Melanom malign gradul 3

21-10-2008
dan_dan
Nu este medic/terapeut
dan_dan
Va rog mult sa imi dati cat mai multe lamuriri in ceea ce priveste acest diagnostic.Tatal meu care are 70 de ani a fost operat la sfarsitul lunii august iar rezultatul biopsiei a fost cel de mai sus.Deja i-au aparut 2 noduli pe gat.
De astazi a inceput tratamentul cu citostatice.Ma intereseaza sansele lui de supravietuire in acest caz.
3 comentarii
0
22-10-2008, ora 18:17
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Trebuie mai multe amanunte despre ex.histopatologic.Aparitia nodulilor (? ganglioni) agraveaza prognosticul.Chimioterapia, radioterapia au rezultate limitate si de scurta durata.Conteaza ritmul de progresie al bolii, care se vede in timp, localizarea eventualelor metastaze, boli asociate si posibilitatile de interventii chirurgicale.
0
23-10-2008, ora 23:37
irina lupu
Nu este medic/terapeut
irina lupu
I s-au facut examene la abdomen si plamani si totul e normal.Acolo tot este " curat".Deja a trecut azi peste prima sedinta de chimioterapie.Azi i s-a facut si examenul RMN la cap.Urmeaza maine sa primim rezultatul.Dr. oncolog la programat peste 3 saptamani la o noua vizualizare a celor 2 ganglioni si la o noua sedinta de chimioterapie!
Alte pb. de sanatate nu are.
Credeti ca e bine?Va rog din suflet sa imi da-ti lamuriri vis-a vis de diagnostic !Multumesc anticipat!
0
02-11-2008, ora 15:15
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Imi cer scuze de intarziere. La melanom conteaza invazia in profunzime, in grosimea pielii. Exista o clasificare Clark, Clark III fiind invazie in dermul papilar. Exista o clasificare Breslow, grosimea III fiind intre 1, 5 si 4 mm.Mai exista clasificarea TNM, stadiul III fiind invazie in profunzime peste 4 mm, metastaze in tranzit si ganglioni regionali invadati. Datele sunt tehnice si nu cred ca ati inteles complet, ce observati totusi este ca exista o diferenta consistenta intre, , gradul 3" al fiecareia.De aceea am cerut ex. HP. Unde a fost melanomul si unde au aparut ganglionii, pentru a aprecia daca sunt regoinali sau metastatici.Tratamentul nr. unu in melanom este cel chirurgical.In caz de complicatii (ganglioni, metastaze ), supravietuirea este numai pe termen scurt,.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: