problema cu vitaminele

22-04-2010
abcdefgh
Nu este medic/terapeut
abcdefgh
Este adevarat ca vitaminele cumparate din farmacie/plafar opresc cresterea?Eu sunt inca in crestere (16 ani)si mai vreau macar 10 centimetri(desi nu cred ca mai cresc pentru ca am facut sala).. as vrea sa stiu, daca sunt bune... ce vitamine sa iau... vreau sa le stiu pe toate care favorizeaza cresterea... si ce sa ocolesc.
1 comentarii
0
05-07-2010, ora 15:29
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Abcdefgh,

Vitaminele NU stopează creşterea, indiferent dacă sunt hidrosolubile sau liposolubile, ingerate prin alimentaţie sau suplimente nutritive etc.; important este ca ele să existe în organismul uman doar în cantităţi raţionale, optime, nu astfel (supradozarea poate produce manifestări toxicologice foarte severe).
Vitaminele liposolubile - vitamina A (retinol), vitamina D2 şi D3 (colecalciferol şi ergocalciferol), vitamina K, K1 şi K2 (fitochinona, fitomenadiona şi farnochinona), vitamina E (tocoferol) - împreună cu vitaminele hidrosolubile - vitamina C (acid ascorbic), vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 (nicotinamidă sau niacină), vitamina B5 (acidul pantotenic), vitamina B6 (piridoxină), vitamina B8 sau H (biotina), vitamina B9 (acid folic), vitamina B12 (ciancobalamină) etc. - şi substanţele vitaminogene, aşa numitele cvasi-vitamine, adică inozitol, colină, acid para-aminobenzoic (PABA) şi coenzima Q10 (ubichinonă) - se află într-o continuă conlucrare. Toate interacţionează şi participă la menţinerea unui metabolism echilibrat, ajutând ca factori cheie în cadrul a foarte multe procese organice; procese care susţin, printre altele, şi creşterea.

.
Sugestie: faceţi tot posibilul să aveţi o alimentaţie cât mai complexă; o alimentaţie cât mai echilibrată.
Alimentaţia corectă şi echilibrată, cea ortomoleculară, presupune un consum complex de: carbohidraţi complecşi (pâine, cereale integrale, rădăcinoase, paste făinoase, etc.), legume şi fructe (mâncaţi zilnic legume şi fructe de diferite culori), alimente bogate în proteine (carne de peşte, de pui şi de vită, ouă, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, etc.), grăsimi (de preferat grăsimi vegetale (din nuci, seminţe, cereale integrale, legume, uleiuri vegetale nerafinate - grăsimi polinesaturate şi monosaturate - omega 3, 6, 9.) şi dulciuri (îndulciţi-vă hrană cu puţină miere naturală sau mâncaţi dulciuri în regim moderat şi cât mai rar, pentru că alimentele dulci furnizează rapid energie şi doar uneori mici cantităţi de minerale sau vitamine).
Ştiu foarte clar că hrana actuală nu (prea mai) are abilitatea să vă ofere cantităţile optime de vitamine şi substanţe vitaminogene, nici atât de minerale, tocmai de aceea vă rog să vă consultaţi cu medicul dvs. de familie, pentru a primi aviz de administrare a suplimentului Taxofix A-Z, chrono depot (Zilnic un comprimat cu puţină apă, după micul dejun, fără a-l mesteca).
.
Evitaţi consumul de alcool, cafea, tutun şi alte produse nesănătose!
-

Toate cele bune!
Dumnezeu să vă binecuvânteze :-)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Creşterea este codată genetic!
Adaugă un comentariu / răspuns