Marijuana medicinala

102 comentarii 1 2 3 4
0
06-10-2013, ora 16:18
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Doamnelor si domnilor:

http://www.romania-insider.com/romania-becomes-10th-country-in-the-eu-to-allow-medical-use-of-marijuana/107500/

si

http://www.huffingtonpost.com/2013/10/05/romania-medical-marijuana-legal_n_4049658.html?utm_hp_ref=world

Articolele relateaza despre recenta legiferare a uzului "marijuanei medicinale" in Romania.
0
10-10-2013, ora 13:31
smerire
Nu este medic/terapeut
smerire
e permis in romania?
0
10-10-2013, ora 15:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da.
0
16-10-2013, ora 20:03
Crytssy
Nu este medic/terapeut
Crytssy
buna seara
este exact motivul pentru care am intrat asta seara aici, domnule doctor...azi am gasit un articol ce combatea acest subiect si sunt deja in ceata...
Tocmai pentru ca ma "bucuram " de buna veste, gandindu-ma ca as putea sa-i ofer mamei mele macar acum pe ultima suta de metri, un drum mai lin catre final...fara varsaturi, fara dureri asa crunte...
Am sa copiez articolul pe care l-am citit, articol ce dateaza cu azi, 16.10.2013.Ma puteti cumva lamuri? Multumesc


Romania nu a legalizat Cannabisul Medicinal, a lamurit Ministerul Sanatatii confuzia pornita de la un medicament. Este insa o decizie asteptata, care ar putea crea o piata solida in Romania.

In ultimii ani, am asistat la un val european de legalizare a acestui tip de medicamente, ultima tara care a permis accesul in farmacii a medicamentelor pe baza de Marijuana fiind Franta. Romania i-a urmat, insa doar in zvonuri: confuzia a pornit de la un anunt al Agentiei Nationale a Medicamentului privitor la medicamentul Saltivex, pe baza de Cannabis, legal in UE si, drept urmare, si aici, indata ce se solicita punerea lui pe piata de catre producator. Pana acum, nu s-a inregistrat nicio astfel de solicitare, a anuntat ANM, spre dezamagirea miilor de bolnavi si medici care au solicitat acest lucru. In Romania, aceasta este o decizie mult asteptata, intrucat avem o mare prevalenta a bolilor in cazul carora anumite substante din Cannabis au efect terapeutic:

Cancer ( 40.000 de decese pe an)

Epilepsie (500.000 de bolnavi)

Scleroza (10.000 de bolnavi)

Parkinson (70.000 de bolnavi)

Alzheimer (250.000 de bolnavi)

GW Pharmaceuticals a primit de la guvernul britanic o licenta pentru cultivarea a 20 de tone de Cannabis pe an pentru a-si fabrica medicamentul-vedeta Saltivex pe piata europeana. Medicamentul este autorizat in mai multe tari europene, printre care Anglia, Spania, Austria, Germania si Danemarca, iar detinatorul autorizatiei de punere pe piata poate autoriza produsul si in alte state membre prin asa-numita procedura europeana "repeat-use", care dureaza 90 de zile, potrivit ANM.

Nu este deocamdata cazul, arata un raspuns venit de la GW Pharma pentru Capital, in care se spune ca nu exista deocamdata planuri de a distribui medicamentul in Romania, dar ca situatia se poate schimba in viitor, iar asta nu depinde de legalizarea Marijuanei Medicinale. Conform MS, in momentul in care va exista o astfel de cerere de punere pe piata, Romania va respecta legislatia UE. Pe piata autohtona, potentialul acestui medicament este considerabil, avand in vedere ca tratamentul anual costa 11.900 de euro pe an si ca s-a discutat deja despre compensarea acestor produse.

Este doar o chestiune de timp, daca ne uitam la efervescenta pietei de profil din SUA, care va ajunge la 6 miliarde de dolari in cinci ani, potrivit USA Today. Principalele producatoare sunt listate la bursa cu rezultate foarte bune, iar una dintre ele, Marijuana Inc., si-a deschis in Iulie anul trecut o subsidiara in Europa, numita Canepa Holdings, prin care "sa pandeasca" oportunitati de piata, inclusiv in Romania. Pana atunci, la noi se fabrica suplimente alimentare legale, pe baza canepei, insa se vrea si mai mult: "De la inceputul anului colaboram cu firme de RD pentru a gasi o metoda finaciar sustenabila prin care sa obtinem compusi activi, si nu numai, din semintele provenite de la canepa industriala, non halucinogena. Speram ca in 6-8 luni sa avem primele rezultate", spune Oana Suciu, managing partner la Canah International. Anuntul ANM referitor la disponibilitatea de aprobare a Saltivex in cazul unei cereri de la producator si aprecierile pozitive aparute in urma confuzieiarata o deschidere mai mare a autoritatilor spre aceasta piata, care se formeaza in tot mai multe state europene.
0
16-10-2013, ora 20:06
Crytssy
Nu este medic/terapeut
Crytssy
Iar aici este link ul paginii respective
https://www.comunitateaprocannabis.com/forum
0
16-10-2013, ora 23:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, lucrurile sunt destul de clare cu acest articol (si nu numai, am vorbit personal cu niste lume din minister) si trebuie sa marturisesc ca eu insumi am fost foarte sceptic la articolasele acelea 2 la care am pus link mai sus. intr-adevar, ar fi si o chestie surprinzatoare sa se intample un lucru ca acesta in Romania, asa de brusc si peste noapte, o tara in care defapt mai nimic bun nu pare sa se intample, aproape niciodata. deci ma tem ca, pentru moment, in interiorul granitelor noastre, nu exista o alternativa legala pentru aceste produse.
0
08-12-2013, ora 01:27
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Am citit toate postarile de pana acum legate de acest subiect. Avand in vedere faptul ca legislatia din Romania este asa cum este nu ne ramane altceva decat sa gasim solutii. Cum spunea si Raul canabinoizii au o multime de intrebuintari in scop medical. Canepa contine mai multi canabinoizi printre care THC-ul care este responsabil cu efectele psihoactive produse de planta. Canabidiolul insa, este constituentul principal regasit in planta si care NU PREZINTA EFECTE PSIHOACTIVE. Acest lucru face posibila utlizarea acestuia in terapie, nefiind necesara o reglementare speciala avand in vedere faptul ca substanta nu este psihoactiva. http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol. Eliminand THC-ul care este psihoactiv practic putem obtine un produs care sa contina canabinoizi si care sa fie legal.
0
09-12-2013, ora 12:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Domisan-Sarlatan, daca se poate scoate zaharul din ceai se poate separa si acel canabidiol (CBD) care are proprietati antiemetice si multe altele benefice, de tetrahydrocanabinol (THC) si celelalte componente ! Exista varietati de marijuana care au alt raport intre substrantele active, insa problema mi se pare falsa din start !
Trebuie renuntat la chimioterapie si gasit ceva mai eficace si mai putin toxic, nu sa cautam anti-emeticul suprem ! Asta e talentul lui Raul de a pune false probleme ! Am cazut si eu in capcana de a incerca sa gasesc solutii la procurarea Marinolului sau altor medicamente cu acesti canabinoizi, dar de fapt drumul principal, premisa este gresita !
0
09-12-2013, ora 13:01
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Cu siguranta daca nu spuneai tu ca exista varietati diferite de Canabis nu stiam. Stevens iti recomand sa studiezi medicina si apoi sa faci afirmatii pentru ca te cam faci de ras. Habar nu ai ce inseamna chimioterapie si tot vorbesti aici.
0
09-12-2013, ora 15:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
DomitianSarlatan, ai vandut venin de crocozaur albastru oamenilor disperati si acum ma trimiti pe mine la scoala ?! Eu nu am recomandat decat medicamente EXISTENTE in spitale si farmacii ! Iar de chimioterapie are cine sa se ocupe, nu-mi fac probleme ! Si nici tu ai de ce !
0
09-12-2013, ora 23:28
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
stevens, incep sa imi pun intrebari referitoare la anumite aspecte legate de persoana ta. Insa nu sunt aici sa judec. Si poate ar fi cazul sa te informezi mai mult referitor la unele aspecte inainte sa faci niste afirmatii. Si scuza-ma daca iti reamintesc ceva: tu nu poti recomanda medicamente, pentru ca nu esti medic, si dealtfel nici eu. Insa pana cand nu vii cu niste solutii concrete pentru niste pacienti nu stiu care este utilitatea comentariilor tale. Si acel crocozaur de care tot vorbesti este subiectul unei inventii, faptul ca exista niste marginiti carora nu le convine sa reusesti ceea ce ei nu au reusit nu este vina mea. Suportam consecintele unei astfel de societati manipulate de anumite interese. Nu am de unde sa stiu in ce masura poti sa ajuti un bolnav pentru ca pana in momentul de fata de cand postez pe acest forum nu ai facut altceva decat sa ma contrazici pe mine sau pe Raul. Vino cu niste propuneri concrete, pune-le in discutie si dupa asta mai vedem. De contrazis si eu ma pricep dar nu imi pierd timpul cu astfel de lucruri. Deci inca odata o sa te rog sa vii cu recomandari concrete.
0
30-03-2014, ora 18:00
nicola123
Nu este medic/terapeut
nicola123
Cititi despre Hemp Oil facut dupa reteta lui Rick Simpson.

Cautati pe facebook si pe youtube, google.

O sa vedeti cati oameni s au Vindecat de cancer...datorita Thc ridicat..

Multinationalelor farmaceutice nu le convine deloc, caci cannabisul poate sa creasca la tine in curte.

Cititi, si vedeti filme pe youtube.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
102 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.