Klacid streptococ A
Buna ziua, am fost diagnosticata cu streptococ A, cu toate simptomele specifice iar medicul de familie, mi-a prescris Klacid 500 sr(cu eliberare prelungita), cate 1 la 12 ore. Vazand pe prospect ca se recomanda doar 1 pe zi, sau 2 dar o singura data pt infectii mai grave, chiar nu inteleg, in cine sa am incredere. Am intrebat doctorita si a zis ca nu are treaba prospectul ca sa iau asa cum a prescris ea. Teama este din cauza clostridium difficile, avut acum 3 ani si nu as vrea sa recidiveze pt un tratament prea agresiv, desi iau probiotice, exista risc. Cum sa iau pana la urma Klacid pentru streptococ A?
1 comentarii
Diferența dintre ce ați citit în prospect și ce a prescris medicul poate părea confuză, dar are o explicație logică.
Klacid SR și variantele de dozaj
SR înseamnă „eliberare prelungită" — comprimatul eliberează substanța activă (claritromicina) treptat. Prospectul prezintă schemele cel mai frecvent utilizate, dar medicii pot adapta dozajul în funcție de tipul infecției, severitate și istoricul individual al pacientului. Aceasta este o practică uzuală în medicina clinică. Medicul dumneavoastră cunoaște tabloul clinic complet; dacă totuși aveți nelămuriri, nu ezitați să o contactați și să cereți o explicație.Antecedentul de Clostridium difficile — de menționat explicit
Acesta este un aspect cu adevărat important pe care merită să îl discutați direct cu medicul dumneavoastră, dacă nu ați făcut-o deja:- Antecedentul de C. difficile crește riscul de recidivă în contextul oricărui tratament antibiotic
- Claritromicina are un risc mai mic de C. diff față de fluorochinolone sau clindamicină, dar riscul nu este nul
- Există antibiotice de primă linie pentru infecția cu streptococ A (cum ar fi penicilina sau amoxicilina) cu risc C. diff semnificativ mai scăzut — merită întrebat medicul dacă una dintre acestea nu ar fi mai potrivită în cazul dumneavoastră, ținând cont de antecedent
Ce să faceți
- Contactați medicul de familie și menționați explicit istoricul de C. difficile — o conversație scurtă poate clarifica dacă schema actuală e cea mai potrivită sau dacă există o alternativă mai sigură pentru dumneavoastră
- Continuați probioticele pe toată durata tratamentului și câteva zile după finalizarea acestuia
- Dacă apar scaune diareice frecvente, crampe abdominale severe sau febră în timpul sau imediat după tratament, prezentați-vă imediat la medic
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Toxoplasmoza
- 5Vaccinul antirabic
- 1Infectie cu acanthamoeba
- 1În tratamentul cu Monural este afectat pacientul dacă este pe anticoagulant Sindrom?
- 2Lyme cronic - reactie autoimuna agresiva la antibiotice, medicamente, alimente
- 2Expunere HIV
- 1Interpretare analize
- 1Capusa?
- 1Klebsilela si enterococus ecoli
- 1Klebsiella