Probleme în relație după un an de zile și distanță mare

28-05-2019
Rawen
Nu este medic/terapeut
Rawen
Bună ziua.

Nu sunt genul de persoană care postează pe internet pentru sfaturi sau pentru a imi spune probleme, dar vreau sa încerc și îmi doresc din toată inima să primesc niște sfaturi bune și utile, fiindcă chiar am nevoie de așa ceva.

Voi încerca să spun pe scurt povestea mea, acum un an și ceva de zile, am cunoscut o fata, era cls a12a atunci, diferența între noi era de 5 ani și câteva luni. Nu credeam că o să fie ceva serios, știind că o să plece la facultate la scurt timp. Relația a decurs foarte bine și fără probleme în primele 5-6 luni până a plecat la facultate și am început sa ne vedem în week-enduri, eu în timpul săptămânii lucram undeva la 9-10 ore, am uitat sa specific că nu eram din București, ea plecând la facultate acolo. Imediat cum a început facultatea în octombrie nu era zi fără mici certuri, contraziceri și alte chestii. Am încercat să trecem peste tot, ea îmi pot spunea să mă mut la București, dar tot salariul meu se ducea pe chirie și utilități dacă era să mă angajez. Eu voiam să îmi deschid o afacere, un mic magazin, avem ceva banii dar nu suficienți și în luna martie am decis de comun acord să plec în Anglia timp de 3 luni pentru a mai reuși să pun niște banii deoparte. Dar de când am venit aici, nu este zi fără ceartă. Eu simt că cedez.. Acum 8-10 zile a început sa îmi dea mesaje, că ea crede ca am pe cineva aici, ca sunt plecat prin club, eu am sunat-o video și i-am demonstrat că eram în camera și singur.

Eu niciodată nu am vorbit cu altcineva în timpul relației, o iubesc dar nu mai pot zi de zi numai cearta. Mai nou sa despărțit de mine, fiindcă crede ca am pe cineva aici.. Lucru care nu este adevărat.. Nu pot rezolva nimic. Fiindcă la orice cearta îmi da Block peste tot.. Eu nu îmi dau seama ce vrea ea defapt, este anul întâi la facultate, nu îmi doresc să renunțe la facultate sau alte chestii. Dar nu rezist fiind plecat din țară și zi de zi cearta pe motive banale și apoi după ceartă sa primesc block peste tot - whatsapp, Facebook, telefon. Efectiv simt ca o iau razna.. Eu lucrez în Anglia la o fabrică, 8 ore în fiecare zi. In urma cu 3 saptamani, am lucrat duminica și am fost la overtime 8 ore și dimineața inainte să plec mă trezesc cu cearta că am pe cineva aici, că e cu mine în camera. O sun video și ii demonstrez ca nu e nimeni și ma pregătesc sa plec la servici. Apoi după ceartă, îmi spui ca i-am stricat ziua de duminica.. Eu decand am venit în Anglia, nu am iesit nici măcar la o cafea, sau la un club.. La fabrica și acasă. Și la cumpărături să iau ce am nevoie și atât..

În momentul de față nu știu nimic de ea de aproape 2 săptămânii, mi-a dat un mesaj că între noi nu va mai există nicio cale de împăcare și bineînțeles și-a schimbat numărul de telefon, sunt blocat peste tot.. Simt că o iau razna complet!
5 comentarii
0
28-05-2019, ora 16:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dati dovada de luciditate si priviti tot raul spre bine. Nu aveti nevoie in viata dv. de o fata cu care sa va certati in fiecare zi. Nu este o relatie de viitor. Mai bine ca s-a terminat acum. Incercati sa cautati o fata buna, cuminte, care sa va respecte si care sa nu fie geloasa si sa va strice viata. Nu are rost sa regretati pe nimeni.
Priviti totul prin perspectiva logicii si cu discernamant. Nu aveati viitor cu fata asta!
0
28-05-2019, ora 23:02
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Subscriu si eu la ce a spus clara.

In general nu prea sunt ptr ideea de relatii la distanta pe termen lung.
0
29-05-2019, ora 07:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca o relație să funcționeze e nevoie de două persoane. Eu văd că ea te tot blochează, nu simte nevoia să-ți vorbească, iar atunci când o face în loc să vă bucurați că v-auziți vă certați. Pot fi diferențe de gândire și percepție și-atunci e mai bine să vă vedeți fiecare de viața voastră.
Nu o căuta, vezi ce se întâmplă în continuare. Dacă are sentimente pentru tine și certurile apar numai din gelozie, te va căuta ea. Și-atunci încearcă să ai o discuție serioasă cu ea în care să-i spui ce așteptări ai de la relație și în ce condiții vrei să continuați.
Dacă nu te caută, sau dacă te caută și nu acceptă condițiile e bine să-ți vezi de viața ta.
E important totuși să-ți faci și o autoanaliză, să-nțelegi dacă și tu greșești, să-ncerci să-ți repari greșelile ca pe viitor lucrurile să nu se mai repete
0
29-05-2019, ora 10:39
Rawen
Nu este medic/terapeut
Rawen
Bună dimineața doamna psiholog, vă mulțumesc pentru răspuns. Eu când am greșit, am vorbit cu ea, am explicat greșeala, am încercat o cale de rezolvare împreună și am mers mai departe. Înainte să fiu blocat peste tot, mi-a spus că dacă mai vreau sa fiu împreună cu ea, să renunț la tot și să vin acasă, că ea nu are de gând să renunțe la nimic. Iar de aproape două săptămâni nu mai știu nimic de ea.
0
29-05-2019, ora 12:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru situatia prin care treci Rawen insa uneori viata nu e simpla. E poate important sa discuti cu un psihoterapeut despre cele intamplate si sa evaluezi ce poti sa inveti din asta pentru viitor. Acum poti face asta si online, prin Skype.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Relaţiile virtuale: când realul bate virtualul
  •