nu apuca bine cu mana dreapta

03-05-2013
oana adelina
Nu este medic/terapeut
oana adelina
Am o fetita de 7luni jumatate care nu misca prea bine manuta dreapta si mai ales degetul mare si cel aratator. Am fost la pediatru acum 1 sapt dar venind Pastele ne-a amanat pana sapt viitoare. Am mai citit pe net si cred ca ar putea fi o vulnerabilitate a nervului care coordoneaza manuta. Problema e ca nu apuca deloc, de miscat o misca destul de ok.
V-ati mai intalnit cu problema asta? am inteles din ce am mai citit ca se rezolva cu exercitii medicale.
Intrebarea mea este, ca descoperind aceasta afectiune la 7 luni (din ce am citit o descopereau in maternitate la nastere adica foarte devreme fata de noi), se poate recupera complet? ce etape sunt in recuperare?
3 comentarii
0
05-05-2013, ora 18:28
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui clarificat despre ce afectiune este vorba.
nu ar strica si un examen neurologic
o posibila cauza poate fi o leziune de plex brachial insa pot fi si multe alte cauze. recuperarea depinde de natura problemei
0
01-08-2013, ora 14:40
pisi13
Nu este medic/terapeut
pisi13
Buna ziua nu vreau sa ingrijorez dar sunt de aceeasi parere cu controlul neurologic...Eu am un baietel de aproape 12 ani la 6-7 luni am inceput sa cred ca nu este in regula deoarece nu dadea semne de stat in fundulet si multe altele printre care si mana stanga nu o prea folosea...Mergand la pediatra tot ni se spunea ca e grasut si e puturos dar nu are nimik.Tracand inca ceva luni noi refuzam sa credem ca este ceva am ajuns pe la 1an si am insistat pediatrei sa ni se dea trimitere la neurologie...Avea 1an dar tot nu statea in fund doar rezemat, mana stanga nu o misca, dea buselea nu mergea...La primul consult neurologic diagnosticat cu tetrapareza si microcefalie.. Sper sa nu sperii pe nimeni dar sunt de parere ca la prima neregula trebuie insistat la mai multi doctori deoarece noi din cauza pediatrei nu am realizat la timp...Multa sanatate
0
06-08-2013, ora 10:33
oana adelina
Nu este medic/terapeut
oana adelina
Am facut mai multe investigatii si in cele din urma CT.
A reiesit ca a avut la un moment dat (chiar probabil in burtica in ultima luna sau imediat dupa nastere) un accident vascular cerebral ischemic. Desi apare destul de intins in imaginile de la CT si doctorul neurolog ne-a spus ca e afectata si mana si piciorul, se comporta foarte bine deja. Facem kinetoterapie si masaj de 3 luni (acum are 10luni jumatate) si a inceput sa relaxeze mana /palma (o tinea foarte stransa initial) si sta f bine in piciorute. Paseste cam timid - destul de greu dar facem preventiv exercitii si la picior.
Avem noroc ca nu a fost afectate si alte zone alti centri. A inceput sa zica "ma-ma-ma...", "ta-ta-ta.." Sta in picioruse destul de bine. Este un copil vesel si activ. Speram sa nu fie probleme la mers (dupa cum au zis neurologii). Initial a intrebat daca misca piciorul - asta a vazut pe CT - dar ea misca f bine piciorul. Si cica are mai mari sanse de recuperare totala acum, decat daca daca s-ar fi intamplat mai incolo. Problema cu vasele care irigau creerul oricum era, dar nu ar fi fost descoperita decat dupa un eventual AVC.

CONCLUZIE: Daca vedeti ceva ce nu vi se pare normal la copilas faceti investigatii pentru ca am aflat ca motivele astea "e grasut", "e lenes" pot fi luate in considerare doar pt o intarziere de o luna-doua. Daca afectiunea persista mai mult faceti investigatii, cu cat mai devreme cu atat mai usoara e recuperarea!

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul