Nodul la san

12-04-2008
dany_elle
Nu este medic/terapeut
dany_elle
Am 24 de ani si saptamana aceasta mi s-a descoperit un nodul la san.D-na doctor ginecolog m-a asigurat ca nu este vorba de cancer, dar vestea trista era ca trebuie sa ma operez deoarece avand diametrul mare (2, 4cm) nu se poate elimina prin tratament.Dupa ce am plans trei zile, la sugestia unei cunostinte, am hotarat sa merg la Institutul National de Medicina Alternativa si Complementara.Cred ca a fost cea mai buna decizie din viata mea pt ca acolo am intalnit un doctor foarte bun care mi-a garantat ca ma voi vindeca fara operatie (cu anumite restrictii ce-i drept, cum ar fi: evitarea totala a soarelui, eliminarea hainelor ce nu sunt lucrate din bumbac 100%, etc).Si in plus mi-a descoperit un nodul mai mic si la celalalt san.Inca nu am inceput tratamentul, saptamana viitoare urmeaza sa merg din nou, deci in acest sens nu va pot da prea multe informatii, doar faptul ca dl doctor este impotriva tratametelor cu hormoni si-mi va recomanda ceva pe baza naturista.
Nu stiu daca am ales topicul potrivit, am vrut doar ca si celelalte femei care se tem de operatie si mai au o sansa sa o evite, sa stie ca mai exista o posibilitate pe care o pot incerca.
Multa sanatate va doresc tuturor si puterea necesara sa luptati cu boala!
50 comentarii 12 Înainte ›
0
15-04-2008, ora 00:00
pantera
Identitate neconfirmată
pantera
draga mea(scuze ca nu sunt protocolara), nu face prostia sa te ei dupa doctori care dau remedii naturiste(vraci) pentru noduli la sin.iti dau un sfat prietenesc: efectueaza o mamaografie!!!!!!!., consulta un chirurg specializat in patologie mamara si dupa aceea mai vorbim.
nodulii la sin pot fi si cancer.CANCERUL nu se trateaza cu INDIFERENTA
0
23-04-2008, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Buna !Danielle, ce ai mai facut cu tratamentul pentru sani? Ma interezeaza si pe mine ! Ca de doctori renumiti m-am saturat. Te plimba ca pe urs si dai o gramada de bani ca sa iti spuna acelasi lucru intr-un an desi corpul sufera modificari ( spun cazul meu).
Daca ai ceva concret te rog sa raspunzi !
0
03-05-2008, ora 00:00
iuliana13
Nu este medic/terapeut
iuliana13
eu am 28 de ani si am descoperit in urma cu 4 ani un nodul la san.din fericire era benign. din pacate insa...in tot acest timp, cu tratament, nu s-a retras. am ramas insarcinata si am nascut o fetita sanatoasa pe care am alaptat-o 1 an si 2 luni. Nici dupa sarcina nu s-a retras. am efectuat ecografiesi mamografie, care e mai relevanta. s-a vazut tendinta nodulului de a se mari.in 4 ani...4 mm. Avea acum cam 2, 1cm. S-a recomandat operatie. in luna martie anul acesta m-am operat la insit.oncologic din cluj la dr.muresan mihai. m-a internat luni, m-a operat marti si miercuri m-a externat. Ma simt foarte bine si ma bucur ca am scapat. ce-am vazut in sppital m-a ingrozit. Multe cazuri lasate in voia soartei din cauza ca nodulul era benign si nu deranja...au degenerat cu timpul si acum femeile erau fara san, fara par in cap din cauza chimioterapiei...jale...
Nu recomand operatia la foc automat...si eu m-am ferit cat am putut de ea...am facut in 4 ani tratamente si tot ce s-a putut...dar medicii...sunt medici si stiu cu ce se confrunta...deci cocnsulta specialisti in oncologie care stiu ce e de facut. cei de la cluj sunt nemaipomeniti si de omenie. Sanatate si...bucurii! Sanatatea e mai importanta decat o cicatrice pe san...eu acum ma laud cu "tatuajul" meu...si fac haz pe seama lui...
0
22-04-2010, ora 00:30
bageac elena
Nu este medic/terapeut
bageac elena
as dori daca se poate adresa sitalului si nr de telefon al domnului doctor de la cluj MURESAN MIHAI pentru o programare sa ma operez de nodul la san.si cam cat ar costa operatia. multumesc si astept raspunsul
0
23-04-2010, ora 20:10
cetatean
Nu este medic/terapeut
cetatean
Fiica mea de 18 ani are un nodul mic la san. Nu stiu la ce medic sa ma duc, adica ce specialitate. Dati mi va rog un sfat. Multumesc.
0
20-05-2010, ora 18:38
alllya
Nu este medic/terapeut
alllya
La clinica medicala Hifu se poate face tratament cu ultrasunete in aceste cazuri cu rezultate spectaculoase.Multa sanatate!
0
07-07-2010, ora 22:18
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
ok clj spuneti nu
0
07-07-2010, ora 22:26
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
ce doctor sa contactez pt un nodul la san care e mai renumit si mai cumsecade din cluj
0
10-07-2010, ora 20:05
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
pentru mary_matinal- un doctor foarte bun este dr. Eniu Dan de la Institutul oncologic din Cluj.Daca doresti mai multe amanunte contacteaza-ma -* si iti pot da amanunte despre operatie si celelalte lucruri care decurg de aici.Eu am mare incredere in el pentru ca m-a vindecat si acum sunt foarte bine. Sanatate multa!


(*modificat de admin)
0
11-07-2010, ora 16:50
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
mersi mult de tot eu am fost la D R Eniu Alexandru nu stiu daca e tot acelas sau e fiul sau asta nu mai stiu urmeaza sa merg peste putin timp tot la el am sa te contactez pt detalii
0
11-07-2010, ora 16:56
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Cu placere! Alexandru este fratele doctorului meu. Atunci stii ca amandoi sunt foarte buni, Alexandru ocupandu-se mai ales de tratamentul cu citostatice si, din cate stiu eu, cu cercetarea in acest domeniu, dar face si consultatii pentru bolnavi. Nu ai nimerit pe maini rel. Sa ai toata increderea in el si daca vrei sa ne conversam pe aceasta tema eu oricand astept un semn de la tine.Multa sanatate si bafta!
0
11-07-2010, ora 21:45
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
multumesc frumos mi-ai fost de mare ajutor vreau mai multe detalii te rog -*




(*modificat de administrator)
0
12-07-2010, ora 15:00
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Trebuie sa incep cu inceputul. Am descoperit nodulul anul trecut in aprilie.Acesta se afla pe partea de deasupra a sanului stang. Am facut eco mamara si mamografie din care s-au confirmat banuielile mele, adica aveam cancer de san(fara sa stiu rezultatul de la oncolog).Mi s-a indicat biopsie dar nu am fost de acord sim m-am dus direct la Cluj la dr. Eniu Dan care pe 19 iunie 2009 m-a operat si mi-a scos nodulul.Dupa 3 saptamani a venit rezultatul : neoplasm mamar si mi s-a confirmat banuiala. Am strans din dinti si mi-am spus ca trebuie sa inving eu cancerul, nu el pe mine si m-am apucat de treaba, adic[ din 30 iulie am inceput citostaticele. Era lucrul de care mi-era cel mai frica. Dar, stii cum se spune, de ce ti-e frica de aia nu scapi. Bineinteles ca mi-a cazut parul, m-am ras pe cap si pentru apropiati a fost un soc sa ma vada asa.Eu m-am obisnuit cu noul look si chiar imi placea la un moment dat pentru ca nu mai transpiram.Problema a fost cand am inceput munca. Eu fiind invatatoare, nu puteam sa ma prezint in fata bobocilor de clasa I cheala.Asa ca mi-am luat esarfe ;i fulare pe care le faceam turban si asa am mers pana in ianuarie anul acesta.Din decembrie 2009 am inceput ciclul de radioterapie, 25 sedinte din care am iesit arsa pe tot sanul. Am dat cu crema de aloe vera si mi-a trecut. Din ianuarie a inceput sa imi creasca parul, si vreau sa iti spun ca am un par cret de zici ca sunt o oaie. Tratamentul cu citostatice l-am suportat destul de bine tinand cont ca am luat niste medicamente naturiste care m-au ajutat sa suport mai usor efectul perfuziilor. Pot sa iti spun ca este foarte important psihicul. Daca tu gandesti pozitiv si ai credinta ca te vei vindeca, asa va fi. Nu te incarca de energii negative pentru ca ele se acumuleaza in corp si fac rau. Fii optimista! Stii ce am gandit eu? Mi-am zis ca Dumnezeu a vrut sa verifice cata suferinta pot duce eu, mi-a dat aceasta boala pentru ca a considerat ca sunt destul de puternica sa trec peste ea. Acum mi-e bine si ma rog lui Dumnezeu sa ma lase sa imi cresc fetita, care are 11 ani, sa o vad mare si apoi poate sa imi faca ce vrea. Sper ca nu te-am plictisit dar as vrea sa ajut pe oricine trece prin ce am trecut eu pentru ca este foarte important sa poti schimba doua vorbe cu ceilalti care te inteleg. imi cer scuze daca te-am retinut prea mult! Daca vrei sa mai comunicam, da-mi un semn si pune-mi orice intrebare, cat de personala ar fi! Multa sanatate!
0
12-07-2010, ora 17:22
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
ok mersi mult, si multa sanatate iti doresc!
0
06-08-2010, ora 01:33
catalina anamaria
Nu este medic/terapeut
catalina anamaria
ce se intampla daca nu am urmat nici un tratament pt noduli la san si mai ales ca acestia ii am de aproximativ 2 ani tot cee pot sa spun este ca ma dor cand ii ating nu mai zic cand ma lovesc datimi va rog o sugestie sau macar o idee despre ce sar putea intampla va multumesc
0
08-08-2010, ora 11:50
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Cred ca ar putea fi mastodinie, adica dureri de san din cauze hormonale sau din cauza alaptarii(daca e cazul).Asa ceva are o prietena de-a mea si medicul de la Cluj i-a recomandat sa ii tina sub observatie. Important e sa nu creasca in diametru. Merge din 6 in 6 luni la control si face eco mamara pentru a putea vedea evolutia lor. Cred ca ar trebui sa faci si tu acest lucru. Un medic stie mai bine ce sa iti recomande.
0
22-08-2010, ora 00:36
larisa 05
Nu este medic/terapeut
larisa 05
Buna Cristina.Am si eu nevoie de un sfat.Acum 3 luni am fost la medic si mi s-a spus ca am nodul la san de 4.9mm si mi-a dat sa iau tratament cu mastodynon si progestogel gel, si iau tratament de 2 luni, dar nu simt nici-o schimbare, parca e mai rau.Nu stiu ce sa fac, si medicii astia vor doar bani, iar eu acum am niste probleme financiare si nu pot merge la doctor, si mie frica sa nu se agraveze.Asept raspuns de la tine.
0
22-08-2010, ora 20:06
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Buna, Larisa! Sa nu crezi ca eu sunt chiar o experta. Eu vorbesc din experienta pe care am suferit-o eu. Parerea mea este urmatoarea: daca tu crezi ca s-a marit nodulul si nu vezi nici o ameliorare du-te la Cluj la medic. Consultatia este 150 ron dar eu am incredere in ceea ce spune acest medic. Are o experienta mult mai vasta decat un medic din orice alt oras din Romania. Daca vrei sa te indrum spre medicul meu din Cluj te rog sa imi da de veste. Dar, eu cred ca, din moment ce nu simti o ameliorare, trebuie sa consulti urgent un alt medic pentru ca e posibil ca, mai incolo, sa fie prea tarziu sa te mai vindece. Cu cat te duci mai repede cu atat e mai bine. Trebuie sa ai doar curaj sa iei problema in mana si sa fii tare. ASTEPT UN SEMN DE LA TINE. SANATATE MULTA!
0
23-08-2010, ora 11:53
larisa 05
Nu este medic/terapeut
larisa 05
Multumesc Cristina pentru raspuns. Am sa incerc sa caut cat mai repede un medic bun aici in Iasi pentru ca nu am posibilitate sa merg la cluj. Sanatate multa! Si sper din suflet sa gasesc cat mai repede. multumesc inca odata.
0
23-08-2010, ora 17:04
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
buna cristina ce program are medicul tau la cluj la cabinetul privat?
mar interesa de exemplu sambata daca are program?
si e complicat de ajuns acolo?
0
26-08-2010, ora 11:22
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Buna, Mary! Medicul meu de la Cluj nu are program sambata dar in timpul saptamanii are consultatii pana seara la ora 21-22. Ca sa te programezi trebuie sa suni, de obicei, luni sau miercuri dupa ora 16 iar secretara te programeaza cand vrei tu. De ajuns la el nu este complicat: primeste pe oricine chiar sim fara recomandare din partea cuiva. Ca si distanta, nu stiu unde stai ca sa iti spun cat de departe esti de Cluj. Daca vrei scrie-mi -* si iti mai dau amanunte. Succes!Sanatate multa!


(*modificat de admin)
0
26-08-2010, ora 23:40
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
Mersi mult pt info, iti doresc si eu multa multa sanatate si vom mai colabora
0
23-09-2010, ora 20:20
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
cristina eu am fost la cluj la d-l doctor DAN ENIU si mia zis ca nu e cazul sa ma operz desii nu stiu ce sa zik.parca as mai cere si o alta parere de la alt medik la analize a iesit ceva suspect si aici este vorba de celule care nu stiu ce lucreaza ele pe acolo mie tare frica trebuie sa recunosc, dar mam mai linistit putin dupa consultatie
0
23-09-2010, ora 21:55
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Buna, Mari! Daca medicul a spus ca nu e cazul de operatie, trebuie sa ai incredere in ceea ce iti spune el. daca vrei sa faci o mamografie la Cluj ca sa vezi ce zice si alt doctor eu te pot ajuta cu un nr, de telefon si adresa unei doamne doctor foarte buna in acest domeniu.Astept un semn de la tine.Multa sanatate! Pa!
0
24-09-2010, ora 00:01
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
da vreau sa vorbim poate pe mesinger asta e I D meu ok mersi mult, mult de tot esti o draguta si de o promptitudine cum putine persoane detin sanatate multa si numai bucurii iti doresc
0
05-11-2010, ora 15:18
miremax2001@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
miremax2001@yahoo.com
Va rog sa imi dati si mie un tel al "mamei Ana"
mi s-au descoperit niste noduli la sani
0
17-11-2010, ora 10:35
lilianamircea30
Nu este medic/terapeut
lilianamircea30
Buna am citit toate mesajele voastre eu ma numesc Lili am 35 de ani si anul trecut am fost diagnostigata cu cancer de sin de la un simplu nodul de 0, 9 mm abia ca se simtea am facut mamografie si acola sa vazut tot la cluj am fost si eu operata de dr Hica Stefan este foarte bun am facut chimio si radio tot la cluj dar orcit de mic ar parea eu va recoimand sa mergeti urgent la oncologie fiecare caz in parte este special eu sint bine multunesc la Dumnezeu iau tamoxifen si nu mai am nici ciclu, dar nu asta e problema in fiecare din noi sta puterea de a depasi acest obstacol eu va recomand cu caldura sa consultati urgent medicul Mary am citit mesajul tau trebuie sa ai incredere mare in doctor si sa te duci la control asa cum iti spune el si bucurate ca esti o norocoasa.
0
17-11-2010, ora 16:49
mary koko
Nu este medic/terapeut
mary koko
buna lili tu ai avut puterea sa depasesti acest obstacol dar eu nu stiu daca as putea.cat despre noroc nu stiu ce sa zik, , , , , sa speram ca va fi bine vb pe mes ok? sanatate multa iti doresc!
0
19-07-2011, ora 15:50
aura35
Nu este medic/terapeut
aura35
buna PT CRISTINA 66 AM O RUGAMINTE DACA VEZI MESAJUL MEU VR SA VB..MERCI
0
19-07-2011, ora 18:33
cristina 66
Nu este medic/terapeut
cristina 66
Draga Aura! Sunt disponibila pentru orice informatie doresti sa obtii legat de boala pe care am avut-o.Scrie-mi -*. Astept un semn de la tine! Pa!


(*modificat de admin)

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
50 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •