Intoxicatie cu amigdalina

08-07-2015
anghelina1
Nu este medic/terapeut
anghelina1
Buna ziua,
Am citit in articolul d-nei doctor Dolfi Alexandra, Intoxicatie cu cianura, ca o forma rara de intoxicatie poate surveni la utilizarea Amigdalinei (Vitamina B17).
Dupa 4 injectii B17 intr-o zona cuprinsa intre ultimele coaste si ombilic si ingerarea si de granule B17 cateva saptamani, in zona injectata au aprut formatiuni (umflaturi) dure, colorate inchis si extrem de dureroase.
Chiar 30 zile dupa intreruperea injectiilor (si de 10 zile si a tratamentului cu granule), toate aceste formatiuni s-au mentinut, s-au unit, starea pacientei in varsta de 76 ani( care fusese operata in decembrie 2014 pentru indepartarea unor tumori maligne) s-a inrautatit. In afara de durerile extrem de mari care impiedica somnul si reduc pofta de mancare ( si au condus la pierderea in greutatecu cateva kg), a aparut si o stare subfebrila (37, 5 0 C)in special seara.
Daca este forma rara de intoxicatie datorita utilizarii Amigdalinei ( intrucat cei care au recomandat tratamentul cu Vitamina B17 pentru eliminarea celulelor canceroase prin cianura dezvoltata de B17, spun ca durerile nu pot dura mai mult de 3 zile )am dori sa stim ce ar trebui facut pentru a vedea daca s-a produs o intoxicatie si daca da, cum ar trebui tratata.
Cu multumiri pentru raspunsul dvs.,
Angheli
2 comentarii
0
08-07-2015, ora 15:35
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Trebuie dozata concentratia de cianuri din sange.
Intoxicatia este rara doar daca nu s- adminstrat aceasta asa zisa vitamina B17. Daca s-a administrat este mai mult ca sigura, ea fiind o otrava. Cei care au recomandat si au administrat acest "tratament" merita reclamati la politie si dati in judecata.
0
09-07-2015, ora 00:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Puneti unguente cu anestezic pe acele umflaturi, apoi comprese cu apa calduta si dati-i paracetamol si antinflamatoare oral ! Plus ceaiuri si dieta usoara prep[onderent vegetala pt a elimina acea amigdalina !
Ati folosit injectiile ca tratament injectat local in zona tumorilor ?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.