Jocul cu papusile

29-04-2016
Hallo Leute
Nu este medic/terapeut
Hallo Leute
Buna ziua! Am 3 copii: un baiat de 14 ani, o fetita de 11 ani jumate si o fetita de 3 ani. As vrea sa stiu daca este normal ca fetita de 11 ani se joaca inca cu papusile. Se joaca pentru ca EA vrea. Ea este cea care o cheama pe cea mica sa se joace impreuna si se joaca si singura cand micuta doarme.Eu nu am nimic impotriva si inca ii cumpar papusi.Dar e oarecum rusinata pentru ca fratele ei râde de ea cand se joaca si chiar si sotul meu si bunica ei ii spun ca vremea papusilor s-a terminat. Va multumesc! O zi buna!
5 comentarii
0
01-05-2016, ora 13:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cat timp petrec parintii pe zi impreuna cu ea ?
0
01-05-2016, ora 13:50
Hallo Leute
Nu este medic/terapeut
Hallo Leute
Eu lipsesc 2-3ore pe zi de acasa. In rest sunt sunt acasa. Iesim in parc impreuna( pt ca doar asa se simte in largul ei: cu mine si cu cea mica).o ajut la lectii cand are nevoie si nu ii refuz nici o discutie despre orice ar fi vorba. Mi-a reprosat de curand ca ar vrea mai multa atentie( imbratisari, pupici). Dar, sincer, chiar nu sunt neglijati nici unul din ei. Incerc sa-mi fac timp pt toti 4(copiii si sotul meu). Trebuie sa ma straduiesc mai mult? Va multumesc!
0
10-08-2016, ora 21:25
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Dna draga, nu cantitatea conteaza, ci calitatea! Timpul petrecut alaturi de copii este cel mai valoros. Puteti face multe lucruri impreuna, iar daca fetitel se joaca cu papusi, ar trebui sa va bucurati! Cand un copil se joaca, se manifesta absolut firesc. Cine zice ca exista o varsta anume cand "ar trebui" sa nu ne mai jucam? Si cine stabileste cu ce ne putem juca? Eu ma uit si acum la 42 de ani la desene animate si ma distrez de multe ori prin joc. Ca nu mereu am chef de joaca si asta e normal, pt ca pe masura ce crestem, uitam bucuria jocului, cu voia sau fara voia noastra(fortati de alte responsabilitati, etc).
Lasati copila sa se bucure de papusile ei si bucurati-va ca o antreneaza si pe cea mica in joc! Aveti o comoara acasa si bucurati-va de ea!
1
10-08-2016, ora 21:28
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
baiatul dvs il copiaza pe sot si pe bunica, sau pur si simplu rade pt ca asa se simte superior lor - uneori copiii mai fac asta, mai ales daca a existat acolo o rivalitate intre frati, cunoscuta sau ascunsa bine :).
Sotul si bunica gresesc si trimiteti-mi-i la terapie - glumesc :)!
1
11-08-2016, ora 22:07
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Este in regula sa se joace cu papusile, singura sau impreuna cu surioara ei. Este recomandabil sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, sa participe la activitati/jocuri si impreuna cu copii de varsta ei. Are nevoie de intelegere si de sustinere din partea intregii familii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul