Otita medie copil 3 ani

09-06-2017
Mona3
Nu este medic/terapeut
Mona3
Buna ziua, fetita mea de 3 ani a fost diagnostica ta de catre medicul orl-ist cu otita medie congestiva la urechea stanga, i s-au prescris Nurofen -7, 5 ml de 2 ori pe zi, Otis-T -3 pic de 3 ori pe zi si vibrocil in nas timp de 5 zile, fetita nu a facut deloc febra, episodul de otita a aparut dupa o saptamana de raceala usoara doar cu secretii nazale si f putina tuse. Picaturile Otis-T le punem de ieri dimineata, initial medicul pediatru ia dat pic.Otipax, Nurofen si vibrocil de sambata.De astazi fetita zice ca o supara si cealalta ureche si astazi i-am pus 3 pic de Otis-T. Oare cat dureaza pana ii trece ?Tot timpul duce mainile la urechi si zice o doare. Daca nu face febra asta inseamna ca nu e grav? Consult ar trebui sa fac dupa cele 5 zile de tratament?Medicul orl a zis ca are si polipi si mi-a recomantat operatia dupa ce fetita se insanatoseste.Multumesc!
1 comentarii
0
10-06-2017, ora 05:44
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata.
Adenoidita hipertrofica (polipii) favorizeaza instalarea otitei medii si poate constitui un factor agravant al acesteia. In aceasta situatie, raspunsul la terapie poate sa nu fie adecvat si inflamatia/infectia urechii medii sa stagneze sau chiar sa progreseze. Va sfatuiesc sa aspirati secretiile nazale dupa instilarea de ser fiziologic. Aceasta manevra (eliberarea de secretii a foselor nazale) ajuta la vindecarea otitei. Recomand consult ORL cat mai curand posibil pentru evaluarea situatiei.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: