Probleme de comportament fetiță în vârstă de 5 ani și 6 luni
Bună ziua am o fetiță în vârstă de 5 ani și 6 luni, comportamentul ei din ultimul an mă cam sperie și as avea nevoie de un sfat, la început am crezut ca e din cauza ca am alintato și iam oferit mereu tot ce șea dorit dar acum e greu sa mai cred ăsta deoarece e mărișoare și ar trebui sa înțeleagă ca anumite lucruri nu se fac. Cum ar fi : răspunde și întotdeauna are ceva de comentat, totul trebuie sa fie ca ea, nu se concentrează mai deloc și nu vrea sa asculte sub nici o forma când e de scris e ft greu mereu zice ca ea nu poate ca ea nu știe.. De fapt eu cred ca nu vrea, , , vb "urat" adulților din familie care încearcă sa i explice când greșește țipă și se strâmbă, iar dacă acum vrea afară și eu i zic ca trebuie sa scrie mai întâi începe sa se trântească jos sau sa trântească și sa arunce obiecte... O pun sa scrie pe caiet i arat ce sii explic o las câteva minute iar când mă uit la ea desenează, nu e atenta și nu asculta când i se zice ceva pe ea nu o interesează dacă a greșit nu își cere scuze niciodată și întotdeauna cel lalt e vinovat ea mereu are dreptate. Ce este de făcut? Ar putea avea vreo problema de sănătate?
2 comentarii
Buna ziua eu am o fetița cu o cu totul alta problema de sănătate dar datorită faptului ca am fost la psihiatrie unde am văzut diferiți copii cu diferența de diagnostic va sfătuiesc sa mergeti la medic ! Din punctul meu de vedete un copil la 5 ani oricât ar fi de alintat trebuie sa aibe anumite limite..poate sa fie vorba de o lipsa de atenție de lunga durata in cazul fetiței Dvs! In orice caz atunci când ea are comportamente negative (se trabteste, tipa etc ) pt ca vrea ceva care nu e permis pur si simplu nu o băgați in seama.De obicei acest tip de comportamente sunt făcute ca sa atragă atenția adultului, chiar si dacă o certați ea primește atenție ! Acesta a fost sfatul psihiatrie mele când copilul meu începuse sa facă lucruri nelalocul lor..Iar in ceea ce reprezintă temele, ca sa fie motivata nu ii mai dați accesul la ceea ce ii place (de ex desene ) după ce îndeplinește ce are de făcut poate primi lucrul dorit.Daca face protest fiți tare si nu ii dați...si încă ceva când Dvs o certați sau ii puneți o limita acest lucru trebuie respectat si de tata.Va doresc numai bine
Multumesc pt raspuns am pierdut contul si nu mai stiam cum pot intra...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7copil netratat corespunzator
- 0Ce gradinite imi recomandati in zona Tei?
- 3Baietel de 5 ani nervos, incapatanat si plangacios!
Mai multe informații despre: Educatia prescolarului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: