lovitura la ceafa

31-07-2011
mihaigena
Nu este medic/terapeut
mihaigena
Buna ziua. Am un bebe de 9 luni care sta foarte bine in fundulet. Insa daca nu-i dau ceea ce-si doreste se enerveaza si se arunca pe spate. Astfel ca i-am luat din mana o jucarie si din pozitia stand in fundulet si-a dat drumul pe spate si s-a lovit cu partea din spate a capului de cantul unei scari. Nu a avut nici o reactie deosebita cu exceptia faptului ca a plans tare dar l-am linistit destul de repede. Nu i-a aparut cucui sau vanataie. Au trecut de atunci 10 zile si nu observ nici o alta manifestare deosebita la bebe. Ce trebuie sa fac ?
6 comentarii
0
31-07-2011, ora 19:52
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Trebuia sa va adresati medicului pediatru in momentul in care s-a lovit. Aceste lovituri ( depinde si cat de puterrnice au fost) pot avea repercursiuni nebanuite in ani, cand nici macar nu va veti aduce aminte de ele, si din pacate va spun din propria experienta familiala.Acum, , suflu si in iaurt" si chiar cand medicul de familie considera niste nimicuri, intrebarile, framantarile mele asupra unor situatii date, prefer sa ma asigur cu ajutorul unor cabinete private.
Sanatate multa bebelusului.
0
01-08-2011, ora 00:12
mihaigena
Nu este medic/terapeut
mihaigena
Buna seara Armina. Te rog spune-mi ce ti s-a intamplat. Mi-ar fi de mare ajutor sa stiu prin ce experienta ai trecut pentru ca sa stiu cum sa actionez. Oricum maine o voi suna pe doctora de familie dar mi-e teama ca intotdeauna e reticenta si amana deciziile importante. Spun asta deoarece e medicul de familie al tuturor celor patru membri ai familiei si stiu cum procedeaza de obicei. Iti multumesc!
0
01-08-2011, ora 18:09
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna ziua.
Te rog crede-ma ca ma gandesc de cateva ore daca sa-ti povestesc sau nu, ptr ca nu vreau sub nici o forma sa te ingrijorez, sa-ti faci ganduri inutile, tot ce am urmarit a fost sa te constientizez ca in atare situatii, pana cand BB va comunica si-ti va putea impartasi ceea ce simte sa te asiguri, cu ajutorul medicului ca totul este in regula. Stiu totodata ca de multe ori medicii, din varii motive, care nu le sunt imputabile intru totul, trec poate cu prea multa usurinta peste incidente, de aceea iti scriam ca ma descurc cu serviciile private. Sunt constienta ca nu avem la dispozitie servicii medicale ca in serialele americane, cum se intampla ceva, RMN, CT si alte investigatii.
Una din intamplarile la care ma refeream, era un accident in 1989, ianuarie.Nu era caldura la bloc, se formase pe palier gheata, a alunecat, s-a lovit la cap, la, , creierul mic" dupa cum s-a exprimat. A trecut durerea, dar au inceput migrene teribile cam dupa 9, 10 luni. Pe vremea aceea nu aveam la dispozitie atatea aparate de diagnosticare si ptr el a fost fatal. Numai dupa autopsie, surorile si-au adus aminte de patanie.
In 2009, ginerele meu, a cazut si s-a lovit la cap tot de o treapta a scarii, apurtat 8 saptamani guler special ptr ai tine zona cervicala fixa, a avut prima vertebra ( Atlas parca ii spunea ) fisurata, o situatie foarte periculoasa din cate am fost atentionati.Ia luat luni de zile sa-si revina, sa mearga la serviciu, dar si acum dupa atata timp are migrene si nu va scapa definitiv de ele.

Bebei, sunt zvapaiati, jucausi, neastamparati, cand se intampla ceva, vorbeste, insista, pe langa medicul pediatru, fara sa stii probabil vei ocoli necazxurile.
Sanatate.
0
01-08-2011, ora 19:05
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Doamna, bebelusii cad frecvent si se lovesc, foarte multi au cazut din pat direct in cap de nenumarate ori. Daca dupa acest incident nu apare o somnolenta accentuata, crize de convulsii, echimoze(vanatai) sau alte simptome, lasati copilul in pace. O sa tot cada de acum inainte. Tendinta noastra ca mame e sa dramatizam. Eu va sfatuiesc sa va linistiti.
0
04-10-2015, ora 23:11
Adina Negulescu
Nu este medic/terapeut
Adina Negulescu
Buna seara!Am o fetita de 5 sapt si cand am coborat din masina am dat.o cu capul de portiera!!Mi.este foarte teama!!
0
27-02-2018, ora 00:50
Constanta.Elena
Nu este medic/terapeut
Constanta.Elena
Buna seara.am o fetita de 7luni jumatate.in urma cu o luna a cazut din patul nostru(50cm)a plans imediat.am gasit.o cu fata in sus.sa linistit in 3 minute, nu a vomitat, nu a avut nimic dar am mers totusi la control.nu a avut nimic atunci.dupa mai bine de o saptamana i sa invinetit ochiul si usor pe partea dreapta deasupra urechi sa umflat.problema e ca nu ii mai trece vanataia si deja avem 1 luna de la cazatura.este ceva grav?sa.mergem din nou la control?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •