Posibila intarziere a menstruatiei

27-09-2024
Utilizator4523
Nu este medic/terapeut
Utilizator4523
Buna dimineața! Pe aplicația calendarul menstrual îmi arată că menstruatia ar fi trebuit sa vina pe 25 sept. Luna trecuta mi a venit pe 28 august, însă până acum niciun semn în afara de dureri de sâni. Menționez că am avut un contact sexual protejat cu ejaculare in exterior + verificarea prezervativului care era intact în prima zi de ovulație. Poate fi vorba de o sarcina sau este o întârziere normala? În ultima săptămână am fost răcită și am luat pastile(paracetamol, nu antibiotic). As dori un răspuns urgent, sunt panicata. Mulțumesc mult!
1 comentarii
1
27-09-2024, ora 11:06
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Întârzierea menstruației poate fi cauzată de mai mulți factori și nu înseamnă neapărat că ești însărcinată, mai ales dacă ai avut un contact sexual protejat și prezervativul a fost intact.

Factori care pot provoca întârzierea menstruației:
1. Stresul și anxietatea: Dacă ești foarte stresată sau anxioasă (ceea ce pare să fie cazul, având în vedere panica), acest lucru poate influența ciclul menstrual.
2. Bolile recente: Faptul că ai fost răcită și ai luat medicamente (cum ar fi paracetamolul) poate influența ciclul, chiar dacă paracetamolul nu este cunoscut pentru a întârzia menstruația. Totuși, orice stres asupra corpului, inclusiv boala, poate influența ovulația și, implicit, menstruația.
3. Schimbări hormonale: Uneori, corpul tău poate experimenta fluctuații hormonale care întârzie menstruația, fără o cauză majoră.
4. Contactul sexual protejat: Dacă prezervativul a fost folosit corect și nu a fost rupt, iar ejacularea a avut loc în exterior, riscul de sarcină este extrem de mic.

Când să te îngrijorezi:
Dacă menstruația întârzie mai mult de o săptămână și ai simptome persistente care te îngrijorează (cum ar fi greață, oboseală excesivă, sau alte simptome de sarcină), poți face un test de sarcină pentru a elimina orice dubiu.

Ce poți face acum:
1. Relaxează-te: Stresul poate întârzia și mai mult menstruația. Încercă să te relaxezi și să îți oferi timp.
2. Așteaptă câteva zile: Este posibil ca menstruația să vină în următoarele zile. O întârziere de câteva zile este destul de frecventă și nu este neobișnuită.
3. Testează-te: Dacă vrei să fii complet sigură și să elimini orice dubiu, poți face un test de sarcină, care este destul de precis după ce a trecut data presupusă a menstruației.

Dacă îți faci griji în continuare sau dacă întârzierea persistă mai mult de o săptămână, este întotdeauna bine să discuți cu un medic ginecolog pentru mai multe informații și suport.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: