Pareza de plex brahial.Neurotmesis.
In urma cu 2 ani am avut un accident de masina in urma caruia m-am ales cu o fractura de humerus la mana stanga.Imediat dupa nu am putut simti mana, dar doctorii au spus ca e din cauza fracturii si ca nu sunt afectati nervii.Am facut kinetoterapie, electrostimulare si 10 zile de tratament la o clinica balneara din Mangalia, dar reusisem sa fac doar cateva miscari.Am facut un EMG un an mai tarziu la Dr. Mircea Besleaga, care nu mi-a mai dat nicio speranta pentru ca nu aveam niciun fel de activitate la niciun nerv, dar m-a chemat la inca un EMG dupa un an.L-am refacut luna trecuta si a iesit mai bine, am activitate la majoritatea, dar de curand am facut un RMN, de unde am aflat ca am ruptura completa a majoritatii fibrelor trunchiurilor plexului brahial stang, avan un aspect IRM compatibil cu neurotmesis cu degenerescenta Walleriana consecutiva.Am tot cautat pe internet daca se mai poate face ceva, oricum astept raspunsul Dr. Dragos Zamfirescu.Totusi m-am decis sa scriu aici dupa ce am vazut cateva povesti asemanatoare cu a mea, in speranta ca va vedea cineva si poate ma va ajuta, catusi de putin.Am doar 17 ani si nu as vrea sa raman toata viata cu mana paralizata.Va rog nu ignorati daca stiti ceva sau pe cineva care ma poate ajuta, oricare din voi ar putea fi in situatia mea...Multumesc
3 comentarii
leziunile plexului brachialnu sunt complicatiile cele mai frecvente a fracturilor de humerus (deobicei fractura de humerus se asocieaza cu leziuni numai de nerv radial), deci problema este una separata de fractura de humerus, ati suferit probabil o hiperextensie a umarului care a provocat leziunea de plex. la leziuni de plex brachial merita asteptat 2-3 luni, daca nu revine atunci trebuie explorat plexul. Dvs ati pierdut foarte mult timp.
s-a facut numai un RMN sau si un myelo-CT?
ce fel de miscari puteti sa faceti (fac doar cateva miscari)?
ce zice RMN-ul despre plexul cervical?
ar trebui sa cautati un chirurg de plex brachial sa faca o evaluare corecta, ce se mai poate fi facut dupa 2 ani (definitiv mult mai putin ca si in primele luni)
s-a facut numai un RMN sau si un myelo-CT?
ce fel de miscari puteti sa faceti (fac doar cateva miscari)?
ce zice RMN-ul despre plexul cervical?
ar trebui sa cautati un chirurg de plex brachial sa faca o evaluare corecta, ce se mai poate fi facut dupa 2 ani (definitiv mult mai putin ca si in primele luni)
Am facut doar RMN.
Pot sa indoi mana din cot, sa intorc palma, sa indoi degetele, sa ridic putin si sa departez degetul mic si sa departez degetul mare, pot sa o ridic putin din umar si sa o departez putin de corp.
In rezultatul de la RMN scrie: Fara anomalii de semnal sau morfologie la nivelul corpilor vertebrali cervicali sau toracali superiori.Spatii intervertebrale cervicale cu inaltime pastrata.Mici protuzii discale circumferential C3-C-4, C4-C5 si C5-C6, cu amprentarea sacului dural, fara efect compresiv radicular.Cordon medular cervical si toracal superior cu traiect si semnal in limite normale.Intreruperea completa a continuitatii majoritatii fibrelor trunchiurilor plexului brahial stang in interiorul defileului
scalenic si la marginea laterala a muschiului scalen anterior, cu pozitionarea la distanta a capetelor sectionate si scaderea grosimii structurilor plexului brahial distal de leziune, ce apar in hiposemnal accentuat T2/STIR, posibil cu pastrarea catorva ramuri nervoase apartinand preponderent trunchiului inferior, care apar in continuitate cu traiectul din regiunea cervicala.
Si cat despre chirurg, trebuie sa vorbesc cu Dr. Dragos Zamfirescu, cand se intoarce din concediu, sa vad ce se mai poate face..
Pot sa indoi mana din cot, sa intorc palma, sa indoi degetele, sa ridic putin si sa departez degetul mic si sa departez degetul mare, pot sa o ridic putin din umar si sa o departez putin de corp.
In rezultatul de la RMN scrie: Fara anomalii de semnal sau morfologie la nivelul corpilor vertebrali cervicali sau toracali superiori.Spatii intervertebrale cervicale cu inaltime pastrata.Mici protuzii discale circumferential C3-C-4, C4-C5 si C5-C6, cu amprentarea sacului dural, fara efect compresiv radicular.Cordon medular cervical si toracal superior cu traiect si semnal in limite normale.Intreruperea completa a continuitatii majoritatii fibrelor trunchiurilor plexului brahial stang in interiorul defileului
scalenic si la marginea laterala a muschiului scalen anterior, cu pozitionarea la distanta a capetelor sectionate si scaderea grosimii structurilor plexului brahial distal de leziune, ce apar in hiposemnal accentuat T2/STIR, posibil cu pastrarea catorva ramuri nervoase apartinand preponderent trunchiului inferior, care apar in continuitate cu traiectul din regiunea cervicala.
Si cat despre chirurg, trebuie sa vorbesc cu Dr. Dragos Zamfirescu, cand se intoarce din concediu, sa vad ce se mai poate face..
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Cineva cu Rinoplastie dr. Calu Alexandru?
- 1Sâni tuberosi intervenție
- 0Care este cel mai bun doctor chirurg pentru operatii estetice masculine?
- 5Ce proceduri estetice imi recomandati?
- 1Anestezie generala tahicardie
- 0Rinoplastie Iasi
- 0S-a mai operat cineva la Dr. Alex Costeschi?
- 0Implant mamar
- 0Rinoplastie Turcia
- 0Mi-as dori sa stiu daca se poate face vreun implant de unghie