pneumonia interstitiala

31-03-2013
AdrianWo
Nu este medic/terapeut
AdrianWo
Salut.. am o intrebare
acum 2 saptamani am facut o pneumonia interstitiala si bronsita acuta bilaterala.. dupa tratament cu antibiotice (claritromicina 5 zile/2 pe zi) pentru dureri tuse am luat endromed la fel 2 pe zi 7 zile.. intrebarea mea este cand o sa imi treaca tusea? am terminat tratamentul si tusesc in continuare mult mai putin ca inainte da tusesc si ma doare spatele. va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc !
3 comentarii
0
08-04-2013, ora 15:38
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Nu ati precizati care sunt caracterele tusei (umeda sau uscata; predominant matinala, vesperala, nocturna sau pe tot parcursul zilei, etc.) Ar fi necesar un consult medical de control, pentru reevaluare clinica+/- radiologica. Puteti incerca un tratament oral cu Eurespal cp 2x1/zi 7-10 zile. Multa sanatate!
0
08-04-2013, ora 22:37
iolanda969
Nu este medic/terapeut
iolanda969
am un baietel de 1an care a fost diagnosticat cu pneumonie interstitiala dupa ce am terminat tratamentul este mai bine dar mai are nasul infundat si flegme in gat nu rupe tusea care este foarte rara cand plinge am auzit ca iar face bine un tratament cu aerosoli as vrea sa stiu ce trebuie folosit in acest caz care sunt medicamentele si dozajul pentru un copil de 1 an si care are 10 kilograme astept un raspuns
0
08-04-2013, ora 22:50
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Se poate administra inhalator sub forma de aerosoli, urmatoarea solutie: Fluimucil 0, 5 ml+ ser fiziologic 2, 5 ml, 3 sedinte in 24 ore. La nivelul foselor nazale puteti instila de 3 ori/zi cate 2-3 picaturi de ser fiziologic iar dupa aprox 5-10 minute sa aspirati secretiile nazale cu un dispozitiv (pompita, etc). Si, evident, informati si medicul de familie cu privire la aceste masuri terapeutice. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: