nu mai accepta laptele praf

18-04-2008
clim adina
Nu este medic/terapeut
clim adina
Bunaiua. Fetita mea are 3 luni si 2 saptyamani. S-a nascut prematur la 36 saptamani cu 2200kg. Acum are 5300kg. Din pacate a trebuit sa-i dau supliment lapte praf din primele saptamani pentru ca nu lua in greutate suficient. Prenan i-am dat pana la o luna dupa care am schimbat cu humana 1(de la o luna). Pe 8 Martie (la 2 luni) a durut-o foarte tare burtica si avea si scaunul modificat (maroniu inchis si destul de lichid). Doctora mi-a interzis sa-i mai dau orice lapte praf si sa incerc sa o tin doar pe laptele de mama. A mers o saptamana. Nestiind cauzele pentru care s-a intamplat pe 8 Martie, am decis sa schimb din nou laptele cu Nan 1. Si nu i-am mai dat nici foarte mult. (maxim 100 ml pe zi). Ea acum a mai crescut si cred ca nici eu nu mai am cine stie ce lapte. A acceptat din ce in ce mai greu laptele praf, iar eu nu am fortat-o. Acum nu se satura plange de foame dar nu accepta laptele praf. Incerc sa ii dau si cu chiu cu vai ia cativa ml (20-60 ml). Se constipa si plange intruna. Nu mai stiu cum sa procedez cu ea. As vrea sa am lapte suficient dar uite ca nu am ce sa fac????
1 comentarii
0
20-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru constipatie se poate administra cate jumatate de supozitor cu glicerina iar daca nu tolereaza Nan 1, treceti pe o formula hipoalergenica sau pe alt lapte adaptat pentru 4 luni, incepand cu dilutii mai mari in primele zile pentru a testa toleranta digestiva. Pentru colici se pot adauga picaturi de Bonisan sau Espumisan, iar daca acestea persista sau constipatia nu se rezolva cu supozitor, incercati Debridat 1ml pe kg corp, adica 5 ml impartit in 3 prize.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul