Interpretare analiza dublu test

01-02-2017
MadaT
Nu este medic/terapeut
MadaT
Buna ziua,
In urma cu doua zile am recoltat analiza dublu test iar astazi mi-au iesit rezultatele.
Va rog sa- mi spuneti daca sunt valori normale.
Beta CG : 94, 02
PAPP-A : 2348, 0.

Multumesc anticipat.
10 comentarii
0
01-02-2017, ora 20:18
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Nu se pot interpreta aceste analize decat in cadrul bitestului care este un soft ce analizeaza dozari hormonale si date ecografice pentru a va stabili un grad de risc pentru sdr Down!
0
08-02-2017, ora 19:59
Camelia1690
Nu este medic/terapeut
Camelia1690
Bună seara,

Am făcut azi ecografia morfologica de trimestrul 1, la 12 săptămâni și 3 zile, dna doctor mi-a dat un verdict infiorator: trebuie sa fac întrerupere de sarcină, Higroma chistica generalizată, e grav de tot. Mi-a zis ca nici nu mai are rost sa fac papp-ul și hcg-ul...
După ore întregi de plâns, am vorbit și cu dna doctor care-mi urmărește sarcina și a zis ca să mai cer o a doua părere, deși dna la care am făcut ecografia e putin probabil sa greșească... Până la urmă m-am program vineri la o nouă ecografie, din ce înțeleg nu-mi da nimeni nicio șansă să-mi fie puiul sănătos, tocmai această Higroma chistica este generalizată, extinsă peste tot. Va rog să mă ajutați cu un răspuns, deoarece îmi vine să mor încet
0
12-02-2017, ora 13:28
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Buna, Camelia!

Ai reusit sa faci a doua ecografie? Care sunt vestile?
Probabil ce s-a vazut la prima eco a fost HC (higroma chistica) si hidrops (edem generalizat). Te rog sa confirmi daca este asa, eventual daca ai valoarea de la NT (translucenta nucala) sa o mentionezi.
Sunt si cazuri in care aceasta afectiune regreseaza spontan, nu spun asta ca sa iti dau false sperante, ci este o realitate bazata pe cercetari si dovezi clinice. Ce poti face in continuare este o biopsie din vilozitatile coriale si/sau o amniocenteza pentru a afla daca sunt prezente anomalii cromozomiale ale fatului.
Cred ca in momentul de fata te-ar ajuta sa te informezi cu privire la situatia ta, pentru a lua o decizie informata, cat si sa cunosti experiente ale altor mamici care s-au confruntat sau se confrunta cu asa ceva. Chiar aici pe forum a mai fost o discutie pe acest subiect, urmareste raspunsurile utilizatoarei alinna74 si ale doamnei doctor care s-a implicat acolo (pana la finalul paginii):
http://www.romedic.ro/forum/higroma-chistica-31514

Cu bine!
0
14-02-2017, ora 18:36
Camelia1690
Nu este medic/terapeut
Camelia1690
bună seara și mulțumesc de răspuns. Am repetat a doua ecografie si din păcate pe lângă higroma chistica generalizată copilașul avea mai multe afecțiuni, printre care lipsa osului nazal, îi regurgita inimioara (chiar dacă bătăile erau bune) faţa era cam plată, din cauza higromei nici nu se putea mișca copilul. Translucenta era de 10 mm... Mi-a zis ca nu-mi recomandă să fac toate testele genetice, pentru că nu are nicio șansă, că cel mai probabil v-a murii în mine mai târziu și v-a fi mai traumatizat/riscant. Prin urmare am ajuns la avort, cât am urât femeile care fac asta, am făcut-o și eu... Numai eu știu ce experienta traumatizanta am avut, cat am plâns și cât am suferit. Nu v-am dat informații despre mine, era primul copil, am 26 de ani, nici un avort
0
04-07-2018, ora 15:48
Anna0502
Nu este medic/terapeut
Anna0502
Am trecut prin aceeași situație. 35 de ani, fără copii sau avorturi. La 11saptamani și 4 zile primesc diagnostic higroma chistica, translucenta 5, 5 (posibil Sindrom Turner), malformații cardiace incompatibile cu viața (inimioara practic nu s-a împărțit in cele 4 camere). Analizele bune făcute înainte de sarcina și in sarcina pt primul trimestru. Rh negativ.
Consult încă 2 medici. Același diagnostic și sunt sfătuită sa fac urgent întrerupere.
12 săptămîni și 2 zile...am făcut ce nu credeam sa pot face vreodată. Mi-am dat acordul sa renunț la sarcina. Mi-as fi dorit sa se oprească din evoluție, aveam un regret in minus acum.
Sa va ferească Dumnezeu sa fiți in locul nostru și sa fi pus in situația de a decide asta! Am cerut analiza pentru cariotip genetic de la bebe, urmează sa facem apoi și noi Cariotipul. As da orice sa nu mai trec prin așa ceva.
Camelia la cât timp după avort ti-a spus ca poți încerca din nou?(3-6 luni?) Încă nu am ajuns la control după chiuretaj sa întreb.
0
06-07-2018, ora 01:24
Camelia1690
Nu este medic/terapeut
Camelia1690
Bună Anna, îmi pare așa de rău că treci prin asta... e bine că faceți cariotipul genetic al copilului să știți cu ce ați avut de a face, nouă nu ne-a zis nimeni și nici nu ne-a dus capul sa le zicem, nici în prezent nu știu ce a avut, dar așa ne-a zis și nouă turner sau down incompatibil cu viața.. acum să îți mai zic ce nu s-a zis nouă.. vroiam sa ne facem noi teste genetice sa vedem daca e ceva in neregulă cu noi, am fost la mai multi medici și toți ne-au zis că nu are sens să facem testele, întrucât noi suntem sănătoși. Dacă avea unul dintre noi vreun sindrom, da, să le facem, altfel nu are rost. Toți spuneau că a fost un accident, dar vroiam sa îmi zică cineva că nu o sa se mai întâmple. Dar nimeni nu are cum să îți zică asta. Ne-am luat inima în dinți și am încercat din nou, după 3 luni ne-a zis doctorul, am rămas din nou după 4 luni. Nu-ți zic cum am fost până la prima morfologie și cât am plâns până am făcut-o. In prezent sunt mama unui băiețel sănătos de 3 lunite. Nu am decât să te încurajez să încercați din nou și să vă ajute Dumnezeu să fie totul bine! Multă sănătate va doresc și bebe sănătos!
0
07-07-2018, ora 20:53
Anna0502
Nu este medic/terapeut
Anna0502
Camelia, îți mulțumesc pentru încurajări!
Nu ne dam bătuți. Suntem acum zdruncinați, este atât de recent, dar ne-am setat in minte și ne repetam ca bebe se va întoarce la noi când va fi pregătit și sănătos.
O doamna dr mi-a spus sa nu fac cariotipul, ca suntem sănătoși și nu am avut probleme de fertilitate, dar as face orice sa nu se repete istoria asta trista.
Va felicit pentru bebelus. Sa fiți sănătoși și fericiti!
0
07-07-2018, ora 23:46
Camelia1690
Nu este medic/terapeut
Camelia1690
Păi da, așa ne-au zis și nouă că nu are rost sa facem testele. Mulțumim frumos de urări, sănătate multă! Dacă ești drăguță, mai scrie odată aici după ce o sa rămâi din nou și faci prima morfologie. Vreau să mă bucur pt voi
0
17-07-2018, ora 15:53
Anna0502
Nu este medic/terapeut
Anna0502
A sosit rezultatul cariotipului de la bebeluș. Era băiat cu trisomie 13- Sindrom Patau. Trisomia in cazul bebelușului nostru a fost cauzată de o translocatie robertsoniana, ceea ce ne obliga ca și părinți sa ne facem obligatoriu cariotip din sânge periferic existând posibilitatea ca problema genetica a copilului sa fi fost moștenire genetica.
Exista și posibilitatea unui accident genetic, ceea ce ne-ar da speranțe la un bebe sănătos, in caz contrar recurenta este 100%.
Încă mai speram sa fi fost accident genetic.
Ca sfat: dacă nu aveți probleme financiare, ai peste 35 de ani (ca viitoare mama ) faceți un cariotip înainte de prima sarcina și dacă (Doamne ferește!) se oprește din evoluție sarcina sau ecografic are o problema, faceți un cariotip al copilului.
Mai bine sa nu simți niciodată fericirea unei sarcini decât sa îți fie spulberate visurile, sa treci prin chiuretaj, prin teste și sa aștepți un verdict care poate fi foarte crud.
Mergem cu Dumnezeu înainte. Facă-se voia Sa!
0
19-01-2019, ora 19:39
Florin.claudiu
Nu este medic/terapeut
Florin.claudiu
Soția mea a efectuat bitestul la 12saptamani și 5 zile iar ca valori au ieșit: os nazal prezent(doctora fiind puțin îngrijorată ca este puțin cam mic) translucenta nucala de 2, 1mm, azi au venit și analizele de sânge, mâine ne v-om duce la doamna doctor pentru interpretare
Papp-a- 4, 71
Free beta hcg- 55, 8
Risc de vârsta este de 1: 1049 are 22, 5 ani
Riscul biochimic calculat al trisomiei 21 in funcție de vârsta gestațională și valorile măsurate ale analizei din bitest este de 1: 3963 ( riscul este scăzut) așa scrie
Riscul combinat al trisomiei 21 calculat in funcție de vârsta gestațională, translucenta nucala și valorile măsurate ale analizei din bitest este de 1: 6771 ( riscul este scăzut)
Ma puteți lămuri va rog mult ca nu mai avem liniște.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: