Luxație rotula

11-05-2024
Elena Asănache
Nu este medic/terapeut
Elena Asănache
Bună ziua! Am 18 ani, iar acum 15 zile am fost la un majorat. În timp ce dansam rotula mi a fugit și nu m am putut mișca deloc pe moment aflând ca am o luxație de rotula. Am stat cu piciorul în gips 11 zile, apoi mi s a recomandat să port o orteză care are o gaură pe rotula. Nu mă doare deloc piciorul, mă pot sprijini în el doar ca nu mai simt aceiași stabilitate ca înainte. Va trebuie să fac ședințe de fizioterapie ? Cam în cat timp voi putea merge ca înainte ? În câteva săptămâni am de dat orașul, mă voi putea prezenta așa ?..
2 comentarii
1
14-05-2024, ora 11:33
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Este bine că nu simțiți durere și că puteți sprijini greutatea pe picior, dar lipsa stabilității este o preocupare comună după astfel de accidentări. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru o recuperare optimă:

1. Fizioterapia: Da, fizioterapia este foarte recomandată în cazul dumneavoastră. Un fizioterapeut vă poate ghida prin exerciții specifice care să ajute la întărirea mușchilor care susțin rotula și articulația genunchiului. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea stabilității și la prevenirea viitoarelor luxații. Fizioterapia poate include exerciții de mobilizare, întărire musculară și strategii de stabilizare a genunchiului.

2. Durata recuperării: Timpul necesar pentru a reveni la nivelul de activitate anterior accidentării variază de la o persoană la alta și depinde de severitatea luxației, răspunsul la tratament și angajamentul în cadrul programului de reabilitare. În general, recuperarea completă poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. Fizioterapeutul dumneavoastră va putea să vă ofere o estimare mai precisă după evaluarea inițială.

3. Conducerea autovehiculului: Capacitatea de a conduce depinde de capacitatea de a controla pedalele fără durere sau disconfort. Dacă examenul pentru permis este în câteva săptămâni, ar fi bine să discutați cu fizioterapeutul despre activitățile specifice necesare pentru a conduce în siguranță. Dacă simțiți că genunchiul nu este suficient de stabil, ar putea fi prudent să amânați examenul până când vă simțiți mai sigur pe capacitatea de a conduce.

4. Continuarea purtării ortezei: Urmați recomandările medicului cu privire la purtarea ortezei. Aceasta poate ajuta la stabilizarea rotulei în timpul activităților zilnice și în timpul reabilitării.

5. Monitorizarea progresului și a simptomelor: Este important să monitorizați orice schimbări în simptomele dumneavoastră și să comunicați aceste detalii medicului sau fizioterapeutului. Orice durere nouă sau recidiva instabilității necesită reevaluare medicală.

Recuperarea după o luxație de rotulă poate fi un proces gradual și necesită răbdare și perseverență. Urmând un plan structurat de reabilitare și lucrând îndeaproape cu un profesionist în domeniul sănătății, aveți cele mai bune șanse de a reveni la activitățile obișnuite, inclusiv la conducere, în condiții de siguranță și eficacitate.
0
18-05-2024, ora 19:16
Elena Asănache
Nu este medic/terapeut
Elena Asănache
Bună ziua!! Revin cu o întrebare. Am fost la medic, mi a spus ca totul este în regulă pot începe cu mici exerciții acasă și nu am nevoie de kineto sau fizioterapie. În același timp, m-a informat ca dacă mai sare o dată se va ajunge la operație. Când încerc să l îndoi nu simt neapărat durere, dar am o frică și ceva mă oprește. Ce ar trebui să fac ? Sigur nu există șansă să sară din nou dacă îl îndoi prin exercițiu acasă ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: