Parodontita cronica profunda

25-05-2022
Alex22211
Nu este medic/terapeut
Alex22211
Buna seara,

In urma cu aproximativ 1 an, am mers la un medic parodontolog pentru un control de rutina intrucat imi sangerau gingiile. In 2019, mentionez ca am mers la alt medic (stomatologie generala) si dumnealui nu a mentionat nimic de paradontoza, desi i-am spus ca simt un usor disconfort la baza unuia dintre dintii din fata (am crezut ca e carie). Insa doamna doctor parodontolog mi-a spus ca am paradontoza cronica profunda anul trecut si mi-a sugerat ca tratament chiuretajul in camp inchis pe ambele arcade si detartaj, dar si aditie de os la doi dinti. Am facut chiuretajul in camps inchis si detartrajul, insa, din pacate, nu am mai putut merge pentru a efectua si aditia de os. Dumneaei imi sugerase si purtarea unui aparat dentar, dar am refuzat deoarece nu stiu daca pot merge constant la ajustari.
In noiembrie, am mers la un alt doctor, care a spus ca am retractie gingivala si ca trebuie sa fac detartaj la 4 luni pentru a urmari evolutia. A mentionat si despre un tratament cu plasma, insa nu mi-a spus in ce moment pot sa il fac si daca ma poate ajuta sa nu imi pierd dintii. Intrebarea mea este: in ce cazuri are tratamentul cu plasma rate mari de succes si cand este recomandat? Eu am 29 de ani, nu fumez, nu sufar de alte conditii medicale grave si am dintii de sus usor mobili in anumite momente. Gingia este retrasa deja la mai multi dinti de pe ambele arcade, insa nu mai sangereaza la periaj. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 00:30
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

tratamentul cu plasma, cunoscut și sub numele de terapia cu plasmă autologică bogată în plachetă (PRP), este o procedură care implică colectarea sângelui pacientului, procesarea acestuia pentru a separa plachetele și plasma din sânge și injectarea plasmei autologe bogate în plachete în zona afectată. Plachetele conțin factori de creștere care pot ajuta la regenerarea țesutului gingival și osoase.

Tratamentul cu plasma poate fi eficient în cazul pacienților cu paradontoză, mai ales în combinație cu alte proceduri, cum ar fi detartrajul și chiuretajul. În general, tratamentul cu plasma este recomandat pentru pacienții cu retracție gingivală sau pierdere osoasă. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă acesta este un tratament potrivit pentru situația dumneavoastră și pentru a afla mai multe detalii despre procedură și costuri.

De asemenea, este important să menționez că tratamentul cu plasma nu este o soluție permanentă și nu poate preveni complet pierderea dinților. Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a menține o igienă orală bună și a evita obiceiurile care pot agrava paradontoza, cum ar fi fumatul.

În concluzie, tratamentul cu plasma poate fi o opțiune eficientă pentru pacienții cu paradontoza, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă este potrivit pentru situația dumneavoastră și pentru a afla mai multe detalii despre procedură și costuri.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: