LEUCOCITE MARITE LA FRIG, MAINILE SE INVINETESC

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Daca poate cineva sa-mi raspunda! Am un frate in varsta de 50 de ani si cam de un an si jumatate, la frig i se invinetesc mainile (ii amortesc) si lobul urechilor. Cand a fost foarte frig, pe langa ca i s-au invinetit extremitatile, urina s-a colorat in maro. A fost la medic si i-a spus ca la frig numarul globulelor albe cresc si le mananca pe cele rosii. La analize de abia a reusit sa-i faca hematiile, care sunt 2900, iar leucocitele sunt in nr. normal, dar restul analizelor (vsh) nu a mai putut sa il faca din cauza ca sangele lui la rece nu mai poate fi analizat, trebuie doar la cald. Daca cineva a mai avut aceste simptome sa-mi spuna ce ar putea fi? E grav? sau este o boala rara!
Multumesc.
Multumesc.
2 comentarii

aceasta poveste cu leucocitele si hematiile mi se pare dubioasa.
prima probleme cu mainile ar putea fi boala sau sindromul Raynoud.
problema pare a fi o boala autoimuna cu cryoglobuline. ar trebui analizata urina, ce anume il face maronie, este hemoglobinurie? deci se produce o hemoliza sau este myoglobinurie, deci se produce rhabdomyoliza (distrugerea muschilor). aici ar trebui facute analize mult mai complexe intr-o clinica de hematologie la o clinica universitara
prima probleme cu mainile ar putea fi boala sau sindromul Raynoud.
problema pare a fi o boala autoimuna cu cryoglobuline. ar trebui analizata urina, ce anume il face maronie, este hemoglobinurie? deci se produce o hemoliza sau este myoglobinurie, deci se produce rhabdomyoliza (distrugerea muschilor). aici ar trebui facute analize mult mai complexe intr-o clinica de hematologie la o clinica universitara

La frig asta i se intampla: i se invinetesc mainile, lobul urechilor si varful nasului, dar din cauza ca nu a putut sa i se faca toate analizele din cauza ca sangele il poate analiza doar la cald (imediat), dupa aceea scade sub o anumita temperatura si se alege un lichid din el si nu se mai poate face analiza - a fost la 2 laboratoare de la Bioclinica si la un laborator in spital. A reusit sa-i faca hematiile care sunt 2900 (scazute), leucocitele sunt in numar normal, in urina nu i-a gasit nimic (cand ii este frig, culoarea maronie ar fi hematii eliminate) asa i-ar fi spus medicul. Dar la toate laboratoarele s-au mirat ca nu au putut sa-i faca analizele. Nu am mai auzit de asa ceva! Suntem foarte ingrijorati.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: