persistenta de canal arterial si foramen ovale

25-10-2012
danamica
Nu este medic/terapeut
danamica
Copila mea de 5 ani si 2 luni a fost diagnosticata inca din a 3 a zi de la nastere cu PCA si foramen ovale. Este un copil cu o energie fantastica, niciodata nu a prezentat semne de oboseala, de cianoza... In ianuarie inca avea canalul deschis... Pentru solutionare, cardiologul a recomandat cateterismul... Oare am putea spera ca acest canal se va inchisde de la sine, sarind astfel peste trauma produsa de o interventie invaziva?
9 comentarii
0
26-01-2013, ora 18:33
stkb
Nu este medic/terapeut
stkb
Buna seara

Daca nu s-a inchis pana la varsta de doi ani, slaba speranta sa se inchida spontan de acum incolo. Ideea e ca trebuie vazut copilul corect si complet, ecografie cardiaca bine facuta pentru a vedea daca si cat de mult e afectata inima datorita persistentei. Inchidere percutana este ca este mai putin invaziva decat operatia cu toracotomie dar, na, trebuie vazut ce si cum. Unele persistente nu trebuie inchise, altele trebuie inchise pentru ca pot da (mari) necazuri mai tarziu in viata.
0
17-07-2014, ora 11:05
GrigorasA
Nu este medic/terapeut
GrigorasA
Buna, fetita mea are 2 ani si 2 luni si a fost investigata la cateva zile dupa nastere cu foramen ovale patent. Am fost la consult o data la 3 luni insa doctorul nu ne spune nimic concret ceea ce ma ingrijoreaza. Aceasta asteptare nu cred ca este in folodul fetei mele. M-am gandit sa incerc o consultatie in alta parte pentru a compara parerile doctorilor. As dori sa imi sugerati cateva nume de doctori renumiti pentru rezolvarea cazurilor de genul asta. Mentionez ca sunt din provincie si as vrea sa merg la Bucuresti pt a o investiga.
0
23-07-2014, ora 16:46
roxiPint
Nu este medic/terapeut
roxiPint
Buna, observ tot mai multe cazuri de malformatii cardiace. Fetita mea plange foarte mult si se invineteste la gurita dupa. Am fost la pediatra cu ea dar nu i-a gasit nimic. Credeti ca poate fi malformatie ca eu sunt tare speriata?
0
29-07-2014, ora 11:28
Cattyy
Nu este medic/terapeut
Cattyy
Parerea mea e ca fetita ta da semne de probleme cardiace. Ai incercat sa o duci sa o vada un doctor cardiolog?
0
31-07-2014, ora 13:37
LaVivi
Nu este medic/terapeut
LaVivi
Grigoras A am sa iti scriu aici povestea mea poate te ajut putin...
Prin recomandari am ajuns la dr. Alin Nicolescu spre exemplu, un doctor foarte renumit, caruia nu ii contesta nimeni cunostintele in domeniu, insa pe mine m a dezamagit. Nu vreau sa spun mai multe, nu vreau sa supar sau sa jignesc. Sunt aici sa va spun solutia optima...am auzit de medicina interventionala si cand am aflat ca se poate face si pentru malformatii cardiace am fost foarte multumita si am inceput cautarile. Fiind o tehnica ft noua la noi in tara e foarte important unde faci aceasta interventie. Pentru inceput auzisem de dl. dr. Dan Deleanu ca fiind un superspecialist.M am interesat unde il gasesc si am facut o programare. Zilele mele erau mai senine stiind ca puiul meu nu va fi taiat si traumatizat cu cicatrici toata viata. Mi am pus toata speranta in acest om, dar cand am ajuns acolo am gasit o armata de oameni care toti erau acolo sa ne ajute sa ne raspunda la intrebari. Primul contact a fost cu dna. dr. Silvia Iancovici pentru ecografii: o femeie frumoasa, calda si cu foarte multa rabdare sa ne explice tot sa ne arate ce vede ea pe acele ecografii. Diagnosticul a fost de DSA cu o alta marime decat cea gasita de dr. Nicolescu...dansa ne a inmanat CD urile cu tot ce s a intamplat in cabinet si evident un dosar scris. Apoi a venit ziua interventiei...cu multe emotii ne am indreptat spre locatie. Acolo totul era pregatit, ei ne asteptau...am intrat cu dl dr. Dan Deleanu in cabinet sa mai verifice si dansul tot inainte de interventie. interventia a fost realizata de Dr. DAn Deleanu si prof, Vasilos Thanopoulos, un doctor cu foarte multaa experienta din Grecia. Au urmat aproximativ 2 ore de emotii si stres, insa vazand ca totul a decurs in mod normal ne am linistit. Copila si a revenit foarte repede, iar urmatoarea zi am plecat acasa. De atunci ne intalnim cu dansii pentru control. Fata se simte foarte bine nici nu si a dat seama prin ce a trecut, a acuzat mici dureri la locul punctie dupa interventie dar in rest nimic. Sunt foarte fericita ca am putut sa i ofer copilului meu aceasta sansa si le multumesc acestor oameni minunati care salveaza vieti si le repara, zi dupa zi. Pana la urma s a dovedit a fi o poveste cu un final fericit. Te indemn si pe tine sa incerci un consult la dr. Silvia Iancovici iar apoi vei lua o decizie. Multa bafta si sper ca v am mai transmis un gram de incredere :)
0
08-08-2014, ora 16:03
NataM
Nu este medic/terapeut
NataM
RoxiPint, important e ca fetita ta sa fie vazuta de un doctor cardiolog pediatru si daca esti din Buc ti-o recomand pe dna.dr. Silvia Iancovici, dansa e supraspecializata pe aceasta ramura asa ca poti avea incredere in cuvantul dansei...
0
19-08-2014, ora 11:45
Katallina
Nu este medic/terapeut
Katallina
Buna, sunt din Braila si am 2 gemene minunate. Problema este ca una din ele nu ia in greutate. Au varsta de 5 ani, dar e vizibil cu ochiul liber diferenta dintre ele. Am fost la doctorul de familie si mi a spus ca poate fi din cauza faptului ca uneori unul din gemeni nu se dezvolta la fel de repede. Acest lucru l am mai auzit si eu din diferite imprejurari, insa sunt putin speriata...credeti ca e normal?
0
01-09-2014, ora 13:51
SimoSi
Nu este medic/terapeut
SimoSi
Katalina cred ca ar fi bine sa consulti un medic cardiolog pediatru, pentru ineput in orasul tau si daca va va fi recomandat sa veniti la Bucuresti, ai putea sa incerci la doamna dr.Silvia Iancovici, dansa fiind medic supraspecializat pe acest domeniu. Multa bafta!
0
24-09-2014, ora 18:06
SilviCos
Nu este medic/terapeut
SilviCos
Buna. Sa va spun povestea mea...eu sunt stabilita cu sotul in Grecia de cativa ani. Am nascut aici un copil insa bebelul avea o malformatie la inima si anume un Foramen Ovale Patent. Am mers cu bebelul mereu la doctorul cardiolog, acesta vrind sa vada daca se miceste defectul. La un moment dat pe la varsta de 3 ani si un pic dansul ne a anuntat cel mai rau lucru posibil: defectul copilului nu se va inchide niciodata numai printr o interventie.Ne am speriat ca orice parinti insa aici doctorii sunt ft prietenosi si mi au spus din start ca avem 2 variante: fie sa il operam pe cord deschis, fie printr o interventie medicala minim invaziva. Nu stiam ce inseamna asta insa ne a explicat dansul si am luat decizia: se va interveni prin cateterism. Dansul nu facea astfel de interventii dar ne a sugerat un nume sonor in Spitalele de cardiologie din Grecia: Vasilos Thanopoulos. Am ajuns si la dansul..un doctor batran dar foarte calm, cald si cu o foarte multa experienta. Cand a auzit ca suntem romani s-a bucurat foarte tare si ne-a propus sa facem interventia in Ro fiind mai ieftin.Am ramas foarte placut surprinsa sa vad ca acest doctor de asa o talie realizeaza interventii si in Ro. Intr adevar costul in Ro e mult mai mic ca in afara asa ca dansul ne a facut o programare.Am ajuns la clinica din tara unde am intalnit o echipa minunata de oameni si mi am lasat copilul pe mana lor cu toata increderea. Totul a decurs normal, printesa mea facandu se bine la cateva zile de la interventie (fiecare organism reactioneaza diferit, noi am fost norocosi). Acum minunea mea se bucura de fiecare zi zambind si noi odata cu ea!
Vreau sa le multumesc doctoritei Silvia Iancovici, Dr. Dan Deleanu si nu in ultimul rand Dr. Thanopoulos care dupa interventie ne a asteptat la ecografiile aferente cu tot atata rabdare! Multumim ca ati redat viata copilului meu, va sunt datoare o viata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: