Posibil sa fiu însărcinată.

25-03-2024
Alina 28 ani
Nu este medic/terapeut
Alina 28 ani
Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Am avut un contact sexual neprotejat și cu ejaculare în interior în ziua 25 a ciclului menstrual. Este posibil sa se instaleze o sarcină? Mulțumesc!
2 comentarii
0
26-03-2024, ora 13:55
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Posibilitatea de a rămâne însărcinată depinde de mai mulți factori, inclusiv de lungimea ciclului menstrual, de momentul ovulației și de viabilitatea spermatozoizilor. În general, ovulația are loc la mijlocul ciclului menstrual, aproximativ la 14 zile înainte de începerea următorului ciclu, pentru un ciclu de 28 de zile. Spermatozoizii pot supraviețui în tractul reproductiv feminin pentru până la 5 zile. Prin urmare, perioada cea mai fertilă este considerată a fi cu câteva zile înainte și după ovulație.

Dacă ai un ciclu regulat de 28 de zile, ziua 25 este aproape de sfârșitul ciclului, ceea ce înseamnă că probabilitatea de a fi în perioada fertilă este mai mică. Totuși, dacă ciclul tău este mai lung sau dacă există variații în lungimea ciclului de la o lună la alta, este posibil să fi fost într-o perioadă fertilă sau aproape de ea.

Este important de reținut că ciclurile menstruale pot varia și ovulația poate fi uneori imprevizibilă. Prin urmare, există întotdeauna un risc de sarcină atunci când se practică sex neprotejat, indiferent de momentul ciclului menstrual.

Dacă ești preocupată de posibilitatea unei sarcini, iată câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare:
- Utilizarea contracepției de urgență (pilula de a doua zi) cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat. Eficiența acesteia este mai mare dacă este luată cât mai repede.
- Efectuarea unui test de sarcină la domiciliu după o întârziere a menstruației sau cel puțin 14 zile după contactul sexual neprotejat pentru un rezultat mai precis.
- Consultarea unui medic pentru sfaturi personalizate și pentru a discuta despre opțiunile de contracepție pe termen lung pentru a preveni sarcinile nedorite în viitor.

Este esențial să ai grijă de sănătatea ta reproductivă și să folosești metode de contracepție pentru a reduce riscul de sarcină nedorită și de transmitere a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS).
0
26-03-2024, ora 16:35
Alina 28 ani
Nu este medic/terapeut
Alina 28 ani
Mulțumesc pentru răspuns. Menstruația variază între 29-33 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •