Poate manca numai lapte la 11 luni ?

27-04-2011
ivanovsanda
Nu este medic/terapeut
ivanovsanda
Baietelul meu de 11 luni si jumatate s-a trezit intr-o dimineata si deodata nu a mai mancat nimic in afara de lapte praf cu cereale de orez, din biberon.Nu mai accepta mancarea din lingurita, nu accepta sa ii dam supa sau suc de fructe nici din biberon, vrea sa manance singur dar mai mult ii scapa pe langa gura si avand 7 dinti poate manca foarte putine lucruri, oboseste si renunta. In rest plange si cere "apte apte" pana ii dam.Am incercat sa il tinem flamand cateva zile, sa ii dam numai lapte dimineata si seara la culcare in speranta ca il doboara foamea si cedeaza, dar a stat si 8 ore fara sa manance cerea doar "apte".Nu l-am mai stresat cu lingurita, incercat si cand refuza nu mai insistam dar tot nu vrea. A facut chiar crize de isterie se facuse vanat plangand dupa lapte dar mancare nu accepta. Au trecut 10 zile de cand e pe lapte.Se poate imbolnavi daca papa doar lapte cu cereale? Va rog ajutati-ma !!! Ce sa fac?
4 comentarii
0
27-04-2011, ora 18:39
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mergi la pediatru! Bineinteles ca un copil la varsta lui nu poate sa fie hranit suficient numai cu lapte! Trebuie aflata cauza pentru care refuza sa manance: il dor gingiile, nu poate inghiti bine, nu-i place mancarea (fa-o cat mai putin grasa, acra etc). Sa-i urmaresti si scaunul sa ii spui medicului.
Sanatate multa!
0
27-04-2011, ora 19:42
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
HRISTOS A INVIAT !

PAI, MAMICO...OARE?..NU TU ESTI CAUZA?..HAI SA RECAPITULAM:...TE CITEZ:
"vrea sa manance singur dar mai mult ii scapa pe langa gura si avand 7 dinti poate manca foarte putine lucruri, oboseste si renunta."
...in acest caz, incearca sa nu-i dai supa CARE, sigur..pana la gurita..varsa totul pe jos sau pe el...

..incearca sa-i faci un piure de cartofi in care sa-i pasezi si sa-i adaugi un ficatel de pui...cu putin unt, lapte, cateva faramituri de miez de paine...
pe care daca il ia cu lingurita si da pe el...TOT mai ramane si in gurita...

mai incearca...
Sa-ti traiasca si...putere sa treci..peste.
0
28-04-2011, ora 12:30
ivanovsanda
Nu este medic/terapeut
ivanovsanda
Nu cred ca am explicat bine. Copilul refuza total sa ii apropii lingurita de gura, indiferent ce e in ea. De supa nu se mai pune problema ca nu am cum sa ii dau chiar daca o pun in biberon, se uita si vede ca nu e lapte, sau miroase imediat ca nu e lapte si nu vrea sa o bea. I-am facut piure i-am facut de toate chiar si legume fierte la abur si lasate bucatele sa le poata lua cu mana si sa le bage in gura. A facut asta odata acum 4 zile si de atunci nu a mai vrut sa manance nici singur. La medic am fost, i-a facut analizele, era ok la momentul acela, avea putin rosu in gat insa atunci cand vrea el sa ia singur, poate inghiti si ceva uscat, se pare ca nu il jeneaza. Ne-am mai uitat in gatul lui si nu mai are rosu in gat insa tot refuza sa manance.
0
28-04-2011, ora 12:37
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Intrebare:
Nu cumva, o fii fost in ACEA zi mancarea PUTIN mai calduta _ ca deobicei- ??
si...
o fii simtit..si de aceea, NU mai vrea?

mai ganditi-va si...la alte variante...

Ce s-a intamplat ?, ce a mancat in ultima zi IN CARE..a vrut sa manance...?

O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: