Leucemie sau leucocitoza cortizonica ??

10-05-2021
Phruwichs
Nu este medic/terapeut
Phruwichs
Buna ziua, o sa incep prin a spune ca am 39 ani si sunt femeie
Am talasemie minora mostenita de la mama, care nu imi ridica probleme, am o viata normala
In Ianuarie 2021 am avut o criza brusca de dureri osose care se accentuau pe zi ce trecea.Am obtinut o programare la reumatologie unde am facut radiografii maini si picioare, scintigrafie ososa., la care au aparut mici modificari, dar nu drastice.Analizele specigice pentru reumatita sunt ok, in limita valorilor normale.
Doar CRP a fost de 11, 3 val maxima fiind de maxim 5
S-a pus un diagnostic rezervat de poloartrita si fibromialgie si am primit diverse tratamente cu ar fi:

Luna Februarie. Prednisolon 5 mg (5 pastile pe zi.
schema de trei zile pana la.
reducere completa)
Ibuprofen 400 mg( 3-4 pe zi)

Luna Martie. Colecoxib 200 mg. (2 pe zi)
Prednisolon 2, 5 mg pe zi
Novalminsulfon picaturi(30-40 pic de.
3-4 ori pe zi)

Luna Aprilie. Naproxen 500 (2 pe zi)

Luna Mai. Prednisolon.5 mg( acceasi schema. de trei zile pana la reducere totala)

Rezultatele nu au fost unele asa cum se astepta dr meu...durerile si umflaturile articulatiilor fiind tot acolo

A decis sa imi refaca unele analize la sange si rezultatele sunt proaste..asa cum am fost informata de el telefonic

Analiza. . Val mea. Val normale

Leucocite. ! 23, 5. 3, 8-10, 8
VSH. ! 21. < 20
Eritrocite. ! 5, 61. 4-5, 4
Hemoglobina. ! 11, 9. 12-14, 8
Hematocrit. 37, 8. 37-46
MCV. ! 67, 4. 83-98
MCH. ! 21, 2. 28-33
MCHC. ! 31, 5. 32-35
RDW. ! 17, 4. <14, 5
Trombocite. 331. 130-390
Neutrofile. ! 87, 8. 40-74
Limfocite. ! 8, 6. 19-46
Monocite. ! 2, 1. 4-12
Eozinofile. 1, 5. 0-7.0
Bazofile. 0.0. 0, 0-1, 5
Neutrofile absolut. ! 20, 6. 1, 9-8, 0
Limfocite abssolut. 2, 02. 0, 9-5, 2
Bazofile abs. 0. 0-0, 2
Glucoza. ! 72. 74-100
GPT. 13. <35
GGT. 21. <40
AP. 64. 35- 105
CRP prot reactiva. ! 11, 1. <5
Colestetol. ! 204. <200
Kreatinina (jaffe) ! 0, 59. 0.66-1, 09
MDRD formel. 121. . >=60

Diagnostic pus este de Leucemie cronica mielocitara

Am o programare la oncologie pt mai multe analize dar as vrea sa stiu pana atunci daca ar putea sa fie Leucemie sau tratamentele pe care le-am luat ar fi putut sa modifice analizele in halul asta.

Multumesc anticipat si astept raspuns
O zi buna
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.