Interpretare analize sange...

26-10-2009
Giulia89
Nu este medic/terapeut
Giulia89
Buna! Acum o saptamana mi-am facut rezutatele la sange si au venit rezultatele insa nu stiu daca sunt ok cu valorile astea putin crescute... Pe mine ma doare gatul (rosu in gat) si am aproape in permanenta nasul infundat de aprox 4 luni..., mainile si picioarele reci, oboseala multa si mi s-au imflamat 2 ganglioni submaxilari si unul in zona gatului de 3 saptamani huh.gif Ganglionii sunt mobili si nu f mari. Sunt fff speriata...


RBC 4, 19 ( val. norm. 3.8 - 4.8 *10^6/mm3 )
HGB 12, 6 ( val. norm. 12 - 15 g/dl )
HCT 37, 9 ( val. norm. 36 - 46 % )
HCH 30 ( val norm 28 - 34 pg )
HCHC 33, 1 ( val norm 32 - 36 g/dl )
PLT 301 ( val norm 150 - 450 *10^3/mm3 )
RDW 14, 9 (val norm 11.5 - 14.5 % ) -- putin crescut (?)
PDW 17, 8 (val norm 12 - 16.5 % ) --putin crescut (?)
PCT 0, 25 (val norm 0.16 - 0.47 % )
HPV 8, 03 (val norm 7.4 - 10.4 fL )
WBC 7, 36 ( val norm 4.8 - 11 *10^3/mm3 )
NE 3, 97 (val norm 2.54 - 7.48 *10^3/mm3 )
EO 0, 124 (val norm 0.09 - 0.44 *10^3/mm3 )
BA 0.057 ( val norm 0.0 - 0.10 *10^3/mm3 )
LY 2, 64 (val norm 1.20 - 4.95 *10^3/mm3 )
NE% 54, 0 (val norm 53 - 68 % )
HO 0.563 (val norm 0.09 - 0.88 *10^3/mm3 )
EO % 1, 68 ( val norm 2-4 % ) -- putin scazut
BA% 0, 77 (val norm 0.0 - 1.0 % )
LY% 35.9 (val norm 25 - 45 % )
HO% 7, 65 ( val norm 2 - 8 % )
5 comentarii
0
26-10-2009, ora 21:34
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
analizele sangelui sunt ok dar daca tu spui ca ai spus ca ai rosus in gat si ca ganglionii din zona respectiva sunt inflamati arata ca prezinti o infectie la nivelul lor, sfatul meu este sati faci un exudat faringian sa vezi despre ce infectie este vorba si sa ceri si o antibiograma pt a putea lua apoi antibioticul cel mai eficient!

MUlta sanatate!
0
26-10-2009, ora 21:41
Giulia89
Nu este medic/terapeut
Giulia89
Asa am sa fac :D mersi de sfat ! cel mai frica imi era de chestia ca as putea avea leucemie, deja ajunsesem sa fiu putin paranoica :( insa, oarecum m-am mai linistit..
0
26-10-2009, ora 22:44
mihad
Nu este medic/terapeut
mihad
incearca si la un doctor specialist in hematologie. Paza buna trece primejdia rea. Noroc
0
27-10-2009, ora 08:17
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
dupa cum a zis si cristina...analizele sunt ok. si cu leucemia...las-o mai moale.nu ai cum sa ai asa ceva. Asa ceva da simptome mult mai serioase si analize cu totul si cu totul altfel. La tine totul e ok din analizele de sange.Mergi la un ORL ist si fa consult ( iti va palpa si ganglionii si iti va da un tratament pt gat). Ia si analizele la tine si arata-le. Nu te mai panica si stai linistita! Si eu am fost paranoic cu niste analize care erau bune si era sa o iau pe campii de la niste presupuneri nefondate! Multa sanatate!
0
27-11-2010, ora 09:47
salexandra70
Nu este medic/terapeut
salexandra70
buna ziua, am fost si mi-am recoltat sange iar rezultatul la hchc este la mine de 37, 1g/dl, mult peste normala.stiu ca valoarea normala este intre 31, 9-33, 9 g/dl.este ceva grav daca am eu mai mult?
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.