posibil cancer stomac?

22-04-2013
isabelac
Nu este medic/terapeut
isabelac
Buna seara, am o problema cu tatal meu, care in prezent este internat pentru investigatii. Era palid, slabise destul de mult in ultimele doua luni si in urma analizelor, are o anemie puternica, nivelul hemoglobinei fiind sub 10. Pana acum, in spital i s-au facut investigatii precum colonoscopie, endoscopie, care nu au dat vreun rezultat ingrijorator, dar azi a primit rezultatul tomografiei, pe care mi l-a transmis prin telefon, eu fiind plecata din tara.
Acestea sunt concluziile tomografiei si as dori, daca se poate, sa imi spuna parerea dumnelor doctorii care sunt pe acest forum, deoarece doctorul lui nu i-a spus daca e ceva grav sau nu, i-au spus ca ii vor face o biopsie (dar e complicat, deoarece tatal meu este pe Sintrom de 7 ani si acum il trec pe injectabil, sa ii poata face biopsia), dar i-au spus ca e posibil sa nu aiba 'din ce lua biopsia', ca sa ma exprim in termeni deloc medicali.
-mic focar congestiv neomogen cu noduli foarte mici in strcturi, in spectru dorsal LSD (cred) periferic
-ficat si splina usor marite
- perete gastric ingrosat cu un profil posibil vegetant
nodul slab endofil sub 1, 5 cm pe peretele gastric interior
aspect CT- sugestiv pentru procesproliferativ gastric si ascita minima.

Mentionez ca acestea sunt rezultatele in urma citirii la telefon si e posibil ca termenii folositi sa nu fie foarte corecti.
Va rog sa imi raspundeti, cei care sunteti avizati, daca este posibil sa fie cancer si daca, conform rezultatelor este un cancer dezvoltat.
Caut disperata pe intenet informatii si ma alarmez din ce in ce mai tare, mai ales ca nu pot fi langa el.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si daca ma poate ajuta cineva, pot furniza si alte rezultate.
O seara buna!
6 comentarii
0
23-04-2013, ora 15:22
isabelac
Nu este medic/terapeut
isabelac
Chiar nu cunoaste nimeni ce semnifica rezultatele tomografiei? Ajutati-ma, va rog!
0
23-04-2013, ora 18:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, CT-ul relatat de tine ridica suspiciunea unui cancer de stomac, intr-adevar. ca atare ar fi foarte interesant rezultatul endoscopiei digestive superioare.
0
24-04-2013, ora 15:35
isabelac
Nu este medic/terapeut
isabelac
Va multumesc pentru raspuns!. Referitor la endoscopie, cred ca doctorii nu au fost tocmai profesionisti pentru ca la endoscopie nu au vazut nimic din ce a iesit apoi la CT. Sustin ce am spus mai sus prin faptul ca daca nu insista un alt medic de la cardiologie, unde a facut bypass-ul la picior, sa i se faca investigatii suplimentare, era trimis de acum 2 saptamani acasa, cu propunerea sa revina peste o luna, sa vada cum se mai prezinta.
Rezultatul endoscopiei a fost:
- mucoasa antrala congestiva
- pilor deformat congestiv spastic
Astazi au reusit sa ii aduca valoarea INR-ului sub 2 si i-au facut endoscopie cu biopsie, care a durat foarte mult, dupa parerea mea, circa 45 de minute, din ce am inteles de la tatal meu, au 'cautat' ce a aparut saptamana trecuta la CT.
Va ajuta cu ceva rezultatul primei endoscopii, imi puteti da mai multe detalii despre gravitatea situatiei lui? O sa revin cu rezultatele biopsiei.
Va multumesc pentru timpul acordat problemei tatalui meu! O zi buna!
0
24-04-2013, ora 17:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
endoscopia de care spui mai sus nu este prea utila caci nu contribuie prea clar la diagnostic. sa speram ca cea de a doua a avut un succes mai mare si ca si biopsiile ne vor lamuri!
0
26-04-2013, ora 19:22
isabelac
Nu este medic/terapeut
isabelac
Domnule doctor, am aflat acum de la tatal meu ca in urma CT i-au gasit la plamani adenopatii hipodense infracentrimetrice in hilul pulmonar drept. Credeti ca ar putea fi vorba si de o tumoare la plamani, pe langa cea posibila de la stomac? Precizez ca atunci cand i-au facut biopsie, i-au preluat proba doar din stomac, nu si din plamani. Ce imi puteti spune despre acest rezultat? Multumesc anticipat!
0
27-04-2013, ora 23:56
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
adenopatii in hilul pulmonar se refera tot la niste ganglioni care sunt relativ apropiati de zona stomacului; deci cel mai probabil ca sunt tot in contextul problemei din stomac + ca daca a facut CT de torace, acesta ar fi trebuit sa releve o problema pulmonara care ar fi putut cauza aceste adenopatii din mediastin (ganglioni deci).

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.