Klebsiella pneumoniae

21-07-2021
Mihaela.Cerban
Nu este medic/terapeut
Mihaela.Cerban
Buna ziua! Sunt insarcinata in 7 saptamani si am fost diagnosticata cu klebsiella pneumoniae. Mentionez ca bacteria o am in gat si am descoperit-o la analiza exudat. Medicul ginecolog mi-a recomandat antibiotice precum cefort, zinnat sau eficef. Pe langa asta, mi s-a spus ca aceasta bacterie reprezinta un pericol, pot face avort sau copilul poate avea malformatii. Sunt speriata si nu stiu ce sa fac. Este adevarat ce mi s-a spus despre aceasta bacterie? Este periculoasa si cum pot sa o tratez astfel incat sa nu afectez sanatatea copilului? Va multumesc anticipat!
4 comentarii
1
21-07-2021, ora 21:15
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Aveti vreun simptom? Va deranjeaza ceva? Pentru ce ati facut exudatul?
Cum adica v-a "recomandat antibiotice precum cefort, zinnat sau eficef"? Pe care il vreti dumneavoastra, sau cum? Mai ales ca cefortul este injectabil. In primul rand este sensibila la astea bacteria?
K. penumoniae este o bacterie care colonizeaza frecvent intestinul - deci puteti fi purtatoare sanatoasa si sa nu va cauzeze nici o problema.
K. pneumoniae poate fi periculoasa pentru gravida si fat in special atunci cand cauzeaza infectii urinare/pielonefrite, in caz de pneumonie sau sepsis la mama sau uneori poate da infectii intrauterine ale fatului si placentei.
Nu da malformatii.
Mergeti inapoi la medic sau la alt medic sa va faca niste recomandari clare, in functie de particularitatile cazului dumneavoastra.
0
22-07-2021, ora 05:59
Mihaela.Cerban
Nu este medic/terapeut
Mihaela.Cerban
Nu am niciun simptom. Am facut exudatul pentru ca aveam puroi in gat, am incercat sa il tratez si nu disparea(asta se intampla inainte sa stiu ca sunt insarcinata, eu la 6 saptamani am aflat). Imi tot apareau pe amigdale niste bilute albe. De ceva timp am evitat tot ce este rece si nu mi-a aparut puroiul. Nici cand il aveam pe mine nu ma deranja, nu ma durea, doar aveam senzatia ca am ceva in gat. Mi s-au recomandat acele antibiotice pentru a "distruge" bacteria( de la zinnat am facut candida in trecut, cefort am considerat ca este un antibiotic prea puternic si in final mi-a zis sa iau eficef). Eu cred ca orice antibiotic in aceasta saptamana micuta imi poate provoca un avort si nu imi doresc. Daca aveam infectie urinara cu aceasta bacterie aveam vreun simptom? Va multumesc pentru raspuns!
1
22-07-2021, ora 09:05
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
"Puroiul" de pe amigdale fara nici un semn sau simptom (durere in gat, febra, stare generala proasta, ganglioni) este mai degraba cazeum - secretie din criptele amigdaliene si nu semn de infectie.
Exxudatul pozitiv fara simptome sau semne = portaj. Portajele nu se trateaza in conditii obisnuite.
Eu nu as face deocamdata tratament si as repeta exudatul. Daca este din nou pozitiv si medicul dumneavoastra chiar considera ca e un risc pentru sarcina sa va dea un tratament tintit.
Infectiile urinare se manifesta prin senzatie permanenta de urinare, usturime la urinare, urina tulbure, +/- dureri in partea de jos a burtii sau lombare, febra, frisoane. Frecvent in sarcina poate sa apara bacteriurie asimptomatica - adica urocultura este pozitiva, dar nu sunt simptome. In sarcina aceasta se trateaza, pentru ca poate fi un risc pentru sarcina si se face screening de rutina prin sumar de urina si urocultura.
0
22-07-2021, ora 10:05
Mihaela.Cerban
Nu este medic/terapeut
Mihaela.Cerban
Va multumesc frumos pentru informatii si pentru timpul acordat. Voi face mai multe investigatii!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: