Poate un folicul elibera mai multe ovule?

30-03-2012
cristinne1983
Nu este medic/terapeut
cristinne1983
Poate un folicul elibera mai multe ovule? Va intreb pt ca am 5, 3 sapt de sarcina si cred ca am gemeni pt ca la ecografie se observau 2 saci embrionari. faza e ca luna trecuta cand am facut monitorizare s-a vazut un sg folicul nespart de 23 de mm. Ori medicul nu a mai vazut sau nu a mai fost atent si la alt folicul, ori am avut unul sg.. asadar exista posibilitatea ca acesta sa fi eliberat mai multe ovule? Stiu ca gemenii provin si din acelasi ovul separat, insa intrebam de idee oare un folicul poate elibera mai multe ovule?
PS:: ma gandeam ce misto ar fi sa am baiat si fata si stiu ca pt asta ar trebui 2 ovule. ca dintr-un sg ovul separat de obicei ies tot timpul gemeni de acelasi sex.
3 comentarii
0
30-03-2012, ora 23:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce aveţi doi saci embrionari, înseamnă că gemenii provin din două ovule diferite. Asta mai înseamnă că există o probabilitate de aproximativ 50 % să fie băiat şi fată.

Ca regulă generală, cele două ovule diferite provin din doi foliculi diferiţi. Împrejurarea că s-a văzut la ecografie un singur folicul nu înseamnă că nu a existat un al doilea folicul pe cale de maturare.
0
03-05-2012, ora 10:44
cristinne1983
Nu este medic/terapeut
cristinne1983
Multumesc pt raspuns..
azi am 10 sapt de sarcina.
insa e sarcina unica!
la 7 sapt cand am fost sa aud inima.. era un sg sac si atat! batea inimioara totul in grafic, etc.. insa unul sg..
acum intrebarea mea e ce s-a intamplat cu celalalt? medicul mi-a zis ca tot ce e posibil sa fi existat inca unul si sa se fi resorbit dar fara prea multe explicatii... dar celalat sac e posibil sa fi fost gol? dar plin, se poate resobi?? aveti idee?
am mai aflat si ca am 2 mutatii ale trombofiliei heterozigote MTHFR.. se poate ca aceasta sa fie cauza resorbirii celui de al 2 lea sac? sau daca acesta a fost gol era normal sa dispara?
0
16-12-2013, ora 10:46
Adriana28
Nu este medic/terapeut
Adriana28
Buna ziua! Stiu ca e posibil sa pun o intrebare tembela dar.totusi o sa o pun. Am avut doi foliculi pe ovarul drept. Totul a mers perfect, erau frumosi, am ramas uimita cand I-am vazut la ecograf. In ziua 13 sau 14 am facut Ovitrelle. Siiii. am asteptat. Dar mi-a venit la timp. Intrebarea mea acum este : Este posibil ca unu din foliculi sa se elimine iar celalalt sa se fi intalnit cu un spematozoid???. Am cam 6 luni de cand incerc si a treia oara cand fac injectia cu ovitrelle dar o luna da o luna nu ca am doar trompa de pe partea drea;pta, mai buna!
Multiumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul