Probleme dupa intrerupere sarcina

24-03-2025
Ana218
Nu este medic/terapeut
Ana218
Buna ziua!
Dupa o intrerupere de sarcina mi-a venit menstruatie la 2 luni dupa, iar de atunci am observat ca de fiecare data intre menstruatii mai putin in perioada ovulatiei am niste scurgeri maronii. Ce ar putea fi?
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 18:24
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Scurgerile maronii între menstruații (spotting intermenstrual) după o întrerupere de sarcină sunt frecvente și pot avea mai multe cauze:

Cauze posibile

• Dezechilibre hormonale post-avort — ciclul hormonal poate necesita 2-6 luni pentru a se restabili complet; spotting-ul brun brun este frecvent în această perioadă

• Remanențe de țesut — rar, dacă evacuarea nu a fost completă; de obicei asociate cu crampe sau miros neplăcut

• Infecție uterină (endometrită) — scurgeri cu miros, febră sau dureri pelvine sunt semne de alarmă

• Ectopie cervicală sau polip endometrial — pot produce mici sângerări episodice

Când să consultați medicul

Dacă scurgerile maronii sunt fără miros, fără dureri și fără alte simptome asociate, ele pot reprezenta simplu dezechilibru hormonal post-procedură. Menționați-le ginecologului la un control de rutină.

Consultați urgent dacă apar: miros neplăcut, febră, dureri pelvine accentuate sau dacă scurgerile devin mai abundente sau cu aspect diferit. Un examen ginecologic cu ecografie pelvică poate clarifica rapid situația.

Adaugă un comentariu / răspuns