metabolism dat peste cap

25-03-2008
amyirina
Nu este medic/terapeut
amyirina
buna ziua! ma numesc ciobanu irina, am 17 ani si mi-am stricat buna functionare a metabolismului in sensul ca am tinut diferire diete, am slabit apoi ingrasandu-ma dublu, acum am 1, 55 cm si 62 kg. as dori sa slabesc si de asemenea sa stiu cum sa-mi mentin greutatea la care ajung. va multumesc anticipat
2 comentarii
0
25-03-2008, ora 00:00
krina.b
Nu este medic/terapeut
krina.b
buna, la varsta ta nu trebuie sa ti diete, trebuie doar sa mananci echilibrat, daca sti ca nu ai probleme de sanatate.Ar trebui sa renunti la cipsuri, tot feluri de dulciuri, sucuri acidulate sau neacidulate.Mananca fructe, legume, carne de vita, pui la gratar, salate, supe, 2 l apa plata pe zi, lactate cu un procent redus de grasimi.Daca simti nevoia de dulce mananca o tableta sau doua de ciocolata amaruie, dar nu exagera.
0
30-03-2008, ora 00:00
spider8
Nu este medic/terapeut
spider8
Ceea ce vrei tu este foarte complicat şi este foarte greu ca cineva să-ţi răspundă în câteva rânduri. Problema în esenţă este că atuncă când ai slăbit probabil prin nişte diete drastice ai eliminat grăsime, apă şi muşchi; totodată, corpul tău, ca o măsură de autoprotecţie a micşorat cantitatea de energie consumată; în aceste condiţii, când ai reînceput să mânânci mai mult, corpul tău nu mai avea nevoie zilnic de aceeaşi cantitate de energie ca înainte de a slăbi, astfel încât surplusul a depozitat-o ca grăsime. Cu alte cuvinte, când ai slăbit ai dat jos apă, muşchi şi grăsime, iar când te-ai îngrăşat ai pus la loc majoritar grăsime. Această grăsime este doar depozitată şi deci consumul zilnic de energie este mai mic decât dacă ai avea aceeaşi cantitate de muşchi, ceea ce înseamnă că deşi mânânci la fel ca înainte de a începe toate aceste cure de slăbire, deoarece corpul necesită o cantitate mai mică de energie pentru activităile zilnice restul o depozitează şi deci te îngraşi în continuare.
Soluţia este foarte complexă şi ţi-aş recomanda o carte a unei nutriţioniste celebre, care a apărut nu de mult, în care vei găsi mai multe răspunsuri la întrebările tale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.