Interpretare Holter EKG

30-06-2017
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Bună ziua! În urmă cu două săptămâni m-am simțit foarte rău și am avut palpitatii. Am sesizat că starea de rău a trecut, însă palpitatiile au ramas. Mai exact, cel mai mic puls este 100, iar dacă devin agitată ajunge la 170. În niciun moment al zilei pulsul nu scade sub 100, deși înainte nu aveam această problemă (fiind cam de 60-70). Am ajuns 3 de ori la urgențe speriată că am un infarct, iar la fiecare EKG totul a fost în regulă. Mi s-a recomandat să fac analize de tiroidă (pe care le-am și făcut și au ieșit bune) și să-mi montez un holter EKG. El a fost citit de un medic care doar mi-a spus că este totul în regulă și nu am nimic. Însă eu nu sunt convinsă deoarece am citit următoarele:
"Pe perioada înregistrării ritmul sinusal s-a menținut cu o frecvență maximă de 170 bpm, minima 60 bpm si media 98 bpm. Nu s-au înregistrat extrasistole ventriculare. S-au înregistrat 7 extrasistole supraventriculare. Nu s-au înregistrat modificări de repolarizare, pauze sinusale sau alte tulburari de ritm" Nu prea reușesc să înțeleg ce scrie pe restul paginilor, dar un ritm de 170 de batai pe minut mi se pare urias si nu înțeleg de ce medicul nu mi-a dat un medicament în acest sens sau a decis investigații suplimentare. De asemenea, nu știu ce înseamnă acele extrasistole supraventriculare. Aș avea nevoie de raspunsul unei persoane dornice să mă lămurească. Vă mulțumesc!
3 comentarii
1
30-06-2017, ora 23:45
Dr. Marinescu Mihai
Cardiologie, Galati
Dr. Marinescu Mihai
Buna seara. In primul rand cele 7 extrasistole nu au nicio semnificatie, sunt mici dereglari obisnuite ale ritmului pe care oricare dintre noi le putem avea. In al doilea rand pulsul este foarte variabil, iar in caz de efort intens, stres sau emotie puternica poate creste in mod normal chiar si pana la 170/minut. Daca investigatiile legate de inima sunt in regula inseamna ca acest puls mai accelerat este un raspuns al inimii la o dereglare produsa in corpul dumneavoastra, iar asta poate insemna: lipsa de calciu, magneziu etc, lipsa de somn, stres, oboseala, anxietate, dar poate fi datorat unei anemii sau infectii. Ar fi bine sa faceti un set complet de analize si sa utilizati in prima faza suplimente de calciu, magneziu, potasiu si de urmarit ce se intampla cu ritmul.
0
01-07-2017, ora 00:01
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Vă mulțumesc mult pentru răspuns! Am făcut analize pentru anemie și a rezultat că nu am. Într-adevăr sunt puțin stresată deoarece sunt în sesiune, dar am avut și alte momente mult mai stresante în care nu am resimțit aceste palpitatii. Iau calciu și magneziu de câteva zile dar nu am sesizat nicio diferență. Cam cât ar trebui să le iau?
0
01-07-2017, ora 10:12
Anca003
Nu este medic/terapeut
Anca003
Îmi cer scuze că insist cu întrebările, dar sunt destul de speriată. Despre ce infecție credeți că ar fi vorba și cum aș putea să o descopăr? Momentan, mi-au ieșit bine toate analizele făcute. Credeți că ar fi utilă și o ecografie a inimii?
Adaugă un comentariu / răspuns