pot sa nasc daca am avut luxatie congenitala bilaterala de sold?

29-01-2013
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
Buna ziua, am 25 de ani si nu sunt casatorita. Deocamdata nu planuiesc in viitorul apropiat sa imi intemeiez o familie, si totusi ma framanta o problema.
La varsta de 3 ani si jumatate am diagnosticata cu luxatie congenitala bilaterala de sold si pana la 7 ani am fost operata de 7 ori pana au reusit sa imi aseze soldurile la loc, pentru ca dupa fiecare operatie imi sareau din nou soldurile. (Am fost operata de americani impreuna cu romani).
Acum sunt bine doar ca nu pot sa merg repede si nu pot sa merg mult, uneori chiar am probleme daca vreau sa fac un drum si ma intorc acasa de unde am venit pentru ca constat cu stupoare ca e una din acele zile in care nu imi permit soldurile sa merg decat putin.
Intrebarea mea este, pot sa duc o sarcina pana la capat si sa nasc (normal ca prin cezariana, nici nu ma gandesc sa nasc normal)?
Exista posibilitatea ca daca voi incerca sa fac un copil soldurile sa mi se deplaseze din nou si sa fie din nou nevoie de operatie?
Poate sa imi raspunda si mie cineva, va rog?
O persoana care are problemele mele de sanatate sau un medic.
Va multumesc.
Andreia
4 comentarii
0
29-01-2013, ora 22:27
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca ati suferit o osteotomie de bazin pe ambele parti, acesta face imposibila nasterea pe cale naturala, insa nu are nimic de a face cu nasterea prin cezariana.
surplusul de greutate din timpul sarcinii poate sa afecteze negativ evolutia artrozei in sold, insa soldul nu ar trebui sa devina instabila din aceasta cauza
0
30-01-2013, ora 11:06
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
deci sa inteleg ca daca am sa raman insarcinata este posibil pe viitor sa mi se inrautateasca problemele?
adica sa am dureri mai mari si sa ma deplasez mai greu decat o fac acum, mai ales ca o sa si inaintez in varsta, iar o sarcina ar da si mai multe complicatii problemelor mele deja existente?
0
30-01-2013, ora 11:27
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
nu cunoastem suficient cazul ca saputem apreciacorect sansele Dvs
displazia si luxatia congenitala predispun pentru artroza, osteotomiile efecuate imbunatatesc sansele Dvs insa articulatiile nu sunt si nu vor fi sanatoase. prin aceste operatii Dvs ati castigat mult timp inainte de protetizare
greutatea mai mare afecteaza negativ evolutia artrozei in sold, acesta este adevarat pentru fiecare caz nu numai in cazul Dvs. insa nu trebuie sa va speriati, numai sa nu luati mult in greutate.
raspunsurile ar fi
da este posibil, insa nu din cauza sarcinii ci din cauza surplusului de greutate
este posibil. boala Dvs este progredienta, acesta inseamna ca are tendinta de inrautatire cu timpul, care poate fi influentata pozitiv si negativ. miscarile ciclice (umblatul pe jos, inotul, bicicleta de camera) se zice ca au efect pozitiv asupra articulatiilor, surplusul de greutate, sporturile de contact, sedentarismul au efecte negative
0
30-01-2013, ora 11:31
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
ok va multumesc din suflet pentru raspuns.
andreia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul