Pneumonie

26-05-2024
Valentina1246
Nu este medic/terapeut
Valentina1246
Ce inseamna diagnosticul : opacifierea sinusului costo-diagfragmactic. Nimic activ pulmonar. Mama mea a primit acest diagnostic de la spitalul de urgențe. Sa prezentat cu junghi toracic puternic, tuse seaca. Este ceva grav ? Starea de sanatate dupa 3 zile de antibiotic nu se îmbunătățește. Are stare de ameteli, frisoane, transpirații, inapetenta.
Pentru acest diagnostic trebuia internare ?
1 comentarii
1
27-05-2024, ora 10:40
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Opacifierea sinusului costo-diafragmatic descrie o modificare radiologică în care spațiul dintre coaste și diafragmă (sinusul costo-diafragmatic) devine mai puțin transparent la radiografia toracică, sugerând prezența unei acumulări de lichid sau alt material. Acest fenomen poate fi cauzat de diverse condiții, cum ar fi un proces inflamator, infecție, congestie, sau alte probleme pulmonare sau pleurale. Faptul că raportul menționează „nimic activ pulmonar” sugerează că nu există o infecție sau o boală activă identificabilă în plămâni în momentul evaluării radiologice.

Simptomele descrise, cum ar fi junghiul toracic puternic, tusea seacă, amețelile, frisoanele, transpirațiile și inapetența, pot indica o infecție sau altă problemă de sănătate care necesită atenție medicală. Faptul că starea mamei tale nu s-a îmbunătățit după trei zile de tratament antibiotic poate însemna că infecția nu răspunde la antibioticul ales sau că diagnosticul inițial ar putea să nu fie complet sau corect.

Decizia de internare în spital depinde de severitatea simptomelor, de răspunsul la tratamentul inițial, și de potențialele complicații. Dacă mama ta prezintă simptome severe sau dacă starea ei generală se deteriorează, internarea ar putea fi necesară pentru a permite monitorizarea atentă și administrarea tratamentelor mai intensive sau ajustate.

Este important să se consulte un medic care să poată evalua din nou simptomele, să revizuiască tratamentul și să decidă dacă este necesară internarea sau ajustarea terapiei. Dacă simptomele persistă sau se agravează, ar fi prudent să o reevaluați de urgență.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.