Masturbare la 5 ani?!

20-06-2011
lilias
Nu este medic/terapeut
lilias
Va scriu cu oarece retineri si sentimente de consternare cu referire la fetita mea care are cruda varsta de numai 5 ani. Uimita, incremenita, am ramas cind am surprins-o masturbindu-se. Era concentrata pe activitatea sa, o cuprinsesera sudorile si gafaia de parca ar fi alergat ceva vreme. Sint constienta ca nu stie ce facea, dar se pare ca-i placea, dat fiind faptul ca am surprins-o si alta data, dar era mai superficiala; i-am distras atentia, prefacindu-ma ca nu am observat ce facea. De data asta, insa, era concentrata si foarte interesata de ceea ce facea. M-au cuprins furiile de nervi si i-am articulat citeva palme, certind-o, spunindu-i ca ceea ce face este dezgustator si rusinos. Inteleg ca fiecare copil, la o anumita varsta, isi exploreaza corpul, dar nu este prea devreme sa se manifeste aceasta curiozitate in acest sens de la varsta de doar 5 ani?Astept un raspuns, un sfat, cu multumiri anticipate.
1 comentarii
0
21-06-2011, ora 00:12
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai procedat foarte gresit, cu atat mai mult cu cat pare ca esti o femeie destupata care stie ca are un copil "care isi exploreaza corpul"! Ai facut copilul sa se simta pedepsit si vinovat pentru ceva ce nu este vinovat si nici nu intelege de ce ar fi vinovat, ba mai mult, sa invete o rusine nesanatoasa fata de propriul corp.
Nu ti-am spus asta ca sa ti se faca morala de o necunoscuta ci tocmai pentru ca trebuie sa fii constienta ca, ca parinte trebuie sa indrumi copilul, sa inteleaga ce este firesc si ce nu. Cu atat mai mult cu cat exact de la varsta asta ii poti introduce in subconstient o mare eroare, faptul ca trebuie sa se rusineze de corpul ei, ca exista ceva dezgustator in asta, in instinctele sexuale.
Incearca, daca o mai surprinzi, sa-i explici frumos ca se poate rani, altfel isi va satisface curiozitatea cand nu esti de fata.
Mai multe detalii despre cum sa procedezi iti poate da si o doamna dr. de specialitate care mai intra aici pe forum si care iti poate explica mai pe indelete cum sa ai rabdare in etapele astea firesti.
Scuza-ma inca o data daca am parut vehementa, sunt sigura ca vrei binele copilului, altfel nu ai fi scris aici.
Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la copii
  • Mituri despre masturbare
  •