Interpretare ecografie san
Buna ziua!
O cunostiinta de a mea si-a facut o ecografie la san pentru a vedea ce se intampla cu niste ganglioni. Nu stiu sa va spun dimensiunile exacte ale ganglionilor dar rezultatul final este: '2 bi-rads (benigna)'. Doctora i-a spus sa NU faca o interventie chirurgicala ci sa ii lase in pace (i-a dat o anume medicamentatie dar NU ceva foarte complicat). Pe mine ma intereseaza sa stiu cum se interpreteaza rezultatul final? Ce inseamna acel 'benigna', '2' si 'bi-rads'??Este vorba (Doamne Fereste! ) de cancer??? Trebuie sa se ingrijoreze foarte tare?
Multumesc!
O cunostiinta de a mea si-a facut o ecografie la san pentru a vedea ce se intampla cu niste ganglioni. Nu stiu sa va spun dimensiunile exacte ale ganglionilor dar rezultatul final este: '2 bi-rads (benigna)'. Doctora i-a spus sa NU faca o interventie chirurgicala ci sa ii lase in pace (i-a dat o anume medicamentatie dar NU ceva foarte complicat). Pe mine ma intereseaza sa stiu cum se interpreteaza rezultatul final? Ce inseamna acel 'benigna', '2' si 'bi-rads'??Este vorba (Doamne Fereste! ) de cancer??? Trebuie sa se ingrijoreze foarte tare?
Multumesc!
1 comentarii
Benign inseamna bine, bun, deci necanceros.
Malign- rau, canceros.
Malign- rau, canceros.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22Sani mici... Ce metode de marire exista (exclus implantul mamar)?
- 7Mana umflata dupa operatie
- 3Probleme la san!
- 6sanii mei nu au aceeasi marime: unul e mai mic decat celalalt
- 15Nodul sau chist?
- 7sensibilitatea sanilor... oare este vb de o sarcina ascunsa?
- 14ridicare sani
- 41tumora la san lamuriti-ma
- 7dureri de san - ce trebuie sa fac?
- 1glanda mamara accesorie - in interiorul sanului?
- 9Chimioterapie sau Tratament hormonal
- 0Ecografie genitala
- 4Este posibil sa fie cancer de san?
- 6cancer la san... care este stadiul bolii?
- 3varsta ecografica mai mare, menstruatie peste sarcina?
- 5Oare am cancer mamar?
- 1Marire si ridicare de sani
- 1Simptome false?
- 0Micşorarea mameloanelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: