menstruatie

02-02-2012
lalo
Nu este medic/terapeut
lalo
am si eu o intrebare...cu cate zile inainte de menstruatie se ingroasa endometrul?
18 comentarii
0
02-02-2012, ora 23:34
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Se ingroasa treptat de cand se termina menstruatia pana la urmatoarea( medie 28 de zile). Deci are grosimea cea mai mare inainte de menstruatie. Cel mai bine se fac ecografiile, PAP, intre incheierea menstruatiei si ovulatie (cam pana in a 14 zi).
0
25-03-2012, ora 13:01
Maramrh
Nu este medic/terapeut
Maramrh
Buna,
Am 16 ani si mi-a intraziat menstruatia cam 10 zile.. in aceste 10 zile a avut loc un contact sexual neprotejat. Acum de dimineata mam trezit cu o pata de culoare de maro inchis pe chilotei.. si cu dureri usoare de burta.
Mentionez ca inaintea actului sexual neprotejat am fost racita 3 saptamanii. Ar trebui sa am un motiv de ingrijorare?
p.s. am facut si un test de sarcina, pe care o sa il repet peste 2 zile.. si a iesit negavtiv.
Imi puteti raspunde?!
0
25-03-2012, ora 14:19
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Repeta testul, dar aproape sigur nu esti insarcinata.
Sanatate!
0
02-04-2012, ora 10:35
doryna89
Nu este medic/terapeut
doryna89
buna ziua...am si eu o mica/mare problema (inca nu stiu)...mi-a intarziat menstruatia 3-4 zile, iar aseara cand mi-a venit am observat niste pielite care intinse pe deget se rup imediat fiind foarte subtiri..am stat cateva minute si am studiat bine, pielita este de culoare rosie ca sangele si cu mici firicele rosii.mentionez ca am luat anticonceptionale 3 ani si am incheiat in ianuarie 2011...de cand am renuntat la anticonceptionale si pana acum nu am reusit sa raman insarcinata desii nu ma feresc (relatie stabila de 2 ani)...in ultima perioada am inceput sa mananc cam des, au aparut stari de greata si oboseala...ma puteti ajuta cu un sfat va rog din suflet? sunt foarte speriata...va multumesc anticipat, o zi cat mai frumoasa.
0
03-04-2012, ora 17:08
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti test de sarcina ca sa te linstesti. Poate fi din mai multe cauze, nu e cazul sa te panichezi. Si daca n-ai facut controlul anual, mergi si fa PAP si analiza secretiei.
Numai bine!
0
03-04-2012, ora 17:14
doryna89
Nu este medic/terapeut
doryna89
va multumesc pt sfat dar daca mi-a venit menstruatia nu cred ca sunt sanse sa fiu insarcinata...eu oricum o sa va urmez sfatul cu testul si analizele si dupa aceea revin cu noutati...si totusi as mai avea o intrebare : aveti idee de ce intr-un an si 3 luni nu am reusit sa raman insarcinata?...este posibil sa am o raceala jos sau sa fiu sterila?...pt mine e un semn de intrebare extrem de mare...va multumesc anticipat, o zi cat mai calduroasa si multa sanatate.
0
22-08-2012, ora 09:28
corybell
Nu este medic/terapeut
corybell
In noiembrie anul trecut am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica.Am facut anmite tratamente dar nu am scapat de ac.Sanul stang ma doare foarte tare si inainte, si in timpul si dupa menstruatie.De 2 luni ciclul mi-a venit cu 18-19 zile mai devreme decat luna precedenta.Poate avea mastoza si ciclul venit mai devreme, vreo legatura?
VA rog sa-mi da-ti un sfat.
0
22-08-2012, ora 18:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
corybell,
Daca ai facut tratamente care includ si hormoni e posibil sa ti se deregleze menstruatia. Trebuie sa tii permanent legatura cu endocrinologul si sa faci analize specifice ca sa fii cu toate in limite normale.
Sanatate!
0
23-08-2012, ora 08:30
corybell
Nu este medic/terapeut
corybell
Multumesc pt raspuns.Am luat Duphaston in noiembrie si decembrie anul trecut, dat de dr.ginecolog, iar 3 luni am luat vitamia E si A, femicur si Omega 3.Nu am fost la nici un doctor endocrinolog pt ca nu mi s-a indicat.Va rog sa-mi spuneti unde sa ma adresez pt problemele mele.
0
23-08-2012, ora 12:59
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Poti face o ecografie mamara bilaterala sa fii absolut sigura de diagnostic, (in mod "clasic" n-ar trebui sa te doara si in timpul menstruatiei, desi fiecare poate avea particularitatile sale). Ziceam de endocrinologie pentru ca ti se poate indica verificarea unor hormoni care au legatura cu mastoza, ginecologul nu stiu daca ti-a propus asta.
Intreaba daca poti lua si magnzeiu, mai ales in perioada ovulatorie.
Din pacate mastoza poate sa persiste in ciuda tratamentelor, din fericire poate sa se diminueze de la sine datorita schimbarilor hormonale. Oricum, nu te indopa cu medicatie si hormoni artificiali daca vezi ca nu ti se amelioreaza starea, dar nici nu sta cu dureri, te pot deprima.
Sanatate!
0
24-08-2012, ora 18:38
corybell
Nu este medic/terapeut
corybell
am facut anul trecut ecografie mamara si in urma acesteia am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica.si acum cand sunt la menstruatie sanul stang ma doare si cant ma intind sau ridic mana sus.Va multumesc mult pt sfaturi si va rog daca puteti sa-mi recomandati un doctor endocrinolog si ginecolog,
0
24-08-2012, ora 19:42
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Iti trimit privat sugestie, dar este decizia ta la cine mergi, nu recomand medici decat foarte rar si din motive obiective. Unul, ca sa nu se zica, ca fac reclama vreunuia, n-am niciun interes si al doilea motiv, se intampla ca o persoana sa fie multumita de un medic, altul nu si de aici discutii.
0
04-09-2012, ora 10:34
corybell
Nu este medic/terapeut
corybell
credeti ca parul imi cade tot din aceasta cauza?de un an de zile parul imi cade foarte mult incat cred ca o sa raman cheala.imi e frica si sa ma mai spal pe cap si sa ma mai pieptan, atat de mult imi cade.
0
04-09-2012, ora 15:58
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Spune asta endocrinologului cand te duci. Daca se constata ca nu-i hormonal, poate fi de la stres, chimicale din apa si sampoane etc.
0
16-10-2012, ora 11:11
corybell
Nu este medic/terapeut
corybell
Am fost ieri la un doctor endocrinolog, in legatura cu mastoza fibrochistica, cu c.m neregulat si cu caderea parului.A spus ca totul este hormonal, endocrin.Mi-a pus ddiagnosticul de dispalzie mamara bilaterala si alopecie difuza.Mi-a dat mai multe medicamente :Bio melanina, Mastodin, Multigland, Cartilaj de rechin, Arefom., Un preparat din progestogel, diclac si neparinat, cred, sa ma masez seara pe sani, iar pt caderea parlui Revalid si un preparat:sulf, glicerina, ac.lactic si alcool de 70 grade.toat acest tratament trebuie sa-l tin 3 luni dupa care revin la control.Toate medicamentele se iau pe ore iar unel se iau in anumite zile ale c.m.Sper sa aibe rezultat si as dori sa-mi spuneti parerea dvs despre medicamente
0
16-10-2012, ora 15:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Medicamentele amintite sunt, intr-adevar, folosite pentru problemele tale. Bineinteles ca trebuie sa pornesti tratamentul cu incredere.
Sa auzim de bine!
0
25-11-2013, ora 18:47
MacTavish
Nu este medic/terapeut
MacTavish
acum cateva zile, cam o saptamana, am facut sex cu prietena mea, precizez ca ne-am protejat si nici nu am ejaculat in ea, iar la prezervativ am fost foarte atent sa nu fie rupt. ea are ciclu regulat la 28 de zile, dar asta este a 3-a/a 4-a zi cand ii intarzie, ar fi vreo sansa sa fie insarcinata ? in aceasi luna am dezvirginat-o, tot protejat, intarzierea ar putea fi din cauza dezvirginarii ?
0
17-02-2014, ora 15:22
yo384
Nu este medic/terapeut
yo384
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la menstruatie.Mi-a intarziat 3 zile si tot nu mi-a venit, am facut test de sarcina si nu
exista nimic, insa de 1zi am dureri jos in dreapta ca niste intepaturi.Poate fii vorba de o raceala, s-au pot avea chisturi ovariene.
Insa nu inteleg de ce pe testul de sarcina la puctul C mi-a iesit linia roz, iar la T un roz foarte pal ca abia se vede.Poate fii totusi o sarcina?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  •