Posibila leziune de plex brahial?

09-08-2012
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
In urma unui accident de motocicleta din 25.03.2012, fratele meu si-a fracturat antebratul stang( la prima radiografie era doar un os rupt insa pe biletul de iesire din spital scrie ca a avut dubla fractura). El s-a lovit cu partea stanga suferind un TCC inchis, a stat in coma 4 saptamani si jumatate iar in prezent este la recuperare deoarece este foarte spastic pe partea dreapta. Cat a sta la ATI in Municipal Bucuresti i-au tinut mana in atela gipsata iar dupa 4 saptamani l-au operat si i-au bagat tija ( nu stiu cat de mare este sau de care tip este).
Problema este urmatoarea: inainte de operatie misca putin degetele de la mana stanga insa dupa operatie nu mai misca deloc intraga mana, nu simte durere de la cot in jos de niciun fel. De la umar la cot simte cand este ciupit sau mangaiat isi misca si umarul, poate impinge inapoi cotul stang cu tot cu umar. Cei de la Municipal spuneu ca se va reface la recuperare insa nu este asa. In prezent face si electrosocuri la mana iar doctorita de la fizioterapie spune ca impulsul electric se transmite pe nerv pana jos la degete...insa el dupa 4 sedinte din acestea nu isi simte mana.

Va intreb daca este posibil ca in timpul operatiei sa ii fi fost lezat unul din nervii de la antebrat sau toata problema este de la umar. Mentionez ca nu a avut clavicula rupta ci doar o coasta fisurata pe partea stanga, si nici la umar nimic ( asta din ce ne-au zis cei de la Municipal). Alaltaieri i-au facut radiografie la umar si cot stang si acum asteptam razultatele. Pana acum nu i-a fost facut un EMG deoarece s-a dorit intai sa scape de spasticitatea de la piciorul drept si sa fie pus pe picioare..urmand ca mai apoi sa urmeze EMG mana stanga.

Mie imi este frica ca nu cumva sa ramana cu mana stanga asa inerta deoarece sunt 4 luni jumate de la accident.
1 comentarii
0
09-08-2012, ora 12:29
Freud
Nu este medic/terapeut
Freud
Mentionez ca fractura a fost cu deplasare ( Dumnezeu stie daca si-a rupt ambele oase de la antebrat sau doar unul).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: