Mușcătură pisică: Trebuie să îmi fac din nou vaccinul antirabic?

05-11-2019
alexandru121
Nu este medic/terapeut
alexandru121
Bună ziua!

Lunea trecută când mă plimbam cu prietena mea am găsit două pisici abandonate (una era pui și una era mai mare), ne-a fost milă așa că am decis să le prindem urmând sa le ducem spre un adăpost. Prima pisică am reușit să o prind fără probleme chiar daca era speriată, mi-a făcut o zgârietură superficială la mână. A 2-a pisică (cea mai mică) s-a lăsat prinsă mai greu, era foarte speriată, se îndepărta de noi după care se apropia parcă dorea să fie salvată dar totuși îi era frică. Am reușit să pun mână pe ea însă am fost mușcat de deget și m-am ales și cu câteva zgârieturi, mușcătura a fost destul de urâtă și a sângerat ceva timp.
Am folosit servețele umede pentru dezinfectare pentru că asta aveam la îndemână după care ulterior m-am pansat.
A 2-a zi m-am prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase, am povestit asistentelor de acolo ce s-a întâmplat, au luat anumite notițe și le-am menționat faptul că am făcut vaccinul antirabic în perioada iunie-iulie 2018 când am fost mușcat de un câine.

M-au întrebat de câte ori mi-a fost administrat, numărul de administrări fiind 5 într-un interval de câteva saptamani. Au decis să îmi curețe rana și să îmi dea un tratament de 5 zile cu antibiotic, Nurofen pentru durere și Zir Fos, un praf care se pune în apă. M-au întrebat de antitetanos, le-am spus că l-am făcut tot în perioada aia.

Menționez că asistenta mi-a spus că antirabicul are efect 5 ani, însă părerile sunt împărțite, farmacistul mi-a spus că valabilitatea este de un an. Menționez că tratamentul antirabic făcut anul trecut a fost VERORAB cu 5 administrări.
Ideea este ca îmi e puțin cam frică, cred ca sunt puțin ipohondru Posted image). Oare să revin la spital și sa-i rog sa îmi administreze antirabicul? Ce părere aveți? Menționez ca pisica nu am cum sa o urmăresc deoarece în momentul de față nu mai știu nimic de ea..

Mulțumesc!
1 comentarii
0
06-11-2019, ora 12:39
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Din pacate, va pot ajuta doar cu o experienta similară. Mama mea a pățit ceva asemănător si i s-a comunicat sa nu repete vaccinul antirabic si nici cel antitetanos deoarece au o valabilitate de 5 ani si repetarea acestora nu face bine organismului, poate cauza alte probleme. Sper sa va fie utila informatia! Sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: