o umflatura la axila dreapta

08-08-2007
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
la un an dupa ce am nascut, la axila dreapta am observat ca imi apare inaintea menstruatiei o umflatura ce ma durea asemenea sanilor. dupa menstruatie, umflatura dispare aproape total.am facut o ecografie, dar fiind programata abia dupa menstruatie, guguloiul a fost detectat f greu. mi s-a spus ca am un lipom.sanii aratau normal. am consultat doi endocrinologi care, dupa ce m-au palpat, nu au gasit motiv de ingrijorare. de fiecare data cand merg la ginecologie, sunt palpata la sani si sunt sfatuita sa las lipomul la locul lui.acum un an(sunt 3 ani de cand am simtit guguloiul prima data), am facut iar o ecografie.mi s-a spus ca e lipom, se marise in dimensiuni, si ca am canalele care transporta laptele marite. mentionez ca am alaptat doar o luna, neavand lapte pt a continua.ajunsa acasa, am stors mameloanele si am observat ca un strop de lichid de culoarea laptelui matern curge din ele. dr de fam mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez, ca lactatia se poate opri mai tarziu si ca lipomul nu trebuie deranjat.acum 4 luni am facut o mamografie care a iesit in regula. totusi, daca e lipom, de ce se mareste in volum inainte de menstruatie si apoi descreste? daca e vreo legatura intre lactatie si guguloi? sa mai fac o alta ecografie?ce analiza sa fac pt a descoperi daca sunt probleme cu lactatia? multumesc anticipat!!!
3 comentarii
0
07-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Diagnosticul meu prezumptiv: ENDOMETRIOZA AXILARA. Va rog sa mergeti la un ginecolog bun si sa ii spuneti ca un internist v-a spus ca asta poate fi endometrioza, sa vedem ce spune... Va rog sa imi confirmati prin e-mail - daca s-a confirmat ca e endometrioza. Nu cred ca e lipom daca va doare la ciclu! Oricum, intr-adevar nu e ceva grav, dar sa vedem ce spune ginecologul dupa ce ii spuneti de endometrioza!
0
07-11-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
http://www.romedic.ro/boli/Endometrioza_0478.html
0
06-05-2012, ora 22:34
tavi m
Nu este medic/terapeut
tavi m
Buna seara, dl. doctor

Am vazut discutiile despre lipom si de aceea va rog sa-mi spuneti si mie, daca exista legatura intre nodulii mamari si lipomul axilar(desi nu este chiar sub axila, ci acolo unde se formeaza pliurile cand se lasa mana in jos pe langa corp).
intreb asta, deoarece sotia mea, dupa nastere(cezariana) i s-a declansat lactatia mai tarziu, fetita a luat tetina si s-au inflamat ductele mamare(, nu i s-a administrat tratament pt intreruperea lactatiei medicamentos).Nodulii s-au format in ambii sani...a urmat tratament prescris de specialist si bineinteles examene radiologice(sono elastrograf si alte investigatii imagistice in Germania)nu sunt modificari.In continuare merge la un medic in Craiova pentru monitorizare, acest medic dupa controlul imagistic si sono elastrograf a pus ca are un lipom aproape de axila.Intrebarea este ce se recomanda in aceasta situatie, poate crea alte probleme?Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.