probleme crestere copil
Am un baiat 5 ani 15 kg 100 cm igf 40.8, tsh 8, 85 va rog imi puteti spune cit de grava e situatia si cum as putea rezolva.MULTUMESC MULT.
5 comentarii
Pana acum nu s-a stiut de aceasta boala ? Mai are si altceva in afara un usor retard staturo-ponderal ?Dezvoltarea copilului este armonica ? Dar dezvoltarea mintala si psihica ? Fontanelele la ce varsta s-au inchis ? Varsta osoasa care este [ s-au facut radiografii ale articulatiilor mainii ] ? Cand a fost diagnosticat cu hipotiroidie ?
Doamna Dr BALCAN ANISOARA, va multumesc din suflet pentru timpul acordat. RG.articulatiei mainii;13/18; RG.craniu;18/24 VT=3ANI SI 9 luni, VO=4 ANI1/2 ;-1, 88ds virsta cronologica 5 ani, greutate la nastere 3800 si inaltime 53 centimetri. Pina la virsta de 3 ani a evoluat foarte bine apoi a inceput sa stagneze evolutia sa. La cererea mea am facut un consult la medicul endocrinolog, in urma investigatiilor ;Ca=9, 25 TSH =8, 85(n=0, 38-4, 31), FT4=1, 38(n=0, 82-1, 63)_evidentiaza hipotiroidism subclinic.prezinta si fimoza.Esteun copil excesiv de activ si foarte inteligent merge la gradinita interactioneza foarte bine cu colegi se adapteza foarte usor oriunde.Ca TRATAMENT i sa dat euthirox 25 si cal d vita timp de 3luni./Sa recomandat tratament cu hormoni de crestere la Bucuresti unde am si programare in luna decembrie.VA ROG MULT AJUTATI-MA SA INTELEG SITUATIA.
Parerea mea este ca, pana in decembrie, sa mai consulti un pediatru endocrinolog sau un pediatru bun. Diferenta intre varsta osoasa si cea cronologica e normal sa existe, nu te speria..Hormonii tiroidieni sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului si a functiilor acestuia, pentru evolutia unui mental sanatos pe parcursul celor 9 luni de sarcina si in primii 2 ani de viata.pana la 3 ani copilul s-a dezvoltat absolut normal, expresie a unei functii tiroidine fara cusur...Deficitul staturo-ponderal nu e chiar atat de alarmant, fata de standarde este la limita inferioara de dezvoltare la aceasta varsta de 5 ani, sau foarte putin sub limita inferioara.Deci eu cred ca ar putea recupera si fara hormoni de crestere, cu putin ajutor medicamentos, vitaminic, cu atentie la sursa de apa si la ceea ce i se ofera copilului ca hrana.Intr-un studiu referitor la nivelul hormonilor tiroidieni si TSH in serul copiilor in raport cu varsta publicat in Canada de catre endocrinologul Paul G. Walfish, in dreptul intervalului 1-5 ani valoarea normala pentru TSH este considerata a fi pana in maxim 10 microU/ml.Mai este timp sa mai afli si alte pareri. in special ale unui pediatru endocrinolog. Si trebuie rezolvata si fimoza...
BUNA ZIUA ! AM SI EU O INTREBARE, SPER SA POT OBTINE UN RASPUNS PE FORUMUL DUMNEAVOASTRA. AM O FETITA IN VARSTA DE 3ANI SI 5 LUNI SI ARE DOAR 10 KG DE LA VARSTA DE 2 ANI ISI MENTINE ACELEASI KG(10) NU ESTE NICI FOARTE INALTA.AM AVUT NISTE PROBLEME DE SANATATE CAND ERA MAI MICUTA CU STOMACUL, NU SUPORTA LACTOZA DIN LAPTE SI AM FOST LA UN SPITAL DIN CLUJ UNDE SA REZOLVAT PROBLEMA SI AM INTREBAT MEDICI DE ACOLO DE PROBLEMA EI DE CRESTERE SI DEZVOLTARE.AM PRIMIT UN RASPUNS DIN PARTEA LOR ZICANDUMI CA E PE BAZA GENETICA, CACI NICI NOI PARINTI NU SUNTEM GRASI SI NICI PREA INALTI.FETITA MANANCA FFF BINE.AS VREA SA FAC NISTE DEMERSURI IN ACEST SENS SI NU STIU UNDE SA MA DUC SI DE UNDE SA INCEP.EU SUNT DIN DEVA JUDETUL HD SI AS VREA SA INCEP CU NISTE ANALIZE DE SPECIALITATE LA TG.MURES.VA ROG:CE MA SFATUITI SA FAC PT.NU AM MAI AVEA INDOIELI CA NU E O FETITA SUBNUTRITA SAU MINIONA?????VA MULTUMESC...!!!!
buna ziua. va rog sa ma ajutati. am un baietel de 6 ani, h 116cm si 20 kg. mananca bine, adica are 3 mese principale si 2 gustari si totusi nu ia deloc in greutate cum ar trebuie...e foarte slabut...analizele i-au iesit bine, insa nu stim de ce nu asimileaza nimic din ceea ce mananca...
multmesc anitipat pentru raspuns
multmesc anitipat pentru raspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Cresterea prescolarului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: