pete maronii pe gingie

18-05-2015
AnaH
Nu este medic/terapeut
AnaH
acum cateva zile am observat pe gingie 2 pete maronii si niste basicute mici albe langa aceste pete. nu am nici un fel de problema, nu ma dor, nu sangereaza. mentionez ca sunt fumatoare de ani buni si am o dantura destul de proasta. ar trebui sa imi fac griji?
multumesc!
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 08:38
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

petle maronii și basicuțele mici albe pe gingii pot fi semne ale unei afecțiuni numite gingivită. Gingivita este o inflamație a gingiilor care poate fi cauzată de o igienă orală deficitară, fumat, alimentație necorespunzătoare sau afecțiuni medicale.

În cazul în care afecțiunea nu este tratată la timp, aceasta poate duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi parodontita, care poate provoca pierderea dinților. Este important să consultați un medic dentist cât mai curând posibil pentru a primi un diagnostic precis și pentru a începe tratamentul.

În plus, fumatul poate agrava afecțiunea gingiilor și poate împiedica procesul de vindecare, așadar ar fi indicat să reduceți sau să renunțați la fumat pentru a ajuta la protejarea sănătății gingiilor și a dinților.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: