poate fi o poliglobulie?

31-01-2007
ariadna
Nu este medic/terapeut
ariadna
Baiatului meu in varsta de 18 ani i-au iesit urmatoarele analize peste valorile normale: RBC: 6, 2milioane(val normale date de lab. pana la 5, 4 milioane);HGB:16, 8(val normale pana la 15, 7), HCT:50, 5%(Val.normale pana la 45%), RDW:15, 9%(val.normale pana la 14, 5%).Restul hemoleucogramei este normala.Va dau si valorile pt.PLT:308000(normal pana la 450000)si WBC:9490(val.normale pana la 10800)Mentionez ca nu sufera de vreo boala in afara de faptul ca e alergic la praf si de cand il stiu a avut o culoare a buzelor roz mai accentuata(din pacate ultima hemograma a fost facuta pe la 5-6 ani si a fost ok.Am hotarat sa repet hemoleucograma la un alt laborator dar asta nu m-a impiedicat sa intru intr-o panica vecina cu nebunia la gandul ca ar putea avea o boala de sange (am citit de policitemie pe net si m-am speriat ingrozitor).Va rog spuneti-mi daca situatia e f.grava si ce sa fac daca si dupa repetarea analizelor ies valori la fel de mari.
Va multumesc anticipat
3 comentarii
0
21-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Este vorba de o policitemie secundara si nu de Policitemia vera(boala Vaquez)! Asadar, cautati pe net Poliglobuliile secundare daca tot cautati pe net...De unde stiu- o sa ma intrebati. Va si raspund: in policitemia vera, cresc toate seriile- deci si trombocitele si leucocitele in mod obligatoriu(ea facind parte din sindroamele mieloproliferative), pe cand in poliglobuliile secundare- creste doar seria rosie. Daca nu gasiti pe net, va stau la dispozitie sa va enumar cauzele poliglobuliilor secundare-majoritatea lor avind drept element comun hipoxia cronica(chiar si traiul la altitudini mari produce hipoxie cronica si poliglobulie secundara).
0
23-04-2007, ora 00:00
ariadna
Nu este medic/terapeut
ariadna
Buna ziua,
Va multumesc pt. raspuns.Am repetat analizele si am facut si o lama pe care a vazut-o un medic hematolog si au iesit in limite normale toate asa ca acum m-am linistit!
0
22-05-2007, ora 00:00
cristina74
Nu este medic/terapeut
cristina74
buna ziua va rog din inima sa ma ajutati nepotul meu in varsta de 1 an si 4 luni greutate 13 kg stare generala foarte buna i sau facut analize la sange pt ca avea de vreo 2 luni scaunul moale chiar apos parintii crezand ca este din cauza dintisorilor in urma analizelor i au iesit 15 mil de leucocite vsh 12, limfocite 58 si trombocite in limita normala analizele au fost repetate si au iesit la fel in iarna aceasta copilul a racit de cateva ori avand rosu in gat in rest nimic. va rog din inima sa imi raspuneti la acest comentariu. va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.