Interpretare ecografie san
Buna ziua!
O cunostiinta de a mea si-a facut o ecografie la san pentru a vedea ce se intampla cu niste ganglioni. Nu stiu sa va spun dimensiunile exacte ale ganglionilor dar rezultatul final este: '2 bi-rads (benigna)'. Doctora i-a spus sa NU faca o interventie chirurgicala ci sa ii lase in pace (i-a dat o anume medicamentatie dar NU ceva foarte complicat). Pe mine ma intereseaza sa stiu cum se interpreteaza rezultatul final? Ce inseamna acel 'benigna', '2' si 'bi-rads'??Este vorba (Doamne Fereste! ) de cancer??? Trebuie sa se ingrijoreze foarte tare?
Multumesc!
O cunostiinta de a mea si-a facut o ecografie la san pentru a vedea ce se intampla cu niste ganglioni. Nu stiu sa va spun dimensiunile exacte ale ganglionilor dar rezultatul final este: '2 bi-rads (benigna)'. Doctora i-a spus sa NU faca o interventie chirurgicala ci sa ii lase in pace (i-a dat o anume medicamentatie dar NU ceva foarte complicat). Pe mine ma intereseaza sa stiu cum se interpreteaza rezultatul final? Ce inseamna acel 'benigna', '2' si 'bi-rads'??Este vorba (Doamne Fereste! ) de cancer??? Trebuie sa se ingrijoreze foarte tare?
Multumesc!
1 comentarii
Benign inseamna bine, bun, deci necanceros.
Malign- rau, canceros.
Malign- rau, canceros.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15cancer de san
- 15sanii mici cum ii pot marii?
- 33marire sani - recomandari
- 5calcifiere la san fara semnificatii patologice - ce inseamna asta?
- 2sani - mameloane ombilicate
- 14sani mariti natural
- 5formatiune tumorala parauterina. Ce inseamna parauterin si semnal Doppler prezent?
- 8noduli la san, rog un tratament
- 4Sani umflati la copil de 1 an si 8 luni
- 11nodul la san
- 4Sunt disperata! Sunt gravida sau nu? E normal ce se intampla cu sanii mei sau nu?
- 4Afectiuni ale sanilor de patru ani
- 1Am sanii foarte tari
- 7dureri de san - ce trebuie sa fac?
- 3sani umflati, sensibili si putin durerosi la atingere
- 4sinii prea mari
- 21proteza san stang
- 6virgina-scurgere lichid sani
- 37Cancer mamar la 87 de ani.Va rog dati-mi niste indrumari.
- 0sini prea mari
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: