim in continuare despre 'infectia nespecifica'.. Adica numai atat se poate? O luam pe bajbaite pana o nimerim?... daca e sa nimerim, daca nu, distrugem sistemul imunitar cu o mie de antibiotice fara efect.
Va rog, daca sunteti in cunostinta de cauza, ce tip de medic ar trebui sa vizitam ca sa-i dam de cap? La ginecolog si la medicul de familie nu am avut noroc. Si ce analize s-ar recomanda in situatia de fata? Exista intr-adevar posibilitatea ca simptomele/afectiunile sa fie legate intre ele in vreun fel, sau poate e doar o coincidenta pe fondul imunitatii prea scazute? Medicul de familie a mai sugerat si ca e posibil ca pneumonia sa se fi dezvoltat din cauza tratamentului cu augmentin? Este posibil?
Multumim mult!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns