liposarcom dediferentiat

11-10-2014
ecopreda
Nu este medic/terapeut
ecopreda
Buna ziua,
In luna august 2014 mama mea afost operata la fesa sanga de unde I sa extirpate o tumora. In urma biopsiei diagnosticul a fost de liposarcom dediferentiat.
Mai exact pe biletul de analiza sunt trecute urmatoarele date:
Histopatologic Imunohistochimic
CONCLUZII Fragment lezional tumoral, tapetat in suprafata de tegument, histopatologic prezentand la nivel dermal, cu margini tumorale slab delimitate, proliferare relativ dens celulara, zona mai hipercelulara alternand cu arii hipocelulare, marcat edematoase, cu celule predominant ovalar fuziforme, cu dispozitie in fascicule ce izoleaza pe arii extinse fibre ondulante de colagen; numeroase celule tumorale gigante multinucleate, cu aspect rozetat, si relativ rare celule cu aspect lipoblastic cu nucleu central pleomorf si citoplasma abundenta, vacuolara, spumoasa, absenta zonelor de necroza tumorala si index mitotic redus (-. 2 mitoze/10xob40) ; minim infiltrat cronic limfocitar intertitial.

Imunohistochimic
'S100' pozitiv difuz cu intensitate variabila in celulele tumorale; 'CD34' negativ difuz in celule tumorale, control intern pozitiv; 'CD31 ' negativ difuz in celule tumorale, control intern pozitiv ; 'GCDFP15' negativ difuz in celule tumorale; 'ACT' negativ difuz in celule tumorale, control intern pozitiv ; 'Desm' negativ difuz in celule tumorale, control intern pozitiv ; 'Ki6T pozitiv in ~ 15% dintre celulele tumorale

Aspectele histopatologice si IHC pledeaza pentru diagnosticul de liposarcom dediferentiat.
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna si ce este de facut pentru ca din tot ce scrie pe biletu de analiza nu am inteles decat ca este vorba de cancer.
Va multumesc foarte mult.
1 comentarii
0
06-05-2023, ora 09:47
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Bună cum arată tumoră îmi poți spune și mie te rog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: