Iau Anxiar si Serlift - daca raman insarcinata pot naste un copil bolnav?

19-07-2016
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Buna am 28 de ani sunt mama a unei fetițe de 8 ani si de vreo 5 ani iau anxiar si serlift.ce se întâmpla daca ramân însărcinată?pot naște un copil bolnav?va multumesc aștept răspuns
18 comentarii
0
20-07-2016, ora 01:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se poate naste un copil bolnav.
1. Dv. ii transmiteti predispozitia la boala prin gene.
2. Medicamentele il pot imbolnavi de alte boli.

Cititi prospectele lor.

Anxiarul nu se ia decat o luna. Da dependenta. Scrie pe prospect.
0
20-07-2016, ora 01:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In primul rand, in locul dv, eu as veghea sa fie pace in familie si copilul actual sa nu fie supus la certuri, traume etc si sa nu se imbolnaveasca. Bolile astea se declanseaza incepand cu adolescenta.

Sa nu studieze excesiv, sa nu citeasca excesiv. Sa nu aiba relatii cu persoane nepotrivite. Totul cu moderatie. In liniste. Fara conflicte care sa ii declanseze ei ceva psihic.
0
20-07-2016, ora 10:34
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Benzodiazepinele (Anxiar) pot avea efecte teratogene - adica sa provoace malformatii la fat, in special daca se iau in primul trimestru de sarcina.
Si, asa cum a spus si clara_p, produc dependenta - nu se administreaza timp indelungat. Pe de alta parte, daca l-ati luat atat de mult timp, la intreruperea administrarii poate sa apara sindrom de abstinenta. Deci nu il intrerupeti brusc.
Cititi prospectul aici: http://medicamente.romedic.ro/anxiar
Despre Serlift nu se stie daca exista sau nu potential teratogen, asa ca nu se recomanda in sarcina.

In concluzie:
- consult psihiatric - pentru readaptarea tratamentului
- consult ginecologic - daca doriti sa ramaneti insarcinata

Daca sunteti deja insarcinata:
- medicamentele pe care le luati acum pot face rau copilului si ca urmare trebuiesc inlocuite cu altele. Pentru asta vizitati de urgenta psihiatrul si precizatii ca sunteti insarcinata. Nu opriti medicatia fara indicatiile medicului!
0
20-07-2016, ora 13:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ drakos

Nu exista medicamente psihiatrice care sa fie recomandate pe sarcina.
Medicamentele nu se testeaza pe femei insarcinate.
Daca un medic iti recomanda ceva, in orice trimestru al sarcinii, o face pe sanatatea copilului tau. Daca apoi copilul se imbolnaveste sau iese cu malformatii ia doctorul de unde nu-i. Acel doctor nu iti face copilul la loc.
Sa nu uitam ca acel copil care se naste va trebui sa faca 30 de vaccinuri obligatorii. Altfel nu e primit la gradinita, la scoala. Unii copii si care s-au nascut sanatosi, fara medicamente si fara predispozitie la boli psihice, fac autism.
In general medicii psihiatri nu prea recomanda copii. Daca parintii tin mortis sa faca, fara sa se gandeasca la sanatatea lor, e recomandat o renuntare completa la medicamente inainte de sarcina cu 6 luni, pt detoxifierea organismului mamei.
9 luni de sarcina si alte luni in alaptare.
Dv. va imaginati ca mama ar rezista atat si ca se poate. Nu dati sfaturi cel putin pe psihiatrie din burta.
Nu faceti un bine.
Daca mama putea sa stea fara medicamente insemna ca are remisie, dar de multe ori se reduce doza cu jumatate si si asa ti-e rau de nu mai poti.
Dv credeti ca mamica aceasta ia de 5 ani medicamente de bucurie si ca medicii sunt niste zei ?
0
20-07-2016, ora 14:16
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Bun si acum ce sa înțeleg ca daca doamne feri ramân însărcinată trebuie sa avortez?nu cred ca as putea duce o sarcina fără sa iau medicamente sau sa le întrerup dintr-o data.sau gata nu mai pot face copii din cauza tratamentului?va multumesc mult pt sfaturi
0
20-07-2016, ora 14:19
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Nu e nimeni in situația mea? Sa imi spună ce ar trebui sa fac sau mămici care au născut cu acest tratament?
0
20-07-2016, ora 17:00
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
@clara_p
Nu cred ca ati citit cu atentie comentariul meu.
I-am recomandat sa mearga la psihiatru si obstetrician.
Daca sunt medicamente cu care sa fie inlocuite cele din prezent incat sa protejeze si copilul si mama ei trebuie sa decida.
Cu ce am facut rau mai exact? Sau ce nu e corect din ce am scris eu?
0
20-07-2016, ora 17:42
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
@Azzer
Am vorbit cu un prieten medic psihiatru si a spus ca trebuie incercata intreruperea tratamentului (progresiv si sub supraveghere psihiatrica) eventual compensat cu psihoterapie, inainte de a ramane insarcinata.
Nu e posibil sa continuati tratamentul in timpul sarcinii. Si nici alta medicatie care sa fie compatibila cu sarcina nu exista.
Pt ca au efect teratogen la fat in special in primul trimestru de sarcina.
0
20-07-2016, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intre posibilele probleme asociate mai frecvent cu utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii mai sunt citate:
- sporirea riscului pentru autism
- sporirea riscului de hipertensiune pulmonara

http://www.romedic.ro/administrarea-de-antidepresive-in-timpul-sarcinii-creste-cu-87-riscul-de-autism-la-copil-studiu-0N54707

Doamnele care fac tratament teratogen (care produce malformatii la fat) se protejeaza de sarcina cu prezervativ. Nu fac avorturi.

Acum nu imi vine in minte decat una singura, care nu a facut dezintoxicarea de 6 luni, dar a avut remisie a bolii si pe timpul sarcinii nu a luat tratament. Copilul are aproape 3 ani si nu vorbeste. Risc de autism.
Cand a nascut i s-a zis ca trebuie sa isi duca copilul din 3 in 3 luni la psihiatru si nu si l-a dus.

@ drakos

Eu cred ca tu vorbesti pe subiecte pe care nu ai nici un fel de experienta proprie si nu spui ceea ce trebuie. Tintit. Fara suparare. Dar da-ti cu parerea pe subiectele unde ai experienta.
0
20-07-2016, ora 18:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ceea ce observ foarte interesant pe acest forum este ca aproape nimeni pina in 30 de ani nu multumeste pentru raspunsuri si pentru informatiile care li se ofera gratuit.

Fara deplasare la doctor, fara spaga la doctor.

Ori generatia tinara de azi considera ca totul i se cuvine... Cine stie...

Se zice "multumesc", doamna, cand va raspunde cineva.

Dv. sunteti ultima la care am rabufnit. Sunt sute inaintea dv care au facut la fel. Imi pare rau dar atentie la educatie in viata.
1
20-07-2016, ora 18:26
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Doamna clara aici sunt probleme serioase nu vorbim de mulțumiri si de felicitări.nu va convine discuția nu participați nu sunteți obligată!!!!
0
20-07-2016, ora 18:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu imi convine lipsa de educatie, nu discutia. O discutie este cand ies la inghetata cu o prietena.

Nu ati mentionat nimic de anxiar care e o benzodiazepina. Stiti care sunt simptomele dependentei si cele de sevraj ? Informati-va. E important. Sunteti primul caz de 5 ani pe anxiar de care aud. Nu aveti un medic ce va supravegheaza ? Benzodiazepina se ia doar la introducerea ad-ului. Apoi se reduce treptat si se scoate.
0
20-07-2016, ora 21:31
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Medicii imi scot anxiarul si imi bagă coaxil iar după o perioada scot serlift bagă Xanax.si imi spun cand ma simt rău adică nu își mai fac efectul hai ca îți schimb rețeta.asta fac medicii de la noi.
0
20-07-2016, ora 21:36
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Vreo 4 ani am fost pe Xanax si coaxil daca nu le iau : tremur, am ameteli, imi tremura mâinile, am stări de leșin si curge apa pe mine
1
21-07-2016, ora 02:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Xanax e o benzodiazepina.
Avem voie sa luam maxim 3 luni, 0, 25 mg x 3/zi.
Citim prospect.
Daca medicul constata ca nu ne-am vindecat cu xanax, ne trece pe un antidepresiv, gen Serlift, Coaxil, in cazul dv. Medicament care se ia minim 6 luni.
Daca a fost un medic inconstient care v-a tinut 4 ani pe xanax, in momentul in care renuntati la el ati intrat deja in sevraj, de unde si reactiile urate.

Un medic bun ce urmareste ?
Urmareste sa va treaca pe un antidepresiv bun gen cipralex, seroxat, venlafaxina etc, un numar de luni, pina va stabilizati. Dupa cateva luni de stabilitate completa, psihiatrul ce face ?
Va face o schema de reductie a dozelor. Daca va simtiti bine cu ele reduse, le reduce in continuare pina la eliminarea completa. Inseamna ca aveti remisie.

Nu renuntati brusc la medicatia psihiatrica. Dati in sevraj.

Mergeti la un psihiatru care nu va da benzodiazepine mai mult de 1-3 luni, cat scrie pe prospect ca altfel va distrugeti sanatatea.
Puteti sa luati ani in sir un antidepresiv bun, dar nu benzodiazepine.

Mergeti inainte doar cu ad-ul pina remite boala.
Benzodiazepinele se dau in general sa va obisnuiti mai usor cu ad-ul. Ele cam dupa o luna se scot.

O benzodiadepina luata 4 ani e mai rau decat o crima. E ruinarea sanatatii. Corpul apoi poate sa nu mai raspunda la nici un fel de tratament. Chiar nu imi vine sa cred ca un psihiatru v-a prescris o benzodiazepina 4 ani. Schimbati-l numaidecat.
1
21-07-2016, ora 07:49
Azzer
Nu este medic/terapeut
Azzer
Multumesc frumos!!!
0
21-07-2016, ora 13:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin.
0
09-10-2016, ora 15:23
Maria.
Nu este medic/terapeut
Maria.
Buna ziua. Am si eu cam aceeași problemă doar ca la noi sotul meu ia alprazolam si paxetin de 8 ani. Si eu până acum am 4 sarcini pierdute. Ultima sarcină am pierdut-o 13 săptămâni acum o săptămână. 3 sarcini le-am pierdut pana a 13 săptămâni si o sarcină la 22 săptămâni. Ar putea fii tratamentul sotului cauza pierderilor de sarcini?? Urmează să ne facem si niște analize genetice! Va mulțumesc frumos!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.