muscatura de caine - antirabic

12-01-2009
nitzza
Nu este medic/terapeut
nitzza
Aseara m-a muscat un caine de picior(prin colanti si blugi), am ajuns acasa si am vazut ca decat ma zgariat putin, mi-am curatat rana cu rivanol si am pus antibiotic praf.Acum nu stiu ce sa fac este necesar sa merg la spital sa imi fac acel vaccin antirabic? Astept un raspuns!
5 comentarii
0
12-01-2009, ora 19:23
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Nici rivanolul nici antibioticul nu te feresc de turbare.Rabia se transmite prin contactul salivei ciinelui cu singele muscatului.ACuma teoretic oricine e muscat poate face rabie.Practic se fac vaccinari numai in cazul in care intr-o zona se cunoaste ca ar exista un animal turbat.Ia legatura cu un infectionist si vei primi indicaatia corecta
0
12-01-2009, ora 23:46
nitzza
Nu este medic/terapeut
nitzza
Va multumesc pentru indicatii.Am fost la spitalul de boli infectioase si mi s-a facut un vaccin antitetanus.Deasemenea mi-au spus ca nu s-a inregistrat nici un caz de rabie in oras si ca este suficient acest vaccin tinand cont de faptul ca muscatura a fost prin blugi.Este adevarat, pot sa stau linistita acum?Va mai spun ca ma doare mana destul de rau de la vaccin, dar am auzit ca este nornal.
0
12-01-2009, ora 23:52
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Da, doare...uneori apare si o inflamatie locala dupe 2-3 zile.
1
13-01-2009, ora 00:08
nitzza
Nu este medic/terapeut
nitzza
Va doresc o seara placuta si multa sanatate!
0
05-09-2022, ora 21:16
dnnnn99
Nu este medic/terapeut
dnnnn99
Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Sunt la a doua doză de antirabic, mi s-a spus doar ca interdictii ar fii expunerea la soare si alcool. Citisem pe forum, ca ar exista mai multe interdicții..cafeaua, ciocolata, coca cola si relatiile intime. Voiam sa va intreb si sa ma ajutati cu un raspuns, daca relatiile intime sunt interzise pe perioada imunizări? Eu cu soțul având contact intim. Vă multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: