miopia si sarcina

29-09-2009
coryemy
Nu este medic/terapeut
coryemy
Sunt o viitoare mamica insarcinata in 4 luni jumatate, prob mea este ca am miopie -3.25 si dr oftalmolog din Romania ma sfatuit sa fac cezariana pt ca este bn atat pt mine cat si pt copil.Prob este ca eu nu sunt in tara, sunt in Anglia si aici am fost la dr oftalmolog care mi-a spus ca el nu a auzit ca ar fi vreun risc si nu a vrut sa imi dea scrisoare care sa ma ajute mai departe, adica sa pot face operatie de cezariana.Intrebarea mea este ce pot face in cazul de fata, pt ca vreau sa fac operatie de cezariana.va multumesc!
2 comentarii
0
29-09-2009, ora 23:28
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! La o valoare de -3, 25 dioptrii sferice, se indica nastere fiziologica, ideal cu anestezie epidurala ; riscuri exista in cazul miopiei forte ( valoarea dioptriei este mai mare de -8) ; recuperarea este rapida in cazul nasterii fiziologice spre deosebire de cezariana ; daca doresti sa mai ai si altii copii, de asemenea, ar fi bine sa optezi pentru nasterea fizilogica( operatia cezariana presupune cresterea riscului de ruptura uterina in cazul unei sarcini viitoare);numai bine
0
30-09-2009, ora 16:10
coryemy
Nu este medic/terapeut
coryemy
Buna ziua ! Credeti-ma, ca nu stiu ce sa mai cred, am vb cu dr meu din tara si mi-a spus ca treb sa fac cezariana pt ca in timpul travaliului imi cresc dioptriile si pot da boala copilului.La fel cum si mama mi-a dato mie si surorilor mele, sunt intr-o situatie foarte delicata pt ca vreau ce e mai bn pt copilul meu si pt mine.Sunt speriata pt ca dioptriile imi cresc de la an la an.va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul