Infectie ovare

03-11-2011
alexa543
Nu este medic/terapeut
alexa543
Buna ziua,
Am nevoie si eu de ajutor, sunt putin confuza, si vreau sa ma ajutati.
Am fost la un consult ginecologic si mi sa spus ca am o infectie la un ovar si ca cel mai bine ar fi sa il scot si sa nu il tratez. Problema este ca doctorul mi-a spus ca este o interventie cu laser si ca nu este nevoie de nici o incizie (el mi-a spus ca nu mi-l scoate ci il 'arde cu laserul') si ca nu am nevoie de repaus dupa aceasta operatie. Am intrat pe internet si nu am gasit nimic despre acest laser ci doar despre operatia unde trebuie facut o incizie mai mica si ca dupa aceea am nevoie de repaus. Ma cam dor si rinichi putin si dansul mi-a spus ca din cauza ovarul se poate duce infectia si la rinichi si pot sa am probleme mai mari dupa aceea. Daca un ovar are infectie mai pot sa am ovultatie? Am citit pe internet simptomenele care sunt cand este un ovar bolnav, dar eu nu am nici o simptoma din articolele gasite pe internet.
Multumesc,
3 comentarii
0
03-11-2011, ora 11:20
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Este bine sa consulti si un alt medic. Trebuie sa mai aflii si alte pareri.
Ai facut mai intai - urocultura cu antibiograma si analiza de secretie vaginala cu antibiograma?
Daca spui ca simptomele nu se potrivesc, ar fi bine sa verifici intai aici sa nu fie o infectie vaginala si urinara cumva si te operezi degeaba.
Oricum, analizele astea se fac imediat si in 3 zile stii daca ai ceva sau nu.
Rezultatul partial il aflii in 3 zile, iar daca s-au gasit bacterii se face si antibiograma. In 5 zile stii rezultatul final.
Antibiograma sa o faci ca sa vezi la ce antibiotice este sensibila bacteria patogena care se gaseste (daca se gaseste ceva), ca sa nu te tratezi cumva cu un antibiotic la care bacteria este rezistenta.
Pentru secretia vaginala, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Deasemenea, trebuie sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic - in caz ca ai luat, ca iarasi poate iesi rezultatul fals negativ.
Ar fi bine sa faci intai analizele acestea si sa mergi sa consulti un alt medic, mai ales sa intrebi mai multi medici daca procedura cu - laser este indicata.
Poate la o ecografie 3D se vede mai bine ce este acolo.
0
03-11-2011, ora 12:39
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Consulta si alt medic fara a-i spune insa despre ce ti s-a spus la consultul precedent. Si medicii mai gresesc. Eu acum 7 ani am avbut o problema ginecologica si d-abia al 5-lea medic a stiut ce aveam, s-a rezolvat in 3 luni cu pastile, fiind vorba de un chist ovarian. Daca mai stateam 2 saptamani fara tratament ajungeam la operatie, fiind deja de marimea unui ou de gaina- asa s-a exprimat doctorita- la momentul diagnosticarii. S-a tratat cu medicamente.
Sa nu faci prostia de a accepta diagnosticul unui singur doctor, mergi macar la inca un consult, la un alt medic. Mamei mele i s-a spus ca are cancer si trb operata ( tot ginecologic), se stabilise pana si data operatiei, si totul intamplandu-se la un spital din Bucuresti, dar ea a refuzat operatia in final si s-a mai dus si la alti medici si ecografi, si in final i s-a zis ca de fapt nu are nimic.. Incredibil, nu? Imgineaza-ti prin ce am trecut noi, familia la vremea respectiva. Niciodata sa nu accepti diagnosticul unui singur medic atunci cand ti se spune ca este ceva foarte serios. Extirparea unui ovar e ceva FOARTE SERIOS..
Sanatate!
0
15-11-2011, ora 12:11
dany03
Nu este medic/terapeut
dany03
Buna ziua,
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema adica mi-a fost despistat o punga de puroi pe ovarul stang.Acum urmez un tratament su antibiotice, dar d-na doctor e de parere ca ar trebui sa ma operez, eu mai am o operatie de chist ovarian pe ovarul drept in 1990, as dori sa stiu daca exista o posibilitate de a rezolva problema fara intreventie chirurgicala.
Am uitat sa precizez ca am facut febra mare(39, 4)dar acum nu mai fac doar asa un 37, 5 dar nu in fiecare zi.
Va rog sa-mi dati o alternativa la metoda chirurgicala
Adaugă un comentariu / răspuns