Probleme dupa intrerupere sarcina
Buna ziua!
Dupa o intrerupere de sarcina mi-a venit menstruatie la 2 luni dupa, iar de atunci am observat ca de fiecare data intre menstruatii mai putin in perioada ovulatiei am niste scurgeri maronii. Ce ar putea fi?
Dupa o intrerupere de sarcina mi-a venit menstruatie la 2 luni dupa, iar de atunci am observat ca de fiecare data intre menstruatii mai putin in perioada ovulatiei am niste scurgeri maronii. Ce ar putea fi?
1 comentarii
Scurgerile maronii între menstruații (spotting intermenstrual) după o întrerupere de sarcină sunt frecvente și pot avea mai multe cauze:
Cauze posibile
- Dezechilibre hormonale post-avort — ciclul hormonal poate necesita 2-6 luni pentru a se restabili complet; spotting-ul brun brun este frecvent în această perioadă
- Remanențe de țesut — rar, dacă evacuarea nu a fost completă; de obicei asociate cu crampe sau miros neplăcut
- Infecție uterină (endometrită) — scurgeri cu miros, febră sau dureri pelvine sunt semne de alarmă
- Ectopie cervicală sau polip endometrial — pot produce mici sângerări episodice
Când să consultați medicul
Dacă scurgerile maronii sunt fără miros, fără dureri și fără alte simptome asociate, ele pot reprezenta simplu dezechilibru hormonal post-procedură. Menționați-le ginecologului la un control de rutină.
Consultați urgent dacă apar: miros neplăcut, febră, dureri pelvine accentuate sau dacă scurgerile devin mai abundente sau cu aspect diferit. Un examen ginecologic cu ecografie pelvică poate clarifica rapid situația.
Alte subiecte recente din această secțiune: