Informatii despre interventia chirurgicala a maxilarului.
Am 22 de ani si la un control ontodontic ( deoarece dintii maxilari - zona frontala, sunt pozitionati inainte fata de cei frontali inferiori, si nu exista contact intre ei.)
Aflasem ca pe langa aparatul dentar care ma poate ajuta in redarea dintilor superiori in pozitia lor corespunzatoare si a-mi da un aspect mult mai frumos, am nevoie si de o interventie chirurgicala a osului maxilar pentru a putea musca dinte pe dinte.
Doresc sa aflu mai multe informatii despre aceasta interventie chirurgicala.Care sunt costurile acesteia, ce dezavantaje exista si daca exista riscul recidivarii. Va multumesc !
Aflasem ca pe langa aparatul dentar care ma poate ajuta in redarea dintilor superiori in pozitia lor corespunzatoare si a-mi da un aspect mult mai frumos, am nevoie si de o interventie chirurgicala a osului maxilar pentru a putea musca dinte pe dinte.
Doresc sa aflu mai multe informatii despre aceasta interventie chirurgicala.Care sunt costurile acesteia, ce dezavantaje exista si daca exista riscul recidivarii. Va multumesc !
1 comentarii
Discrepantele intre maxilare apar in perioada de crestere, cand dintrun motiv sau altul unul sau ambele maxilare se dezvolta in exces sau deficitar. Odata incheiata peroada de crestere, traramentul ortodontic, deseori, trebuie insotit de tratament chirurgical pentru obtinerea rezultatelor functionale si estetice optime. In situatia ta este vorba despre un deficit la nivelul maxilarului superior si ai nevoie o expansiune maxilara rapida chirurgical asistata, astfel incat maxilarul sa ajunga sa circumscrie mandibula ( relatie optima). Dezavantajele sunt minore, operatia in sine este un dezavantaj, sangerarea postoperatorie, timpul lung pana la consolidarea ( distractorul palatinal se activeaza 3 sapt dupa care se mentine pe pozitie 3 luni, timp in care se incepe alinierea dintilor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5aparat dentar fix la varsta de 10 ani ?
- 3coroane dentare
- 1Ar trebui sa port dinou aparat dentar sau o interventie chirurgicala?
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 2Gutiere de contentie
- 3Fibrom mucoasa bucala
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 2Aparat ortodontic
- 3Contentie
- 2Aparat dentar de noapte
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 1Aparat dentar pe dinti plombati
- 1Aparat dentar - cat credeti ca ar dura tratamentul? Mai mult de 1 an jumatate?
- 3Aparat dentar fix
- 1Absces dentar la mai multi dinti
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
Mai multe informații despre: Aparatele dentare ortodontice Aparatul dentar fix
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: