melanom malign

04-05-2010
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Buna! Am si eu o problema f. delicata si simt nevoia sa vorbesc cu cineva care s-a mai intalnit cu astfel de probleme. Fratelui meu de 26 de ani i-a aparut in urma cu aproximativ 10 luni o umflatura pe umarul stang care a crescut din ce in ce mai mare ajungand de aprox. 10 cm. In urma cu ceva timp doctorii i-au spus ca e un lipom de grasime si sa nu-si faca probleme. Acum 2 saptamani s-a operat si in urma biopsiei facuta aici i s-a dat diagnosticul de melanom malign. Acum e internat la spitalul Spiridon din Iasi si vor sa-i faca analizele (RMN, tomograf etc) si dupa asta il opereaza. Medicii de acolo au zis ca sunt de acord cu pronosticul de la Husi si ca i-au mai gasit 2 ganglioni moi si mici sub brat pe care vor sa-i scoata si sa-i trimita la biopsie la Bucuresti si Cluj. Totodata au zis sa-i scoata si umflatura de pe umar ca nu i-a trecut in urma operatiei. Acu nu stim ce sa mai facem, sa faca operatia sau nu? Puteti sa ma ajuti cu vreo ceva? Orice: un sfat, sa-mi recomanzi un doctor bun, o persoana cu care sa stau de vorba, o clinica buna in tara sau in strainatate, o alternativa la operatie.
Mentionez ca umflatura aia nu s-a dezvoltat pe vreo pata sau alunita, e pe piele curata si o are de ceva vreme. Si rana care o are de la prima operatie s-a prins bine insa tot umflata e.
Multumesc pt intelegere si sper sa ma ajuti!
12 comentarii
0
04-05-2010, ora 08:50
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Eu v-aş sfătui să faceţi operaţia, chiar cu ganglionii scoşi, să aşteptaţi rezultatele analizelor. Melanomul malign este o tumoare aş numi-o perfidă- nu are nevoie de o aluniţă neapărat să se dezvolte şi poate metastaza rapid. De aceea este bine de urmărit etapele prescrise de medicii specialişti, care vor îndepărta şi ganglionii şi tot ce a rămas- după ce veţi primi rezultatul de la biopsia ganglionară o să puteţi să vă liniştiţi sau să ştiţi ce e de făcut în continuare. Cred că medicii din Iaşi sunt buni şi vă vor putea ajuta, deci nu vă faceţi griji şi cu încredere înainte!
0
04-05-2010, ora 10:28
nico21
Nu este medic/terapeut
nico21
operatia trebuie neaparat facuta.Ai incredere in medicii de la spiridon sunt f buni.Pe sotul meu la operat domnul doctor BULAT un om deosebit dar a fost operat de neoplasm rect si colon. multi merg la cluj bucuresti dar eu am avut incredere in clinica de la iasi.Este operat de 8 luni acum e bine.A FACUT CH
IMIO AM TRECUT CU BINE.Pe noi boala ne_a luat pe nepregatite nu stiam nimic despre boala in sine in doua saptamani era si operat cu toate investigatiiile facute. NU prea stiam ce sa-l intrebam pe medic el ne-a zis tot ce era de facut.Domnul doctor ne_adat incredere cu calmul lui.A vorbit putin la obiect si cu un calm care NE-a frapat.Multumim domnului doctor pt tot.Asa ca mergi cu incredere si credinta ca va bine.Oricum o sa urmeze o perioada mai grea pt fratele tau dar va invinge este tanar si trebuie sa mearga mai departe cu toate ca uneori crezi ca drumul a ajuns la sfarsit.DOMNUL ISUS sa va tina in palmele lui cu multa dragoste.Porniti la drum cu rabdare si curaj.
0
04-05-2010, ora 21:20
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Ms mult de incurajari. Pe fratele meu tot Dr. Bulat il opereaza maine si a zis ca ii scoate si ganglionii de sub brat sa vada de ce natura sunt. Dr. Ferariu face analizele si am auzit ca sunt foarte buni. Azi i-a facut analizele la sange si au iesit bune. Coeficientul de inchegare a sangelui se afla intre limitele normale. La ecograf nu i-a mai gasit nici un ganglion in plus de cei 2 si organele interne sunt f bune.splina putin umflata da a zis ca poate sa fie de la stres si nu e nimic grav. Cand a pus ecograful pe umflatura de pe umar a zis ca la cum arata nu pare a fi cancer ci altceva si ca ganglionii aia 2 se inflameaza si de la o simpla infectie, iar faza ca rana din prima operatie s-a inchis repede tot dubios i se pare. Nu stiu ce sa mai cred! Daca ar fi sa fie melanom malign cam cat de grava ar fi situatia si cate sanse sunt sa se refaca, sau daca sunt sanse???
0
04-05-2010, ora 21:51
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Am uitat sa mentionez.dupa ce a iesit de la ecograf a zis sa nu-si mai faca RMN-ul si computer tomograf. E din cauza ca a iesit rezultatul cat de cat bun?
0
04-05-2010, ora 22:25
nico21
Nu este medic/terapeut
nico21
Buna cred ca daca a facut eco si a dat un prim raspuns domnul doctor are experienta si nu cred ca ti-ar fi dat un raspuns prea departe de adevar.Noua ne-a zis de la prima consultatie cam ce ar fi dar dupa RMN siCT s-a vazut mai multe.Nu stiu ce sa zic probabil nu e atat de grav si tu te-ai si dus cu imaginatia prea departe si ar fi f bine si m-as bucura enorm pt voi sa fie ceva simplu.DOMNUL ISUS sa lucreze prin mainile domnului doctor maine la operatie iar pe voi sa va treaca cu bine peste aceste incercari.Ma rog pt voi pt maine sastept maine dupa operatie sa scrii ca a trecut cu bine.Oricum analizele de la dr Ferariu noua ne-au venit dupa 10 zile.Multa putere
0
04-05-2010, ora 22:34
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Multumesc Nico. Sa te auda Dumnezeu! Am citit despre melanom malign si ma sperie f tare. Am vazut cazuri care erau in faza II si au zis ca au inceput cu interferon si nu isi face efectul...insa am citit si despre cazuri care erau mai grave si acu se simt mai bine. Cam ce e de facut daca nu iese bine? Sunt sanse de revenire?
0
05-05-2010, ora 00:35
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Biopsia nu a venit inca? Acolo se vede care e diagnosticul.
Dar cum a debutat? A fost sub piele o umflatura si apoi a crescut pana a rupt pielea? Sau pielea nu era afectata? Ma gandesc de ce prima data s-au gandit la un lipom si apoi la melanom dar au exclus sarcomul. Totusi, sa speram ca nu e malign. Iar daca e malign stati linistiti. Daca primeste tratamentul corect exista sanse foarte mari sa nu mai aiba probleme intreaga viata.
1
05-05-2010, ora 08:26
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Biopsia nu a venit inca. Abia azi duc probele la biopsie. A facut una dupa prima operatie cand se credea ca e lipom de grasime si a iesit melanom malign, dar doctorul de acolo a zis ca a facut doar din ce i-a dat chirurgul adica din centrul infectiei. Nu i-a dat probe din piele sau din muschi. In primele rezultate scria ca a gasit melanina si inca ceva, dar gradul de invazie nu se cunoaste din lipsa de probe pt analiza. A fost sub piele o umflatura care a evoluat dar nu a rupt pielea. De cei 2 ganglioni care ii are sub brat (unul f mic si unul putin mai mare), fratele meu zice ca cel mai mare il are de multi ani si ca nu i se pare ca s-a umflat.
0
05-05-2010, ora 13:50
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Azi s-au uitat doctorii pe probele duse ieri din prima biopsie si au zis ca e tumora dar sa mai faca analize dupa operatie. Poate sa fie si altceva in afara de melanom malign?
0
05-05-2010, ora 14:54
nico21
Nu este medic/terapeut
nico21
sal vlaadd. F
0
05-05-2010, ora 15:04
nico21
Nu este medic/terapeut
nico21
Mi-a apasat cel mic si a trimis mes fara sa termin de scris.Fratele tau a facut RMN siCT la prima opsanatate multeratie?Am uitat sa te intreb daca ieri dr a vazut rezultatul biopsiei de la husi?Are loc astazi operatia?SANATATE MULTA
0
05-05-2010, ora 15:50
vlaadd
Nu este medic/terapeut
vlaadd
Nu a facut RMN si CT deloc. Sa uitat dr.Ferariu pe rezultatele de la husisi a zis ca e tumora insa nu se poate pronunta pana nu-i face biopsie si din piele sa stabileasca ce fel e. Azi nu i-a mai facut operatie ca au avut doctorii o urgenta si l-au programat maine dimineata.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.